3. 11. 2016 | Ladislav Vácha

Potvrdí dobrou formu? Bruslaři míří na led neoblíbených Kozlů

Havlíčkobrodské hokejisty čeká další důležitý zápas! V sobotu 5. listopadu se vydají na led Kolína, kde se pokusí navázat na domácí vysoké vítězství 8:2 nad Jindřichovým Hradcem. Kozlové se zatím sice pomerně trápí, ale patří mezi nejméně oblíbené soupeře Bruslařů. Oba týmy na sebe narazily v minulé a této sezoně zatím třikrát a ještě nedokázali bodovat! Předchozí vzájemný zápas vyšel lépe Středočechům, kteří v Kotlině vyhráli 3:2. Oplatí jim to družina kouče Tottera v odvetě? Ú)vodní buly proběhne v 17:07, pokud zápas neuvidíte na vlastní oči, můžete sledovat alespoň on-line přenos.

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, konec ve čtvrtfinále play-off se Žďárem nad Sázavou (2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal (Koutský) - Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Havlík, Horyna, Barták - Březina, Malý, Semirád, Kadlec, Morkes, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák
__________________________________________________________________________________

SC Kolín x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
4-1-1-5 bilance 6-2-1-2
6., 15 bodů umístění 2., 23 bodů
36:35 skóre 45:27
9:2 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 8:2 (Jindř. Hradec, doma)
4:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 2:4 (Žďár nad Sázavou, venku)
Petr Morkes – 11 bodů (2+9) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 21 bodů (6+15)
Martin Krajňák – 7 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 11 gólů
Petr Morkes – 9 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 15 asistencí
Jan Hanzl – 4 body (3+1) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 15 bodů (4+11)
Martin Sejpal 2,51 (7 zápasů)
Vladislav Koutský 3,73 (4 zápasy)
Milan Klouček 2,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,35 (7 zápasů)
Michael Panec 2,89 (6 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Písek - Kolín 11:4
Kolín – Pelhřimov 9:2
J. Hradec – Kolín 1:2sn
David Servis – Kolín 3:1
Tábor – Kolín 3:1
Všechny zápasy

Kolín zvládl úžasně základní část minulé sezony. Své soupeře drtil jako na běžícím pásu a nebylo tak divu, že se vyhříval na úplném čele tabulky západní skupiny. Kozlové se mohli opřít především o skvěle chytající gólmany a spolehlivou defenzivu, jež byla pevná jako skála. Během dlouhodobé fáze inkasovala jen 80 branek, což bylo společně s Táborem jednoznačně nejnižší číslo. Všechny ostatní týmy ze skupiny Západ obdržely přes 100 gólů. O síle Seidlovy party se na vlastní kůži přesvědčili i havlíčkobrodští hokejisté, kteří doma prohráli 1:3 a na půdě soupeře padli kvůli gólu 16 sekund před koncem smolně 2:3. Středočeši překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když je dokonale překvapil rozjetý Žďár nad Sázavou a postoupil po triumfu 3:2 na zápasy do semifinále.

Stabilní gólmanskou dvojici tvoří Martin Sejpal, jenž toho zatím odchytal více, a zkušený Vladislav Koutský. Jeden start si připsal i osmnáctiletý benjamínek Milan Klouček, který přijel v rámci spolupráce s Pardubicemi z juniorky Dynama. Kolínským obráncům se zatím bodově rozhodně nedaří tolik jako těm havlíčkobrodským. Nejlépe jsou na tom se čtyřmi body Jan Hanzl (3+1) a velký talent Karel Nedbal (0+4), které následují tříbodoví Josef Horyna (0+3) a Marek Voženílek (1+2). Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem Středočechů je Petr Morkes (2+9), jejž následují nejlepším střelec Martin Krajňák (7+3) a Jakub Semirád (4+6).

Zatímco v minulé sezoně Kozlové ovládli po základní části tabulku své skupiny, tak tentokrát se spíše trápí. Sice si připsali důležité domácí výhry proti Táboru (7:0) a Pelhřimovu (9:2) a zvítězili i v Havlíčkově Brodě (3:2), ale překvapivě ztratili bod na půdě posledního Jindřichova Hradce (2:1sn), nečekaně se vrátili s prázdnou z ledu David Servisu (1:3) a ostudný výprask 4:11 schytali v Písku.

Soupiska Kozlů

Kolínskou jedničkou je zatím talentovaný gólman Martin Sejpal.
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

V Kolíně to bude vyhecovan+ý zápas, tuší obránce David Vala

„Bude to určitě vyhecovaný zápas, v Kolíně to tak vždy je. Musíme hrát pořád stejně dobře,“ má jasno šikovný obránce David Vala.

Bruslaři dokázali v minulém utkání doma zdolat Vajgar, i když byli značně oslabení o svého nejlepšího střelce. „Jsem rád, že i když nám chyběl Lukáš Endál, který je naším klíčovým hráčem, dokázali jsme nějaké góly i bez něj a utkání vyhrát,“ pochvaloval si jeden z úspěšných střelců Luboš Voříšek, který právě v Jindřichově Hradci ještě v minulé sezoně působil.

Kozlové se trefili pozdě a u Jordánu vyšli bodově naprázdno

Tábor se musel v domácí bitvě s Kolínem vypořádat s absencí svého kapitána Jakuba Matušíka, kterého trápí problémy s třísly. Dokázal se s tím ale poprat na jedničku a po první dvacetiminutovce vedl, když se těsně před první sirénou trefil z dorážky Ladislav Hlaveš. Kolín na začátku druhého dějství nevyužil přesilovku a stihl ho krutý trest, když na pomezí první a druhé půlky utkání podruhé inkasoval. David Kellner zavezl puk do útočného pásma a předložil ho na hůl navrátilce Vojtěcha Mrkvičky, jenž skóroval prudkou střelou. A byl to právě Vojtěch Mrkvička, kdo v 54. minutě uklidnil Jihočechy svým druhým přesným zásahem. Středočeši se zmohli už jen na kosmetickou úpravu skóre na 3:1, když předvedl povedenou teč Nedbalovy střely Dominik Zumr.

znak týmu 3 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 20. Hlaveš (Krátoška, Kanov), 30. Mrkvička (Kellner, Siedl), 54. Mrkvička (Blažek) – 58. Zumr (Nedbal). Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 8:7, navíc Kadlec (KOL) 10 min OT [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1210. Střely na bránu: 36:15. Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov, Duben, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Točík - Blažek, Pechánek, Březina - M. Novák, Václav Prchal, Vojtěch Prchal

SC Kolín: Sejpal (Koutský) - Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Havlík, Horyna, Barták - Březina, Malý, Semirád, Kadlec, Morkes, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák

Jiří Kadlec měl nabitou sobotu. Odtrénoval zápas st. dorostu proti Brodu a jel do Tábora.
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

Brod sice prohrával, ale otočil a s Vajgarem si zastřílel

Soubor z Kotliny měl proti poslednímu týmu tabulky od začátku jednoznačně navrch, ale při vlastní přesilovce paradoxně inkasoval. Bruslařům pláchl ve skvělé formě hrající Petr Tejral a povedeným blafákem už ve 2. minutě otevřel gólový účet zápasu. Domácí však dál dominovali a dočkali se zaslouženého vyrovnání, když se ranou z kruhu prosadil Kryštof Kulhánek. V 18. minutě došlo k hodně nepříjemnému momentu, po němž tuhla krev v žilách. Na ledě zůstal ležet otřesený brankář hostů Michael Formánek a musel být převezen do nemocnice. Jeho místo mezi tyčemi tak zaujal Matěj Koreň, jenž svým výkonem rozhodně nezklamal, ale havlíčkobrodskou lavinu zastavit nedokázal. Soupeř totiž udeřil hned šestkrát v řadě, a to z holí Davida Michálka, Patrika Přidala, Tomáše Chlubny, Luboše Voříška, Davida Valy a Lukáše Křížka, jenž si připsal první gól za A-tým. Alespoň trochu zmírnit vysoké manko se sice povedlo Marku Vantuchovi, ale poslední slovo měl Tomáš Semrád, který v poslední minutě uzavřel na konečných 8:2.

znak týmu 8 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 12. Kulhánek (Přidal, T. Semrád), 27. Michálek (Přidal, Vala), 31. Přidal (Třetina, Michálek), 35. Chlubna (Kuchta, Duben), 43. Voříšek (Ludvík, Křížek), 54. Vala (Voříšek, Beneš), 55. Křížek (Třetina, Michálek), 60. T. Semrád (Voříšek) – 2. Tejral, 59. Vantuch (Šmerha, Beran). Rozhodčí: Vojtěch Král – Lukáš Linhart, Jan Kleprlík. Vyloučení: 3:9, navíc Navrátil (HBR) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 619. Střely na branku: 51:26. Třetiny: 1:1, 3:0, 4:1. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Bušek – Přidal, Třetina "C", Michálek – Kuchta, Voříšek, Chlubna – Navrátil, Kozlík, Beneš – Ludvík, Křížek

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (18. Koreň) – Farka, T. Kohút, Pípal, Straka, Bureš, Růžek, Zderadička – Lazorišák "C", Beran, Vantuch "A", Bílek "A", Pichler, Kundrát, Furch, Šmerha, Tejral, Motař

Broďáci doma smazali dvoubrankové manko, ale na body nedosáhli

Havlíčkův Brod nezačal domácí zápas proti rozjetému Kolínu vůbec dobře. První důrazné varování zaslal defenzivě Bruslařů Dominik Zumr, na kterého bylo nařízeno trestné střílení. Brankář Čeněk Novák se ale vyznamenal a po zákroku betonem udržel bezbrankový stav. Ten ale potom trval jen chviličku. Kozlové vyšachovali Bruslaře u jejich brány a Martin Krajňák zblízka pohotově zavěsil. A s domácími hokejisty to vypadalo ještě hůře, když se po nádherné přihrávce Petra Morkese dostal do samostatného úniku Václav Jankovský a gólman Novák zasáhl až za brankovou čarou. Parta z Kotliny nesložila zbraně a v prostřední části slavila vyrovnání. Dvakrát zaúřadoval její kapitán Miroslav Třetina, jenž se nejdříve parádně trefil z mezikruží a brodské fanoušky podruhé rozjásal hezkou tečí. Přesilovku Středočechů ale potom využil šikovný mladík Martin Krajňák a nasměroval tak svůj tým k výhře. Zápas ještě okořenila bitka, kterou dvě sekundy před koncem vyhrál Miroslav Třetina, jenž povalil na led Marka Voženílka.

znak týmu 2 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 21. Třetina (Přidal), 26. Třetina (Semrád) – 8. Krajňák (Pipek, Panna), 15. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Krajňák (Pipek, Horyna). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Tasch, Jan Pechánek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 652. Třetiny: 0:2, 2:1, 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý "C", Semirád, Kadlec "A" – Morkes "A", Zumr, Jankovský – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Černý

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 21
Bilance: 10-1-1-0-9
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3, 2:3
Skóre: 72:54

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu