25. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost v Jihlavě ztrácel dva góly, nakonec ale vydřel remízu

Starší dorost podpořený domácím skalpem nováčka z Písku odcestoval k dalšímu přátelskému zápasu na led Jihlavy, kde chtěl odčinit nepříjemnou porážku 2:6, kterou mu uštědřila Dukla v Kotlině. Mladým Bruslařům se sice první dvacetiminutovka vůbec nepovedla, ale i přesto po ní vedli 1:0. Soupeř ale v prostřední části nepříznivý stav otočil a ve třetí periodě šel dokonce do dvougólového trháku. Parta z Kotliny ale dokázala snížit a díky velké bojovnosti při hře bez brankáře v poslední minutě dokonce vyrovnala. Zápas se z brodského tábora nejvíce povedl Michalu Teplému (na snímku), reprezentantu do šestnácti let, který dvě branky vstřelil a třetí připravil Tomášovi Křehlíkovi. Už ve čtvrtek od 14:00 přivítá starší dorost v domácím prostředí silnou Kometu.

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře. Jeho hra byla chaotická, nedařilo se založení útoku, obrana měla velké problémy s rozehrávkou i pokrýváním bruslivých útočníků Jihlavy. Mladí Bruslaři mohli děkovat jen svému gólmanovi Folvarskému, který předváděl skvělé zákroky. I přesto, že se hostům nedařilo, ujali se ve 12. minutě při přesilovce vedení. Výtečnou střeleckou formu si z turnaje reprezentace do šestnácti let v rakouském Salcburku přivezl Michal Teplý, který vybojoval kotouč u hrazení, sjel si do levého kruhu a střelou po ledě našel mezírku mezi betony soupeřova gólmana.

Zkušení brodští trenéři Václav Adam a Jaroslav Benc se nemohli nechat uchlácholit vedením a po nepovedené první dvacetiminutovce svým svěřencům v kabině pořádně vyčinili. Jejich domluva zabrala a Bruslaři začali hrát o poznání lépe. Nevyvarovali se ale faulů a ve 26. minutě je za to stihl trest, když se Dukle podařilo v přesilovce vyrovnat zásluhou Jakuba Filipa. A aby toho nebylo málo, domácí parádní kombinací ve 35. minutě nedali brankáři Folvarskému žádnou šanci a dokonali obrat, když mířil přesně do černého Matěj Daňhel. Vyrovnat mohl Michal Teplý, jenž se ocitl ve dvou obrovských šancích. V samostatném úniku však nastřelil jen vyrážečku brankáře a potom nevyužil jeho katastrofální rozehrávky, když dostal puk namazaný přímo na hůl. Výkon hostů byl i přes dva inkasované góly paradoxně mnohem lepší než v prvním dějství.

Soubor z Kotliny ve třetí periodě bojoval a snažil se vyrovnat, ale Dukla dál zlobila svého krajského rivala aktivním presinkem, neúnavným bruslením a tvrdou hrou do těla. V 52. minutě navíc mladí Bruslaři vyrobili velkou chybu, Jihlava se zmocnila kotouče a na konci rychlého protiútoku slavila zisk dvoubrankového vedení po gólu z hole Jiřího Slabého. Hosté však nesložili zbraně a už za necelou minutu se radovali ze snížení. První útok Vojtěch Holenda - David Donda - Michal Teplý rozebral soupeřovu obranu parádní kombinací a posledně jmenovaný zblízka vstřelil svou druhou branku v utkání. Broďáci ještě zkusili štěstí při závěrečné hře bez brankáře a v poslední minutě vybuchl v jejich řadách obrovský gejzír gólové radosti. Pořádný kus dobré práce odvedl Marek Tecl, jenž posunul kotouč na Michala Teplého a Tomáš Křehlík přesnou ranou potvrdil, že patří v brodském táboře mezi nejlepší útočníky.

Za nerozhodného stavu 3:3 se jely samostatné nájezdy. Zatímco havlíčkobrodští exekutoři Richard Cachnín a Michal Teplý trefili jen gólmana, Dukla proměnila oba své pokusy.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, středa 24.8.2016 od 17:15
3:3
(0:1, 2:0, 1:2)
Jihlava - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Filip (J. Slabý, Strnad), 35. Daňhel (Kardoš, J. Slabý), 52. J. Slabý (Veleba), rozh. náj. - 12. Teplý, 53. Teplý (Holenda, Donda), 60. Křehlík (Teplý, Tecl). Rozhodčí: Paur - A. Ryšavý, Šťastná. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 23:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3. Samostatné nájezdy: 2:0.

Sestavy

Jihlava

Chaloupek - Vála, Mareš, Veleba, Zadina, Marek, O. Havelka - Musil, Kadleček, Jindra - Daňhel, J. Slabý, Strnad - Úlovec, Filip, Kardoš - Hrbatý

Havl. Brod

Folvarský (Francuch) - Rubner, Krejčí, Lachman "A", Adam, Zvěřina, Horák, D. Vacík - Teplý, Holenda "C", Donda - Přibyl, Křehlík, Piskač - Pejchal, Cachnín, Tecl - Kohout, Kyncl, Pokorný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu