17. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost remizoval v Letňanech. Dnes doma vyzve Písek

Mladí Bruslaři zamířili v úterý k odvetě na led silných Letňan, které doma porazili těsně 1:0. Na ledě celku z hlavního města sice prohrávali v první třetině už 0:2, ale ve druhé dvacetiminutovce, jež jim vyšla famózně, otočili z 1:2 na 3:2. Ve třetí periodě však inkasovali hned třikrát v oslabení, když soupeř ukázal, že přesilovky má skvěle zvládnuté. Po závěrečné siréně nakonec svítil na tabuli nerozhodný stav 5:5, který vydržel i po prodloužení. V samostatných nájezdech byli úspěšnější domácí Letci. Za Havlíčkův Brod se trefili Jiří Přibyl, Lukáš Pokorný, Tomáš Kohout, Vojtěch Holenda a nováček v sestavě Matěj Poul. Dnes čeká starší dorostence doma od 16:45 odveta s Pískem.

Letňany začaly o něco lépe a v 11. minutě se radovaly z vedení. Lukáš Rousek poslal hezkou nahrávku zpoza brány na osu hřiště, kde číhal Lukáš Nedorost a svižnou střelou z mezikruží zavěsil přesně pod břevno. Letci ukazovali, že mají parádně nacvičené přesilové hry, a brzy udeřili znovu. Dominik Danov nabil na modrou čáru Ivanu Lytvynovovi, jenž z první práskl do puku a po teči jednoho z hostujících hráčů už brankář Kulich na kotouč nemohl dosáhnout. Mladí Bruslaři se dočkali snížení v 17. minutě, kdy Václav Piskač narýsoval povedený pas mezi kruhy na Jiřího Přibyla, který zápěstím prostřelil brankáře Hamalčika. Šikovného útočníka nezastavilo ani to, že si den předtím na tréninku zlomil nůž u jedné z bruslí a náhradní nůž měl o trochu vyšší než poškozený.

Druhá třetina byla nejlepší dvacetiminutovkou, kterou Broďáci v dosavadním průběhu přípravy odehráli. Svého soupeře přestříleli poměrem 12:5 a hned dva jejich střelecké pokusy skončily v letňanské síti. Nejdříve nováček v sestavě Matěj Poul vybídl k samostatnému úniku Lukáše Pokorného, který ukázal, že má výbornou střeleckou formu. Bekhendem sice vyprášil beton gólmana Hamalčika, ale z dorážky už se nemýlil. Potom Richard Cachnín skvěle vybojoval u hrazení puk a hezkou zadovkou našel Matěje Poula, jenž svůj premiérový start v brodském dresu okořenil hezkým gólem z mezikruží.

Havlíčkovu Brodu vůbec nevyšel úvod třetí periody. Dvakrát se nechal vyloučit, a to byla voda na letňanský mlýn. Domácí dvakrát parádně sehráli svou přesilovku a udeřili po v podstatě stejných situacích, když následovala ze strany nahrávka napříč předbrankovým prostorem na volného hráče u protější tyčky. Poprvé prostřelil gólman Kulicha Tomáš Fabiánek, na nějž zanedlouho navázal Lukáš Rousek. Hosté se však nenechali rozhodit a odpověděli rovněž při hře v početní převaze.

Od modré čáry vypustil ze své hole prudkou bombu Daniel Polák a před bránou postavený Tomáš Kohout ukázkovou tečí nasměroval puk do šibenice. Jenže přišel další trest a parta z hlavního města toho opět dokonale využila. Dominik Danov uvolnil Tomáše Fabiánka, jehož rána zapadla za Kulichova záda. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc šli odhodlaně za vyrovnáním a v 54. minutě se dočkali zasloužené odměny. Tomáš Křehlík, který stejně jako Matěj Poul nastoupil za Broďáky poprvé, našel při přesilovce zpoza brány volného Vojtěcha Holendu a havlíčkobrodský kapitán zblízka i s trochou štěstí procedil kotouč přes Timofeyovu výstroj až do sítě. V pětiminutovém prodloužení branka nepadla a v samostatných nájezdech byli úspěšnější Letci, když se za hosty prosadil jen Richard Cachnín.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 16.8.2016 od 13:30
5:5
(2:1, 0:2, 3:2 )
Letňany - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Nedorost (Rousek), 13. Lytvynov (Danov, Fabiánek), 43. Fabiánek (Rousek, Larsen), 46. Rousek, 49. Fabiánek (Danov, Homola) - 17. Přibyl (Piskač, Polák), 23. Pokorný (Poul, Polák), 31. Poul (Cachnín), 48. Kohout (Polák), 54. Holenda (Křehlík, Tecl). Vyloučení: 6:6, navíc Kulich (HBR) OT 10 min. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 19:27 (6:7, 5:12, 8:8). Samostatné nájezdy: 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5.

Sestavy

Letňany

Hamalčik (od 31. Timofey) - Antoš, Trebal, Gebell, Lytvynov, Novák, Schönbauer, Homola, Hlinka, Danov, Fabiánek, Bílek, Nedorost, Rousek, Larsen, Jelínek,Soukup, Kocík, Buben, Nárovec

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) - Rubner, Krejčí, Lachman "A", Adam, Polák, Škareda - Zvěřina - Tecl, Holenda "C", Křehlík - Přibyl "A", Pejchal, Piskač - Poul, Cachnín, Pokorný - Kohout, Kyncl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu