12. 11. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost na výhru nenavázal. Pardubice byly nad jeho síly

Starší dorostenci chtěli v domácím prostředí navázat na cenný skalp Mladé Boleslavi z předešlého dne, jenže proti aktuálnímu lídrovi tabulky z Pardubic se jim od začátku nedařilo. Ve 13. minutě prohrávali už 0:3 a brankář Blažek přepustil své místo kolegovi Folvarskému. Dynamo nakonec komfortní náskok nepustilo a slavilo zaslouženou výhru 5:2. Za Havlíčkův Brod se trefili Vojtěch Veverka (na snímku) a Tomáš Křehlík.

Pardubice od začátku jasně potvrzovaly, proč jsou na čele tabulky, a mladé Bruslaře jednoznačně přehrávaly. Důležité dvoubrankové vedení si vypracovali už v 6. minutě, když se trefili Vít Rozlílek a Václav Leder. A když se v čase 12:25 prosadil i Jan Černý, brankář Blažek se poroučel z brodského brankoviště na střídačku a jeho místo zaujal jeho kolega Miroslav Folvarský. Domácí sice už před první sirénou znovu neinkasovali, ale třígólové manko bylo i tak propastné.

Havlíčkův Brod chtěl v prostřední části zlepšit svou hru, vyvarovat se zbytečných chyb, kterými posadil silné Dynamo v úvodní dvacetiminutovce na koně, a prezentovat se bojovností. Východočeši ale dál diktovali tempo hry a gólman Folvarský měl spoustu práce. A ve 29. minutě kapituloval už i on, když nahrávku Dominika Cháry zužitkoval Martin Bučko. Vstřelené branky se však brzy dočkal i soubor z Kotliny, když Václav Piskač narýsoval ideální pas před útočnou modrou čáru Vojtěchu Veverkovi, jenž pláchl soupeřově obraně a zblízka našel mezírku mezi Vlkovými betony. Poslední slovo ve druhém dějství však patřilo Matěji Blümelovi, jehož ránu neudržel brankář Folvarský ve výstroji.

O vítězi utkání už bylo v podstatě dávno rozhodnuto, ale svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se rozhodně nechtěli vzdát bez boje. Nakonec si alespoň částečně spravili chuť, když se jim povedlo poslední periodu vyhrát. Mohla za to akce ze 46. minuty, jež byla hodně povedená. Po Lukáši Pokorném se ujal puku Michal Teplý a našel před bránou hezkým pasem Tomáše Křehlíka, který zblízka pohotově překonal brankáře Vlka. Východočeši už si jednoznačné třígólové vedení pohlídali a zvítězili v Kotlině naprosto zaslouženě 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -3 0
David Donda 0 0 0 -1 6
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 2
Tomáš Křehlík 1 0 1 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 1 1 1 0
Lukáš Pokorný 0 1 1 0 0
Daniel Polák 0 1 1 -3 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 0 0 -1 0
Michal Teplý 0 1 1 -3 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 -2 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 12 0 3 15 0 0
Miroslav Folvarský 48 0 2 38 0 0

Ohlasy k utkání

22. kolo, sobota 12.11.2016 od 12:00
2:5
(0:3, 1:2, 1:0)
Havl. Brod - Pardubice
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 31. Veverka (Piskač, Polák), 46. Křehlík (Teplý, Pokorný) – 5. Rozlílek (Oliva, Javůrek), 6. Leder (Koffer, Černý), 13. Černý (Koffer, Bučko), 29. Bučko (Chára, Pochobradský), 39. Blümel (Černý). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Lukáš Rampír, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 25:58 (6:21, 5:24, 11:13). Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (13. Folvarský) – Zvěřina, Lachman "A", Horák, Polák, Adam – Teplý "C", Cachnín, Veverka – Přibyl "A", Křehlík, Donda – Tecl, Kohout, Piskač – Pokorný

Pardubice

Vlk (Jánský) – Dubovči, Leder, Oliva, Bučko, Hybeš, Mert "A", Javůrek, Blažej – Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel "C", Černý, Matýs "A", Rozlílek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu