2. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Den D staršího dorostu! Mladí Broďáci zahájí sezonu v Pardubicích

A je to tady! Letní dřina je definitivně u konce a starší dorost dnes jako první havlíčkobrodský tým vstoupí do nové sezony. Mladé Bruslaře čeká na úvod velmi náročná a důležitá mise. Už dnes se představí od 17:00 na ledě silných Pardubic, kde se pokusí papírového favorita překvapit. Zítra se vydají mladí Broďáci na kluziště extraligového nováčka z Písku, kde budou potřebovat od 12:00 za každou cenu vyhrát. Oba zápasy mladých Bruslařů můžete sledovat na onlajnech.

HC Dynamo Pardubice - BK Havlíčkův Brod

1. kolo, pátek 2. září od 17:00, on-line přenos

IHC Písek - BK Havlíčkův Brod

2. kolo, sobota 3. září od 12:00, on-line přenos

Starší dorost v přípravě
Pardubice - H. Brod 3:0
H. Brod – Jihlava 2:6
H. Brod – Pardubice 5:5
H. Brod – Letňany 1:0
Písek – H. Brod 3:5
Letňany – H. Brod 5:5
H. Brod – Písek 2:1
Jihlava – H. Brod 3:3
H. Brod – Kometa Brno 0:8

Starší dorostenci minulý čtvrtek zakončili herní část letní přípravy, v níž si nevedli vůbec špatně. První dva zápasy se jim sice nepovedly, když v Pardubicích padli 0:3 a v domácím prostředí nestačili po katastrofální druhé půlce prostřední části na Jihlavu (2:6), ale potom měly jejich výkony rostoucí tendenci. Mladí Bruslaři vedli v domácí odvetě nad Dynamem už 5:2, ale třígólový náskok nakonec ztratili a utkání dospělo k zasloužené remíze. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc svedli povedení bitvy se silnými Letňany, které doma přetlačili fotbalovým výsledkem 1:0 a venku uhráli slušnou remízu 5:5. Dvakrát úspěšní byli proti extraligovému nováčkovi z Písku (v Kotlině 2:1 a na hřišti soupeře 5:3), s nímž je čeká už zítra nesmírně důležitý duel u řeky Otavy. V posledních dvou přípravných zápasech mladí Broďáci na poslední chvíli zachránili remízu 3:3 v Jihlavě a v generálce před svými fanoušky nestačili na velmi silnou Kometu Brno (0:8).

Trenéři počítali jako s jedničkou do brankoviště s talentovaným gólmanem Tomášem Kulichem, který patřil v minulé sezoně mezi největší opory týmu a parádními výkony výrazně pomohl k postupu do play-off, v němž mladí Bruslaři potrápili silný Třinec. Mateřské Pardubice ale nakonec nadějnému hokejistovi na poslední chvíli neprodloužily hostování, měl by tak zastávat roli dvojky u juniorky Dynama. Soubor z Kotliny na poslední chvíli získal jako náhradu za Kulicha Tomáše Blažka, jenž dosud působil v Kladnu. Společně s Blažkem vytvoří brankářskou dvojici Miroslav Folvarský, který chytal velmi dobře v přípravě. Hráče ročníku 1999, které čeká v kategorii staršího dorostu druhá sezona, doplnili mladíci, jež v minulém soutěžním ročníku hráli za mladší dorost. Z útočníků se jedná například o Radima Pejchala, který si v předešlém soutěžním období zahrál i za druholigové A-mužstvo, nebo supertalenta Michala Teplého, jenž se stal nejlepším střelcem nedávného turnaje v Salcburku v barvách české reprezentace do šestnácti let. Zapomenout nesmíme ani na mladičkého útočníka Tomáše Křehlíka, jenž přišel jako letní posila ze Žďáru nad Sázavou a skvěle zapadl do týmu.

Stěžejním cílem pro nadcházející extraligový ročník bude nepochybně záchrana tuzemské nejvyšší soutěže, ale mladí Bruslaři pošilhávají i po účasti v prestižním play-off, kde se prezentovali výbornými výkony už v minulé sezoně v osmifinále proti Třinci. Mužstvo bude chtít znovu sázet na nesmírnou bojovnost a týmový duch, parta pod vedením trenérů Václava Adama a Jaroslava Bence potřebuje v základní části získat co nejvíce bodů, k tomu nutně potřebuje porážet extraligové nováčky Písek a Kolín, ale ráda by obírala o cenné body i papírové favority.

Soupiska staršího dorostu

Kdo může patřit mezi klíčové hráče?

Vojtěch Holenda (Ú)


Vzrůstem drobný útočník dnes nastoupí do své druhé sezony v dresu staršího dorostu a pokusí se naplno zúročit zkušenosti, které nasbíral v předešlém soutěžním ročníku. Znovu by měl těžit z dobré rychlosti a šikovných rukou. Gól umí sám vstřelit i připravit. Měl by patřit k tahounům týmu, na dresu nosí kapitánské céčko.

Tomáš Křehlík (Ú)


Letní posila, která rychle zapadla do týmu. Jeden z nejlepších bruslařů v brodské sestavě, každý zápas odvede nesmírné penzum práce při napadání i útočení. Zároveň je výborným střelcem a dobře vypomáhá obraně. Ačkoliv je to hráč ročníku 2001, mužstvo na něj bude hodně spoléhat. Měl by hrát ve 2. útoku.

Michal Teplý (Ú)


Další šikula narozený v roce 2001, který je v současné době jednoznačně největším talentem v havlíčkobrodské mládeži. Vyhlášený kanonýr, jenž je skvělý ve hře 1 na 1 a dovede projít i přes více protihráčů. Nesmírně těží ze své tvrdé střely a dobrého pohybu. Nedávno zazářil na turnaji za reprezentační šestnáctku, ofenzivu týmu potáhne z elitního útoku.

Vzájemné zápasy s Pardubicemi v minulé sezoně

HC Dynamo Pardubice - BK Havlíčkův Brod 7:1
BK Havlíčkův Brod - HC Dynamo Pardubice 2:3sn
HC Dynamo Pardubice - BK Havlíčkův Brod 1:4
BK Havlíčkův Brod - HC Dynamo Pardubice 3:4

První čtvrtina základní části

DatumDenČasSoupeř
2.9.2016 pátek 17:00 HC Dynamo Pardubice - BK Havlíčkův Brod
3.9.2016 sobota 12:00 IHC Písek - BK Havlíčkův Brod
9.9.2016 pátek 17:00 BK Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice
10.9.2016 sobota 12:00 SC Kolín - BK Havlíčkův Brod
16.9.2016 pátek 17:00 BK Havlíčkův Brod - Bílí Tygři Liberec
17.9.2016 sobota 15:30 Mountfield HK - BK Havlíčkův Brod
23.9.2016 pátek 17:00 BK Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav

ROZLOSOVÁNÍ EXTRALIGY STARŠÍHO DOROSTU

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu