20. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Dobrá práce! Juniorka při premiéře uštědřila doma Táboru pětku

V pátek večer naskočila v Kotlině poprvé do boje i juniorka, jež bude v nadcházející sezoně bojovat v Krajské lize mužů Pardubického kraje. Mladým Bruslařům se postavil do cesty Tábor, za který od začátku nastoupil v bráně bývalý Rebel Michal Novák. Havlíčkův Brod vedl po úvodní dvacetiminutovce 2:0 a nakonec si po dobrém výkonu došel pro přesvědčivé vítězství 5:1. Premiéra mu tak vyšla na jedničku. Za domácí se trefili Jan Jelínek, Jakub Abbrent, Ondřej Hlídek, Vladimír Szilva a Martin Hynek.

Hosté měli už na konci úvodní minuty zápasu první velkou šanci, jak otevřít gólový účet zápasu, ale nabídnutou přesilovku neodkázali využít. Skóre se tak poprvé měnilo až v čase 5:02, kdy přebral puk po přesném pasu mezi kruhy Jan Jelínek a svou zápěstní střelu napasoval přesně k tyčce brankáře Michala Nováka. Tábor mohl poměrně brzy vyrovnat, ale důrazný Tomáš Syrovátka brankáře Kekulu zblízka neprostřelil. Na druhé straně potom pláchl obraně soupeře Lukáš Křížek, ale svůj samostatný únik nedotáhl do úspěšného konce. Už za pár sekund ale mladí Bruslaři znovu zvedali radostně ruce nad hlavu, když kotouč zblízka šťouchl bekhendem do sítě pohotový Jakub Abbrent.

A s Kohouty to mohlo vypadat hned na začátku prostřední části ještě o poznání hůř, když se mezi kruhy opřel vší silou do puku Martin Hynek, ale jeho dělovka zazvonila jen na tyčku táborské svatyně. Ostrý zákrok potom za brodskou bránou předvedl domácí obránce Martin Kříž a jeho vyloučení přetavili Jihočeši v kýžené snížení. Tvrdé ráně od modré čáry postavil do cesty svou hůl Martin Novák a šikovnou tečí usměrnil kus černé gumy mimo Kekulův dosah. Na přelomu první a druhé půlky zápasu došlo ke změně v obou brankovištích. Bývalého Rebela Michala Nováka nahradil mezi táborskými tyčemi Roman Novák, na druhé straně Víta Kekulu vystřídal Miroslav Hanák. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za stavu 2:1, ale pouhých 24 sekund před sirénou uspěl hezkou ranou z úhlu přesně pod vyrážečku gólmana Romana Nováka Ondřej Hlídek.

Hokejisté od Jordánu se mohli znovu dotáhnout na nejtěsnější rozdíl, když se jim už po třiceti sekundách hry ve třetí periodě naskytla výhoda hry v početní převaze. Mladí Broďáci si ale při vlastním oslabení vytvořili slibnou příležitost, když Martin Polák při protiútoku dobře vystřelil z levého kruhu a provětral lapačku pozorného Romana Nováka. Hosté potom způsobili pořádný zmatek v pásmu svého soupeře, ale kotouč za záda brankáře Hanáka nedopravili. Táborská defenziva ve 45. minutě trestuhodně propadla, do samostatného úniku pláchl Vladimír Szilva, před bránou si přehodil kotouč na bekhend a nekompromisně zavěsil. Soubor z Kotliny pak sice neproměnil minutu dlouhou přesilovku 5 na 3, ale na konečných 5:1 upravil po hezké kombinaci Martin Hynek.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, pátek 19.8.2016 od 18:30
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
Havl. Brod - Tábor

Statistiky zápasu

Branky: 6. Kříž, 18. Abbrent, 40. Hlídek, 45. Szilva, 54. Hynek – 23. Martin Novák. Vyloučení: 3:3, navíc Kříž (HBR) OT 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (od 31. Hanák) – Kříž, Bušek, M. Semrád, Suchý – Cejpek, Szilva, Hlídek, Hubert, J. Jelínek, Hynek, Křížek, L. Motl, Abbrent, Polák, M. Přibyl

Tábor

M. Novák (od 31. R. Novák) – Horák, Mocek, Skalický, Rutneman, Zdaček, Svoboda, Zayml, Václav Prchal, Vojtěch Prchal, Syrovátka, Trema, Buriánek, Pánek, M. Jelínek, Martin Novák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu