19. 9. 2016 | Richard Wagner

Juniorka sehrála vyrovnaný zápas s Chotěboří, o výsledku rozhodly nájezdy

HAVLÍČKŮV BROD - Juniorský tým má za sebou první dva přátelské zápasy s celky z krajské ligy, kterým budou čelit v ostré sezoně. Ve středu v narychlo svolaném zápasu podlehli Světlé nad Sázavou 1:5. V nedělním střetnutí dokonce nad rivalem z Chotěboře dvakrát vedli, ale nakonec prohráli po samostatných nájezdech. Druhý výsledek je ukázkou toho, že až si kluci zvyknou na tempo a tvrdost seniorského hokeje, budou v krajské lize důstojnými soupeři i favoritům typu Světlé.

První třetina byla výsledkově vyrovnaná, převahu ale měla Chotěboř, která zásobila domácího muže s maskou prací. Jako první však udeřili domácí, když v desáté minutě zametl Semrádovu přihrávku od modré za Peškova záda Lukáš Křížek. Chotěboř se ze vstřelené branky rychle oklepala a za dvě a půl minuty bylo srovnáno. To se prosadil důrazný Benjamin Činčila. Prostřední dějství začalo hostující mužstvo velice aktivně. Pozorný Kekula ale zneškodnil plejádu šancí. Na druhé straně se pak vytáhl Pešek proti nájezdu Poláka. Zhruba v polovině zápasu ale chotěbořští honci puku poprvé vedli. V závaru před bránou úspěšně dorážel Petr Veselý.

V závěrečném dějství zvýšila ekipa Bruslařů tlak v útočném pásmu a to přineslo i své ovoce. V padesáté minutě lovil poprvé kotouč ze sítě i Hamarič, který v polovině vystřídal Peška. Překonal ho polovysokou střelou Jakub Abbrent. O pět minut později byl na světě další obrat. Szilva nejprve před poloprázdnou klecí trefil jen pohotového brankáře, pár momentů nato však při kombinaci v přesilovce nedal zakončením zblízka Hamaričovi šanci Lukáš Vala. Jenže Chotěboř znovu srovnala. Přihrávku od pravého mantinelu trkl za Kekulova záda Luboš Dvořák. V úplném závěru pelášil sám na kasu David Činčila, který trefil jen tyč. O osudu zápasu rozhodly nájezdy. Ve čtvrté sérii vystřelil hostům výhru Luboš Dvořák.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, neděle 18.9.2016 od 17:00
3:4sn
(1:1, 0:1, 2:1)
Havl. Brod - Chotěboř

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Abbrent (M. Semrád), 50. Abbrent (Cejpek), 55. L. Vala (M. Semrád, Szilva) - 12. B. Činčila (Hospodka, Petr Mašek), 29. Veselý (Eis), 57. Dvořák (Eis, Svoboda), rozh. nájezd Dvořák. Rozhodčí: Milan Parýzek - Jan Blaha, Jaroslav Přibyl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4sn.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula - Pecen, Bancíř, Mendl, M. Semrád, Suchý - Cejpek, Szilva, Hlídek, Jelínek, Křížek, Motl, Abbrent, Polák, M. Přibyl, L. Vala.

Chotěboř

Pešek (31. Hamarič) - Vácha, Klofáč, Ludvík, Veselý, Krejčí, Musílek - Hospodka, Hajšman, Petr Mašek, Eis, Dvořák, Svoboda, B. Činčila, D. Činčila, Patrik Mašek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu