30. 10. 2016 | Ladislav Vácha

Důležité vítězství! Starší dorost vyhrál na ledě houževnatého Kolína

Starší dorostenci se po smolné páteční porážce od Českých Budějovic, jimž v Kotlině podlehl fotbalovým výsledkem 0:1, vydal na led Kolína. Mladí Bruslaři měli Kozlům co oplácet, protože na jejich ledě sice vyhráli v předešlém vzájemném střetnutí 5:2, ale doma museli skousnout nepříjemnou porážku 3:6. Soubor z Kotliny se ujal v úvodní dvacetiminutovce dvoubrankového vedení, které ve druhé třetině ještě navýšil, ale bojovní Středočeši hned dvakrát snížili na dvoubrankový rozdíl. Hosté už si však výhru 4:2 a cenné tři body utéct nenechali. Dvakrát se trefil navrátilec Vojtěch Veverka, po jednom přesném zásahu si připsali Daniel Polák a David Donda. Bruslaře podržel skvěle chytající brankář Folvarský, jenž si připsal 38 úspěšných zákroků.

Mladí Bruslaři byli od začátku lepším týmem a už ve 4. minutě se dočkali zaslouženého vedení, když využili dlouhou přesilovku 5 na 3. Michal Teplý přiťukl kotouč na modrou čáru, kde se do puku opřel Daniel Polák a dík šťastné teči jednoho z protihráčů vstřelil svůj první gól v sezoně. Kozlové se horko těžko dostávali do tempa a po většinu úvodní dvacetiminutovky se museli soustředit na hlídání zadních vrátek. V 18. minutě už však aktivitu soupeře nedokázali zachytit a inkasovali. Michal Teplý skvěle vybojoval puk a přihrál před bránu Vojtěchu Veverkovi, který do protipohybu brankáře Březiny předvedl skvělý bekhendový blafák.

Kolín se rozhodně nevzdával, dál bojoval a soupeři rozhodně nenechal nic zadarmo. Soubor z Kotliny měl však stále navrch a díky další využité přesilovce se ujal už třígólového vedení. Jiří Přibyl nahrál Tomáši Křehlíkovi, který si všiml rozjetého Davida Dondy a poslal mu ideální pas. Brodský útočník sice před odkrytou bránou ve velké příležitosti neuspěl, ale chopil se odraženého kotouče a po obkroužení brány ho zasunul k bližší tyčce. Havlíčkův Brod potom lehce polevil a soupeř toho při hře v početní převaze hned využil. Na pravém křídle se otevřela dálnice pro kapitána Davida Zdeňka, jenž shodou okolností oblékal i dres Bruslařů, a ten zblízka prostřelil brankáře Folvarského. Mladí Bruslaři však bleskově odpověděli a znovu měli k dobru tři góly. Richard Cachnín přihrál na útočnou modrou čáru Vojtěchu Veverkovi, který v samostatném úniku našel skulinku mezi Březinovými betony. Hosté ale opět polevili z nasazeného tempa a zbytečně nechali Kozly snížit, když svižný protiútok dotáhl do úspěšného konce po nahrávce Ondřeje Plíhala přesně střílející Matěj Poul.

Středočeši sice prohrávali o dvě branky, ale rozhodně nic nevzdávali a v úvodu třetího dějství pořádně zatápěli Broďákům v jejich pásmu. Soubor z Kotliny se však znovu mohl opřít o oporu mezi tyčemi, gólman Folvarský stejně jako proti Českým Budějovicím chytal famózně. Domácí hráli dvakrát přesilovku, když v obou případech putoval za katr Vojtěch Veverka, ale další branky se už nedočkali. Definitivně rozhodnout mohl v 54. minutě šikula Michal Teplý, jenž obral protihráče o puk a řítil se sám na bránu, ale vylámal si zuby na pozorném brankáři Březinovi.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 0 0
David Donda 1 0 1 0 0
Viktor Horák 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 2
Tomáš Křehlík 0 1 1 1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Daniel Polák 1 0 1 2 0
Jiří Přibyl 0 1 1 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 1 0
Marek Tecl 0 0 0 0 0
Michal Teplý 0 2 2 0 0
Vojtěch Veverka 2 0 2 1 4
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 0 2 38 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, sobota 29.10.2016 od 12:00
2:4
(0:2, 2:2, 0:0)
Kolín - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 33. Zdeněk (Kronus, Grauer), 37. Poul (Plíhal) – 4. Polák (Teplý), 18. Veverka (Teplý), 28. Donda (Křehlík, Přibyl), 35. Veverka (Cachnín). Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Ladislav Lučan, Michal Tasch. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 40:36 (12:11, 14:10, 14:15). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Sestavy

Kolín

Březina (Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer, Mikula, Sýkora, Nutil – Gorás, Kronus, Rulc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Poul, Vasilev

Havl. Brod

Folvarský (Blažek) - Rubner, Polák, Krejčí, Pejchal, Horák, Lachman "A", Adam - Přibyl "A", Donda, Tecl - Teplý "C", Cachnín, Veverka - Zvěřina, Kohout, Křehlík - Pokorný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu