8. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost se dál trápí. Doma podlehl předposlednímu Kolínu

Mladí Bruslaři dál hledají svou ztracenou formu z úvodních kol. V domácím prostředí se chtěli chytit na předposledním Kolínu, na jehož ledě v minulém vzájemném utkání vyhráli 5:2. I když inkasovali jako první, povedlo se jim zásluhou Jiřího Přibyla vyrovnat. Hosté ve druhé třetině během brodské tříminutovky hrůzy odskočili už na 4:1, ale Jiří Přibyl s Michalem Teplým vrátili domácí na dostřel. Ve třetí periodě však brankář Blažek ještě dvakrát inkasoval a Kozlové si domů odvezli zaslouženou výhru 6:3.

Začátek utkání byl hodně nervózní a rozhodčí měli spoustu práce, protože na trestnou lavici posílali jednoho hráče za druhým. Kolín se od úvodního vhazování prezentoval velmi dobrou hrou a vytvářel si slibné příležitosti. Nebylo tak divu, že se ve 14. minutě ujal vedení. Z okraje levého kruhu vypálil Miroslav Sýkora a jeho utěšená střela skončila až za zády překvapeného gólmana Blažka. Kozlové mohli brzy udeřit znovu po faulu Michala Teplého, ale při vlastní přesilovce paradoxně inkasovali. Špičkové sólo předvedl Jiří Přibyl, který vybojoval puk, jako vichřice se prohnal po levém křídle až do samostatného úniku, jenž dotáhl do úspěšného konce excelentním bekhendovým blafákem.

Mladí Bruslaři měli na přelomu první a druhé půlky zápasu obrovskou šanci dostat se do vedení, když se za soupeřovu obranu natlačil Michal Teplý a po faulu na jeho osobu bylo nařízeno trestné střílení. Mladý útočník zkusil blafák do forhendu, ale nedokázal trefit bránu. Netrvalo dlouho a pro brodské barvy přišla tříminutovka hrůzy. Nejdříve se trefil Tomáš Gorás ranou z levé strany, brzy po něm skóroval Miroslav Vasilev a v čase 37:00 pokořil gólmana Blažka i Josef Nutil. Soubor z Kotliny se však nenechal úplně rozhodit, zdravě se naštval a úplný závěr druhé třetiny se odvíjel jednoznačně podle jeho scénáře. Ve 39. minutě narýsoval Jakub Rubner špičkový pas na rozjetého Jiřího Přibyla, který si sjel blíže k bráně a z levého kruhu vypálil přesně nad Březinovu vyrážečku. A v čase 39:16 mladí Broďáci snížili na nejtěsnější rozdíl, když projektil Vojtěcha Holendy vyrazil brankář Březina jen vedle sebe a pohotovou dorážkou zasunul puk do odkryté části brány Michal Teplý.

Havlíčkobrodská družina šla do třetího dějství s jasným cílem - co nejrychleji smazat nejtěsnější náskok soupeře a pokusit se o obrat. Mladí Bruslaři měli více ze hry a Středočeši se museli soustředit hlavně na poctivou defenzivu, kterou podporoval skvěle chytající gólman Březina. Rozhodující moment zápasu přišel na začátku 56. minuty. Při obléhání kolínské brány přebral nahrávku na modré čáře obránce Jakub Rubner, který byl jednoznačně faulován a upadl na led. Rozhodčí Kratochvíl, jenž do té chvíle řídil utkání velmi dobře, chybně tento zákrok nepotrestal, Kozlové ujeli do přečíslení a z dorážky je uklidnil Vasyl Zheliznyak. Hosté potom dorazili svého soupeře při vlastním oslabení, když pláchl do samostatného úniku Vasyl Zheliznyak a svou druhou trefou uzavřel na konečných 6:3 pro Kolín. Sluší se dodat, že Středočeši hráli v Kotlině velmi dobře a vítězství si zasloužili.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 2
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -3 0
David Donda 0 1 1 0 0
Vojtěch Holenda 0 1 1 0 0
Viktor Horák 0 0 0 1 2
Tomáš Kohout 0 0 0 -2 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -2 2
Tomáš Křehlík 0 0 0 0 0
Michal Kyncl 0 0 0 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -2 2
Daniel Polák 0 1 1 -2 0
Jiří Přibyl 2 0 2 0 0
Jakub Rubner 0 1 1 0 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Michal Teplý 1 0 1 1 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 60 0 6 30 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, pátek 7.10.2016 od 18:00
3:6
(1:1, 2:3, 0:2)
Havl. Brod - Kolín
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Přibyl, 39. Přibyl (Rubner, Donda), 40. Teplý (Holenda, Polák) – 14. Sýkora, 35. Gorás (Dotter, Plíhal), 36. Vasilev (Sýkora, Poul), 37. Nutil (Dotter, Plíhal), 56. Zheliznyak (Kronus, Gorás), 58. Zheliznyak (Poul). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jan Jeletz, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 55. Střely na branku: 29:36 (8:11, 12:16, 9:9). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Škareda, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Křehlík, Teplý, Holenda "C" – Přibyl "A", Donda, Piskač – Kohout, Cachnín, Pokorný – Kyncl

Kolín

Březina (Mašek) – Dotter, Dubovči, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer "A", Dudycha, Sýkora, Nutil – Gorás, Kronus "A", Rulc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Laube, Poul, Vasilev, Kalista

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu