6. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Brod doma zkusí srazit hřebínek Kohoutům. Hrát by měl i Třetina!

Havlíčkobrodské hokejisty čeká před začátkem nového druholigového ročníku poslední domácí prověrka, potom už se představí jen v Belgii a v Nizozemsku, kde během přicházejícího víkendu vyzvou na souboj Mechelen a Tilburg. Ve středu 7. září se pokusí v odvetě před svými fanoušky zdolat silný Tábor, jemuž v prvním vzájemném měření sil podlehli u Jordánu 4:6. Úvodní vhazování proběhne v Kotlině v 18:00. Nenechte si zápas ujít, v přípravě by měl poprvé nastoupit uzdravený kapitán Bruslařů Miroslav Třetina! Průběh přátelského duelu můžete sledovat také na onlajnech. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (2. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: D. Novák (Petřík) - Dvořák, Hlaveš, Heršálek, Tesař, Košař, Raiterman, Bouška - Drda, Kýhos, Blažek - Pechánek, Matušík, Březina - M. Novák, Pospíchal, Dudá
__________________________________________________________________________________

Kohouti v přípravě
David Servis ČB - Tábor 3:1
Tábor – H. Brod 6:4
Tábor – Kobra Praha 5:3
Tábor – David Servis ČB 2:2
Tábor – Č. Budějovice 0:6
Kobra Praha – Tábor 4:3sn

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do 1. ligy. V posledních dvou sezonách pokaždé prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale v soutěžním ročníku 2014/2015 zde obsadil poslední 3. místo a v předešlém soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. O nesporné kvalitě Jihočechů svědčí už to, že v předchozí sezoně skončili v základní části na 2. místě, přičemž se mohli pochlubit nejúdernějším útokem (173 gólů) a společně s prvním Kolínem nejpevnější defenzivou (80 branek). Třikrát přitom nastříleli přes 10 gólů, když v derby vyrabovali jindřichohradecký Vajgar (11:4), doma rozmetli Sokolov (14:2) a před svými fanoušky zostudili i Bílinu (12:1). Ve vyřazovacích bojích proklouzli přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou (obě série skončily 3:1 na zápasy).

Kohouti se mohou opřít o silné obsazení svého brankoviště, kde se dělí o místo zkušený Tomáš Klestil a dvaadvacetiletý mladík David Novák. Tým, který si skvěle rozuměl už v minulé sezoně, zůstal z velké části pohromadě. Důležitými pilíři jsou v obraně Ladislav Hlaveš, Luboš Heršálek, Jan Kanov či Martin Havran. V útoku také zůstali kvalitní hokejisté, jmenovat můžeme Jakuba Matušíka, Davida Kellnera, Radka Seidla nebo Marka Vaniše. Velkou posilou je osmadvacetiletý mazák Vladimír Kýhos, jenž naposledy působil v Bílině.

Svěřenci kouče Tomáše Matušíka vstoupili do herní části letní přípravy porážkou, když prohráli 1:3 na ledě David Servisu České Budějovice, nováčka třetí nejvyšší soutěže. Vzápětí si spravili chuť dvěma domácími výhrami, nejdříve si poradili 6:4 s Havlíčkovým Brodem a o dva góly přemohli i Kobru Praha (5:3). Hodně nešťastně skončila odveta s David Servisem ČB (2:2), když bylo utkání předčasně ukončeno kvůli zranění hostujícího hráče, který musel být převezen do českobudějovické nemocnice. Hokejisté z města proslaveného husity následně schytali na svém ledě nepříjemnou porážku 0:6 od prvoligových Českých Budějovic a naposledy v improvizované sestavě padli po dobrém výkonu na kluzišti neoblíbené Kobry Praha (3:4 po samostatných nájezdech).

Kohouti hráli na ledě Kobry ve značně kombinované sestavě, padli 3:4 po nájezdech.
(Foto: Hanka Grundová, hctabor.com)

Broďáci neudrželi nadějná vedení a v Kolíně remizovali

Havlíčkův Brod naskočil do venkovní odvety velmi dobře a ve 14. minutě se radoval z vedení, když při svém prvním startu za A-tým se trefil od modré čáry přesně pod břevno obránce David Bušek. Soubor z Kotliny po přestávce rozechvěl síťku za brankářem Koutským hned dvakrát, když se po hezké spolupráci s Lukášem Endálem prosadil Patřik Přidal a tvrdou ranou z osy hřiště uspěl i Filip Beneš. Hosté potom trochu polevili a Kozlové je za to dvakrát rychle potrestali brankami z holí Tomáše Pipka a Martina Černého. Ve 45. minutě poslal Totterovu družinu do dvougólového trháku Tomáš Semrád, jehož dělovka od modré čáry skončila přesně u tyčky. Středočeši ale nesložili zbraně, Jakub Semirád a Petr Morkes se postarali o vyrovnání. Hosté chtěli hrát prodloužení, zatímco domácí rovnou samostatné nájezdy. Proto se už v zápasu dál nepokračovalo.

znak týmu 4 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Pipek (Krajňák), 26. Černý (Horyna, Krajňák), 51. Semerád (Hanzl, Kadlec st.), 59. Morkes (Zumr) – 14. Bušek (Cejpek), 21. Přidal (Endál), 22. Beneš (Lacina, Kozlík), 45. Semrád (Endál). Rozhodčí: Barek – Špringl ml., Špringl st. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 26:32. Třetiny: 0:1, 2:2, 2:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4.

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina – Malý, Semirád, Krajňák – Morkes, Zumr, Černý – Pipek, Kadlec st., Kozák – Kadlec ml., Marvánek, Jelínek

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Bušek, Duben, Vala, Mečiar, Lacina - Přidal, Cejpek, Endál, Severa, Voříšek, Michálek, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Ludvík, Navrátil

Bruslaři několikrát dotahovali, ale Tábor si výhru pohlídal

Domácí začali lépe a už ve 3. minutě šli zásluhou letní posily Vladimíra Kýhose do vedení. Bruslaři odpověděli při dlouhém oslabení, když svou první branku v brodském dresu vsítil Filip Navrátil. Tábor si do první přestávky vypracoval dvoubrankové vedení, ale na nejtěsnější rozdíl snížil na konci první půlky zápasu po zmatcích kolem táborské brány Tomáš Ludvík. Jihočechy sice brzy uklidnil David Kellner, ale soubor z Kotliny vrátil zpět na dostřel v úvodu třetí periody David Kozlík. I když na gól táborského obránce Luboše Heršálka, jenž ranou z půlky hřiště překvapil mladého gólmana Adama, zareagoval svou druhou přesnou trefou v utkání Filip Navrátil, na konečných 6:4 upravil skóre David Kellner.

znak týmu 6 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Kýhos (Hlaveš, Kellner), 14. Matušík (Kanov), 15. Vaniš (Kýhos, Kellner), 32. Kellner (Kýhos), 42. Heršálek, 57. Kellner (Kýhos, Vaniš) – 12. Navrátil, 30. Ludvík, 42. Kozlík, 51. Navrátil. Rozhodčí: Pešina - Matějček, Lang. Vyloučení: 5:6, navíc Chlubna (HBR) 5 + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Třetiny: 3:1, 1:1, 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Tábor: D. Novák (Klestil) – Liška, Hlaveš, Tesař, Kanov "A", Heršálek "A", Dvořák, Raiterman – Kellner, Kýhos, Vaniš - Krätzer, Matušík "C", Seidl - Blažek, Zayml, Březina

BK Havlíčkův Brod: Panec (31. Adam) – T. Semrád, M. Semrád, Šíma, Vala, Mečiar, Lacina - Chlubna, Ludvík, Sidorov - Severa, Kozlík, Navrátil - Hlídek, Cejpek, Bednář

Brod odehrál v Táboře hned první přátelské utkání a prohrál 4:6. Zvládne doma odvetu?
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 9-2-3-7
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, 3:4sn, 8:1, 3:6, 2:6
Skóre: 85:64

SKVĚLÁ ZPRÁVA!!! Tohle slyšíme opravdu moc rádi, havlíčkobrodský kapitán a nepostradatelná součást týmu MIROSLAV TŘETINA poctivě pracuje, aby dohnal po nepříjemném zranění tréninkové manko a byl na začátek nové sezony co nejlépe připravený!

Posted by BK Havlíčkův Brod on 30. srpen 2016

Teď to vypadá, že Miroslav Třetina naskočí do hry dříve. A to už zítra proti Táboru!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu