8. 11. 2016 | Ladislav Vácha

Důležitá bitva o ”šest” bodů! Třetí Bruslaři přivítají čtvrtý Tábor

Havlíčkobrodští hokejisté ve středu 9. listopadu mohou znovu těžit z výhody domácího prostředí. V Kotlině přivítají rozjetý Tábor, který v minulém vzájemném střetnutí dokázali venku porazit těsně 4:3. Kohouti vyhráli už třikrát za sebou, když si doma vyšlápli na Kolín a dvakrát zdolali českobudějovický David servis. Utkání bude pro oba soupeře hodně důležité, Bruslaři jsou v tabulce třetí a na čtvrté Jihočechy mají k dobru jen dva body. Úvodní buly proběhne v 18:00, přijďte Broďáky podpořit!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (2. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: Klestil (D. Novák) - M. Duben, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Březina - Blažek, Pechánek, Kýhos - Novák, Václav Prchal, Vojtěch Prchal
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Tábor

znak týmu znak týmu
6-2-1-3 bilance 6-1-1-4
3., 23 bodů umístění 4., 21 bodů
47:30 skóre 35:30
8:2 (Jindř. Hradec, doma) nejvyšší výhra 5:0 (Písek, doma)
2:4 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 0:7 (Kolín, venku)
Miroslav Třetina – 22 bodů (6+16) nejproduktivnější hráč Jakub Matušík – 10 bodů (3+7)
Lukáš Endál – 11 gólů nejlepší střelec Vojtěch Mrkvička
Jan Kanov
David Kellner – 4 góly
Miroslav Třetina – 16 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Matušík
Martin Havran – 7 asistencí
Tomáš Semrád – 15 bodů (4+11) nejproduktivnější obránce Martin Havran – 8 bodů (1+7)
Čeněk Novák 2,45 (8 zápasů)
Michael Panec 2,89 (6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Klestil 2,46 (10 zápasů)
David Novák 3,03 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov - Tábor 2:1
Tábor – J. Hradec 1:4
Tábor – Kolín 3:1
Tábor – David servis 3:1
David servis – Tábor 2:5
Všechny zápasy

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do 1. ligy. V posledních dvou sezonách pokaždé prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale v soutěžním ročníku 2014/2015 zde obsadil poslední 3. místo a v předešlém soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. O nesporné kvalitě Jihočechů svědčí už to, že v předchozí sezoně skončili v základní části na 2. místě, přičemž se mohli pochlubit nejúdernějším útokem (173 gólů) a společně s prvním Kolínem nejpevnější defenzivou (80 branek). Třikrát přitom nastříleli přes 10 gólů, když v derby vyrabovali jindřichohradecký Vajgar (11:4), doma rozmetli Sokolov (14:2) a před svými fanoušky zostudili i Bílinu (12:1). Ve vyřazovacích bojích proklouzli přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou (obě série skončily 3:1 na zápasy)..

Kohouti stejně jako v minulé sezoně sázejí na osvědčený brankářský tandem Tomáš Klestil - David Novák. Jedničkou je zatím prvně jmenovaný, jemuž je sedmadvacet let a má tak na kontě více zkušeností. Obrana zůstala z velké části pohromadě. Stěžejními defenzivními pilíři jsou zkušení mazáci Jan Kanov, Luboš Heršálek či Martin Havran, skvěle se daří i čtyřiadvacetiletému Ladislavu Hlavešovi. Klíčovým ofenzivním esem je kapitán a syn hlavního trenéra Jakub Matušík, jenž je i nejproduktivnějším hráčem mužstva. V současné době ho ale spoluhráči postrádají, protože figuruje na marodce. Velkou letní posilou se stal Vladimír Kýhos, pevné místo v sestavě má i Jiří Severa, jenž strávil přípravné období právě v Havlíčkově Brodě. Hodně se povedl návrat Vojtěcha Mrkvičky, který má na kontě už čtyři přesné trefy.

Matušíkovi svěřenci nezačali soutěžní ročník vůbec dobře. S Vajgarem sice úvodní kolo nehráli a připsali si dodatečně tři body za kontumační výhru 5:0, ale vzápětí schytali ostudný debakl 0:7 v Kolíně a 3:4 po mohutné stíhací jízdě doma podlehli Bruslařům. Jihočeši mají zatím hodně nevyrovnané výsledky. Sice dokázali vyhrát na horkém ledě prvního Nymburku (4:3p), ale na druhou stranu prohráli v Pelhřimově (1:2) i před svými fanoušky s posledním Vajgarem (1:4). Teď se ale parta z husitského města veze na vítězné vlně, když získala plný bodový zisk na svém kluzišti proti Kolínu a hned dvakrát skolila David servis České Budějovice.

Soupiska Kohoutů

Jedničkou Tábora je znovu spolehlivý a zkušený gólman Tomáš Klestil.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Musíme zlepšit koncovku, má jasno trenér Aleš Totter

„Výsledek nás mrzí, jsme bez bodu. Byla to klasika s Kolínem, prohráli jsme o gól, i když jsme soupeře přestříleli. Vyhořeli jsme v koncovce, měli jsme 53 střel na bránu a dali jsme jen dva góly. Měli jsme spoustu šancí a odražených puků, ale nebyli jsme tak důrazní,“ mrzelo kouče Aleše Tottera po sobotní porážce v Kolíně.

„Je to kruté, ale tak, jak jsme hráli a bojovali, se chceme prezentovat. Zapojovali jsme se do útoku a dobře jsme pracovali. Tento výkon potřebujeme zopakovat v dalších kolech, ale musíme zlepšit koncovku,“ brucuje svůj tým brodský lodivod.

Trenér Aleš Totter byl s výkonem v Kolíně spokojený. Žehral jen na špatnou koncovku.

Rychlé vedení David servisu nepomohlo, Kohouti dokázali otočit

Hokejisté od Jordánu nezačali jihočeské derby dobře a brzy prohrávali, když jejich útočný faul potrestal Jiří Bárta. Už v 10. minutě bylo vyrovnáno, když Antonín Pechánek našel zpoza brány Davida Blažka a ten se zblízka nemýlil. V 17. minutě Tábor dokonal obrat, když se vydal na útočný výlet obránce Marek Duben a dokonale využil Seidlův pas. Výrazné uklidnění na hole Kohoutů vnesl moment ze 36. minuty, když se krásně ze vzduchu trefil Vojtěch Mrkvička. A to nebylo zdaleka vše, v 50. minutě vyzrál na gólmana Kůdelu i Marcel Dvořák. O snížení se sice při vlastním oslabení postaral po hezké souhře exRebel Adam Vylíčil, ale konečnou podobu dal výsledku hostující Jan Březina.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Bárta (Sumerauer, Babčuk), 55. Vylíčil (Bílek) - 10. Blažek (Pechánek, Kýhos), 17. Duben (Seidl, Kellner), 36. Mrkvička, 49. Dvořák (Blažek), 55. Březina (Hlaveš, Krátoška). Rozhodčí: St. Mertl - Jindra, J. Mertl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 250. Třetiny: 1:2, 0:1, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

HC David servis České Budějovice: Kůdela (Spáčil) – Michal, Škopek, Matoušek, Zich, Babčuk, Žáček – Fleischman, Suchánek, Ferebauer, Vylíčil, Bílek, Volf, Šesták, Hanzal, Pixa, Zayml, Bárta, Sumerauer

HC Tábor: Klestil (D. Novák) - M. Duben, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Březina - Blažek, Pechánek, Kýhos - Novák, Václav Prchal, Vojtěch Prchal

Výhra doma i venku. Kohouti skolili David servis v obou případech.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Brod znovu s Kolínem nebodoval, prohrál na jeho ledě o gól

Havlíčkův Brod nastoupil do utkání v Kolíně znamenitě a už v 6. minutě díky využité přesilovce vedl, když se svižnou ranou prosadil Kryštof Kulhánek. Kozlové se však nenechali rozhodit a závěr úvodní dvacetiminutovky jim vyšel na jedničku. Nejdříve využil výstavní Pannovu nahrávku při hře v početní převaze Petr Morkes a těsně před sirénou skóroval nechytatelnou tečí pod víko Karel Nedbal. Soubor z Kotliny se v prostřední části mocně hnal za vyrovnáním, kterého se dočkal ve 36. minutě. Jakub Lacina vypálil z okraje pravého kruhu a propálil gólmana Koutského. Rozhodující moment duelu přišel ve 44. minutě, kdy při signalizované výhodě vypálil zápěstím z mezikruží kolínský útočník Tomáš Pipek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

znak týmu 3 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Morkes (Panna), 20. Nedbal (Hanzl, Panna), 44. Pipek (Voženílek, Semirád) – 6. Kulhánek (Třetina, Endál), 36. Lacina (Ludvík). Rozhodčí: Libor Veinfurter - David Potůček, Radek Špringl. Vyloučení: 9:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 825. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina – Malý "C", Semirád, Morkes "A" – Zumr, Jelínek, Pipek – Krajňák,Panna, Kozák, Černý

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – M. Semrád, T. Semrád, Duben "A", Vala, Kulhánek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Navrátil, Voříšek, Michálek – Chlubna, Ludvík

Takhle slavili Bruslaři trefu Kryštofa Kulhánka. Na body ale nakonec v Kolíně nedosáhli.

Brod vyhrál díky fantastické třetině, Tábor manko nedotáhl

Bruslaři začali naprosto skvěle a už po 25 sekundách hry se ujali vedení, když se zblízka trefil z dorážky Tomáš Semrád. Netrvalo to dlouho a hosté šli do trháku, když v 7. minutě zakončil krásnou přesilovkovou kombinaci kapitán Miroslav Třetina. A to nebylo vše! Parádní nahrávku Davida Kozlíka využil Jakub Lacina, jenž svižnou ranou propálil gólmana Klestila. Dvacetiminutovku hrůzy z pohledu Tábora ještě završil v 19. minutě trefou z bezprostřední blízkosti Filip Navrátil. Kohouti však nesložili po katastrofální úvodní dvacetiminutovce zbraně a začali mohutně dotahovat. V prostřední části snížil ještě v letní přípravě hráč Havlíčkova Brodu Jiří Severa a do střelecké listiny se po něm zapsal i Marek Vaniš. A když hned na začátku třetí periody snížil na nejtěsnější rozdíl Martin Havran, drama bylo na světě. Soubor z Kotliny už ale nejtěsnější náskok udržel až do konce.

znak týmu 3 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Severa (Blažek), 26. Vaniš (Kýhos), 41. Havran (Kýhos, Vaniš) – 1. T. Semrád (Lacina, Endál), 7. Třetina (Endál, Přidal), 13. Lacina (Beneš, Kozlík), 19. Navrátil (Endál, Vala). Rozhodčí: Rudolf Volf – Aleš Vavruška, Jakub Oudes. Vyloučení: 5:4, navíc Vala (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 652. Střely na branku: 32:33. Třetiny: 0:4, 2:0, 1:0. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Černý, Kanov "A", Heršálek, Dvořák – Kellner "A", Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík "C", Seidl – Blažek, Kratzer, Severa – Pechánek, Zayml

BK Havlíčkův Brod: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Lacina, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

V Táboře se i pořádně jiskřilo, ale tři body si domů odvezli Broďáci.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 21
Bilance: 10-2-3-7
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, 3:4sn, 8:1, 3:6, 2:6, 4:3
Skóre: 89:67

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu