11. 11. 2016 | Ladislav Vácha

Parádní obrat! Starší dorost doma po boji porazil Mladou Boleslav

Starší dorostenci přivítali v domácím prostředí Mladou Boleslav, proti které po návratu na extraligovou scénu ještě nedokázali bodovat. Mladí Bruslaři začali skvěle a dostali se v první dvacetiminutovce do vedení, ale Středočechům skvěle vyšla první půlka prostřední části a třemi brankami dokonali obrat. Domácí byli potom lepší a v poslední minutě druhé periody zaslouženě snížili na nejtěsnější rozdíl. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc ve třetím dějství na ledě dominovali, podali doslova heroický výkon a zaslouženě si po čtyřech vstřelených brankách došli pro výhru 6:3. Z tábora Havlíčkova Brodu se hattrickem zaskvěl reprezentant Michal Teplý (na snímku), po jedné brance vstřelili Vojtěch Veverka, Richard Cachnín a Tomáš Křehlík.

Mladá Boleslav sice měla v úvodní dvacetiminutovce střeleckou převahu, ale mladí Bruslaři hráli to, co chtěli. Snažili se soupeře nepouštět do gólových šancí, což se jim dařilo. A když už hosté překonali poctivou obranu, ztroskotali na spolehlivě chytajícím gólmanu Blažkovi. První velkou šanci si vytvořil z tábora domácích při signalizované výhodě Jiří Přibyl, ale zblízka vyprášil jen Haasův beton. V následné přesilovce už se ale havlíčkobrodští mladíci mohli radovat. Kotouč vybojoval Michal Teplý, který si navedl puk na osu hřiště a z mezikruží propálil gólmana Haase, jenž si na jeho střelu sáhl.

Na začátku druhé třetiny to vypadalo, jako kdyby Havlíčkův Brod zůstal v kabině. Už za 27 sekund hry vypálil Lukáš Kučera a Andrej Moravčík šikovnou tečí usměrnil kotouč mimo Blažkův dosah. V čase 23:03 předvedl hodně nešetrný a nebezpečný zákrok mladoboleslavský Oscar Flynn, ale mladí Bruslaři při vlastní přesilovce paradoxně inkasovali. Domácí vyhodili na icing, v obranném pásmu prohráli buly a Zdeněk Křížek skóroval ranou z předbrankového prostoru. Broďáci totálně vypadli z role a brzy je za to stihl další trest. Lukáš Kučera znovu předvedl povedenou a osvědčenou spolupráci se Zdeňkem Křížkem, jehož ránu neudržel brankář Blažek ve své výstroji. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se potom přeci jen vzpamatovali a výrazně zlepšili svůj herní projev. A dočkali se zasloužené odměny, když pouhých 28 sekund před druhou sirénou snížili šťastnou brankou. Ránu Michala Teplého vyrazil gólman Haas na zadní mantinel, od kterého se však kotouč odrazil do jeho zad a odtud si to namířil do sítě.

Soubor z Kotliny naskočil do třetího dějství s jasným cílem - pokračovat v dobrém výkonu z druhé půlky prostřední části a co nejrychleji vyrovnat. A přesně to se mu povedlo! Vojtěch Veverka, který v minulém vzájemném střetnutí hájil ještě barvy Středočechů a dal Bruslařům gól, ujel se spoluhráčem do přečíslení. Protihráči čekali nahrávku před bránu, ale šikovný útočník vzal zodpovědnost na sebe a z mírného úhlu na pravé straně hezkou střelou zavěsil. Mladí bojovníci z Kotliny hráli opravdu skvěle a na ledě dominovali, za což sklidili ve druhé polovině třetí třetiny zasloužené ovoce. Michal Teplý naservíroval dobrý pas před brankoviště a Richard Cachnín zblízka nedal brankáři Haasovi žádnou šanci. Hosté však nesložili zbraně a nepříjemně kousali. Uklidnění na havlíčkobrodské hole vnesla až 58. minuta, kdy výborně hrající Vojtěch Veverka při přečíslení 2 na 1 předložil před bránu nahrávku jako na zlatém podnose Tomáši Křehlíkovi, jehož rána z první skončila v síti. Mladá Boleslav ještě zkusila štěstí při závěrečné hře bez brankáře, ale Michal Teplý poslal kus černé gumy do prázdné brány, čímž završil svůj hattrick. Ukázal tak, že právem hájí dres české reprezentace do šestnácti let. Havlíčkův Brod tak po návratu na extraligovou scénu proti Mladé Boleslavi poprvé bodoval, a to dokonce hned naplno!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 1 0 1 3 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Tomáš Křehlík 1 0 1 0 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 4
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 2 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 0 0 0 0
Michal Teplý 3 2 5 3 0
Vojtěch Veverka 1 3 4 2 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 60 0 3 36 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, pátek 11.11.2016 od 17:00
6:3
(1:0, 1:3, 4:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Teplý, 40. Teplý, 44. Veverka, 52. Cachnín (Teplý, Veverka), 58. Křehlík (Veverka, Teplý), 60. Teplý (Veverka) – 21. Moravčík (Kučera, Červenka), 24. Křížek (Kučera), 27. Křížek (Kučera). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Ondřej Polák, Roman Zídek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 22:39 (6:12, 8:17, 8:10). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Lachman "A", Polák, Horák, Adam – Teplý "C", Cachnín, Veverka – Přibyl "A", Donda, Křehlík – Tecl, Kohout, Piskač

Ml. Boleslav

Haas (Rylich) – Horský, Dlabola "A", Červenka, Nepokoj, Beneš, Homolka, Imlauf – Flynn, Křížek "C", Kučera – Dvořák, Foerster, Moravčík – Havelka, Šípek, Novák – Jindra, Čermák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu