13. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Brod zkusí znovu vyhrát! Míří na neoblíbený led osmého Písku

Broďáci doma v sobotu zvládli derby Vysočiny proti nepříjemným Moravským Budějovicím a na toto vítězství se pokusí navázat i na kluzišti soupeře. Bruslaři se v sobotu 14. ledna vydají do Písku, kde vyjedou k důležité bitvě v 17:30. Jihočeši prohráli třikrát za sebou, naposledy nezvládli regionální řež v posledním Jindřichově Hradci, kde neudrželi třígólový náskok. Svěřenci trenéra Romana Kaňkovského mají mužstvu pod trenérskou taktovkou Karla Slabého co oplácet, v minulém vzájemném měření sil padli u Otavy 3:4 po samostatných nájezdech. Nenechte si zápas ujít a přijeďte naše hokejisty podpořit!

IHC Písek

Počátky hokeje: 1902
IHC Písek založen: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo po ZČ, předkolo play-off (porážka 0:2 na zápasy s Havlíčkovým Brodem)
Trenér: Karel Slabý

Sestava z posledního utkání: Hauser (Kadlec) – Hřebíček, Procházka, Kozák, Hanus, Červinský, Koutenský – Urbanec, Vlček, Sýbek, Pašek, Koupal, Rod, Drda, Suchan, Šuhaj, Strnad
__________________________________________________________________________________

IHC Písek x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
7-3-3-13 bilance 16-2-2-6
8., 30 bodů umístění 1., 54 bodů
102:113 skóre 121:69
11:4 (Kolín, doma) nejvyšší výhra 8:0 (Tábor, doma)
3:9 (Havlíčkův Brod, venku) nejvyšší prohra 5:8 (Tábor, venku)
Filip Vlček – 45 bodů (17+25) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 50 bodů (20+30)
Josef Urbanec – 19 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 20 gólů
Filip Vlček – 25 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 36 asistencí
Pavel Procházka – 15 bodů (2+13) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 31 bodů (9+22)
Václav Pipek 3,77 (6 zápasů)
Luboš Kadlec 4,04 (16 zápasů)
Martin Hauser 5,27 (6 zápasů)
Richard Kříž 9,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,59 (18 zápasů)
Michael Panec 3,12 (11 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
David Servis – Písek 4:5
Písek – Pelhřimov 6:5p
Písek – Kolín 6:7p
Písek – Tábor 2:6
J. Hradec– Písek 6:5sn
Všechny zápasy

Písek prošel podobně jako Havlíčkův Brod v poslední době hektickým obdobím. I u Otavy narazili na finanční problémy a stejně jako soubor z Kotliny museli před minulou sezonou budovat kádr takřka úplně od základního kamene. Jihočeši v předešlém soutěžním období obsadili v základní části 10. příčku, jež jim jako poslednímu týmu zajistila postup do předkola play-off. Jedenáctý Trutnov tak smutnil, na hokejisty z jižních Čech ztratil pouhé čtyři body. Ve vyřazovacích bojích se parta pod vedením trenéra Karla Slabého střetla právě s Bruslaři, jimž podlehla ve vyrovnané a atraktivní sérii 0:2 na zápasy.

Družina od řeky Otavy nasadila v dosavadním průběhu sezony do boje čtyři gólmany. Nejvíce toho odchytal dvacetiletý brankář Luboš Kadlec, který nastoupil do šestnácti duelů. Pouhých šest startů má na kontě zkušený Václav Pipek, jejž vyřadilo ze hry nepříjemné zranění. V poslední době se tak v sestavě objevuje Martin Hauser, do jednoho zápasu naskočila i jednička extraligového staršího dorostu Richard Kříž. Pozici nejproduktivnějšího obránce zastává kapitán Pavel Procházka (2+13), jenž shodou okolností kdysi nosil "čéčko" i na dresu Havlíčkova Brodu. Stálými defenzivními pilíři jsou také Milan Hřebíček (4+5), Vladimír Hanus (3+3), Šimon Červinský (1+2) nebo Aleš Suda. V ofenzivě hrají prim Filip Vlček (17+25), který vládne kanadskému bodování týmu a připsal si i nejvíce gólových nahrávek, ostřílený mazák a nejlepší střelec Josef Urbanec (19+17) a Jan Sýbek (16+14). Tento trojlístek zdatně doplňují Jakub Šuhaj (8+14), Václav Pašek (9+8), Jakub Suchan (6+8) či Jiří Kepka (3+8).

Jihočeši odstartovali nový soutěžní ročník na jedničku podtrženou. Z úvodních devíti kol opouštěli hned šestkrát led v roli vítězů, přičemž si doma vyšlápli i na Havlíčkův Brod (4:3sn), Žďár nad Sázavou (8:3) a potupnou jedenáctku uštědřili Kolínu (11:4). Potom ale přísun důležitých bodů vyschl jako skomírající pramínek ve vyprahlé poušti. Z následných jedenácti duelů prohráli svěřenci trenéra Karla Slabého hned desetkrát, přičemž bodovali jen na žďárských Bouchalkách (4:5p) a před svými fanoušky splnili povinnost proti poslednímu Jindřichovu Hradci (6:2). IHC se pak třemi triumfy vzchopil, ale v předešlých třech střetnutích pokaždé padl. Naposledy na půdě Vajgaru, kde mu nestačil ani třígólový náskok v závěru duelu.

Soupiska Písku

Písek mezi tyčemi nejvíce sází na šikovného mladíka Luboše Kadlece.

Písek promrhal náskok a u posledního Vajgaru nečekaně padl

Jindřichův Hradec se do papírového favorita s chutí zakousl a v 17. minutě už držel dvoubrankový náskok, když se trefil Tomáš Bílek a po chybě soupeřovy obrany uklidil vyražený puk do brány Dominik Šalamoun. Hosté na konci první periody snížili, z kruhu zamířil přesně Filip Vlček. Kontaktní branka byla pro Písek důležitá, protože prostřední část ovládl poměrem 4:0. Síťku za Formánkovými zády postupně rozechvěli Lukáš Drda, Filip Vlček, po námazu Vajgaru Jakub Šuhaj a při přesilovce si seřídil ideálně mířidla i Josef Urbanec. Hosté od řeky Otavy velký náskok dlouho hlídali, jenže poslední sedmiminutovka byla z jejich pohledu hororová. O korekci stavu se postaral David Jaša, při power-play snížil na nejtěsnější rozdíl David Kohút a tentýž hráč rozjásal zimní stadion Jana Marka i pouhých 10 sekund před třetí sirénou. Utkání za nerozhodného stavu 5:5 dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž dokonal překvapivý a mohutný obrat Mazancovy skvadry bekhendovou střelou Dominik Šalamoun.

znak týmu 6 - 5sn znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Bílek (Svatuška), 17. Šalamoun (Lazorišák, Jaša), 54. Jaša (Lazorišák), 59. D. Kohút, 60. D. Kohút (Jaša, Lazorišák), rozh. náj. Šalamoun – 19. Vlček (Procházka), 27. Drda (Rod), 27. Vlček (Procházka), 28. Šuhaj (Suchan), 38. Urbanec (Šuhaj, Kozák). Rozhodčí: Vokřál – Svatopluk, Ovsík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 225. Střely na branku: 27:30 (4:12, 13:10, 6:2 - 2:6). Třetiny: 2:1, 0:4, 3:0 - 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 6:5sn.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (41. Pírs) - Pípal, Tržil, Bureš, Straka, T. Kohút, Růžek - Červený, D. Kohút, Heldák - Jaša, Lazorišák, Šalamoun - Svatuška, Hrouda, Bílek - (41. Beran, Vantuch)

IHC Písek: Hauser (Kadlec) – Hřebíček, Procházka, Kozák, Hanus, Červinský, Koutenský – Urbanec, Vlček, Sýbek, Pašek, Koupal, Rod, Drda, Suchan, Šuhaj, Strnad

Minulou vzájemnou bitvu s Pískem okořenila bitka Miroslav Třetina x Miroslav Pokorný.

Brod 2x prohrával, ale po prohrách si nakonec spravil chuť

Bruslaři nezačali vůbec dobře a brzy prohrávali. Miroslav Duben nejdříve nastřelil břevno, po čemž za pár chvilek vypustil z kruhu utěšenou střelu Lukáš Havel a brankáře Nováka překvapil střelou mezi betony. Soubor z Kotliny vyrovnal při přesilovce, když Lukáš Endál našel před bránou Davida Kozlíka, jenž nadvakrát procedil puk do sítě. Domácím se vůbec potom nepovedla přesilovka 5 na 3, protože když byla Žihadla už ve čtyřech, vyprášil Lukáš Nováček z úniku Novákovy betony, po čemž udeřil z bleskové dorážky k tyčce Petr Krutiš. Havlíčkův Brod však brzy vyrovnal, když se ujala hezká rána Jakuba Laciny z okraje kruhů, a těsně před první sirénou dokonal obrat po rychlé dorážce Luboše Voříška. Kaňkovského družina potom měla navrch a při hře 4 na 4 šla do trháku, když po buly krásně vymetl horní růžek soupeřovy brány David Vala. Moravské Budějovice pak ještě dorazil v závěru utkání Luboš Voříšek, jehož samostatný únik skončil přesnou ranou mezi betony.

znak týmu 5 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Kozlík (Endál, T. Semrád), 15. Lacina (Kozlík, Navrátil), 20. Voříšek (Kozlík, Beneš), 27. Vala (Třetina, Endál), 58. Voříšek (Kozlík, Duben) – 3. Havel (Šurý, Horký), 13. Krutiš (Nováček). Rozhodčí: Josef Barek – Martin Klouda, David Urubčík. Vyloučení: 7:11, navíc Rytnauer 5+OK [LOK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 41:34. Diváci: 525. Třetiny: 3:2, 1:0, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Voříšek, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil – Křížek, Tecl

HC Moravské Budějovice 2005: Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Mikeš "C", Nováček, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Havel, Matějka, Hačecký, Šurý, Kondratěv

Bruslaři prodloužili trápení Písku, v Kotlině mu nadělili devítku

Havlíčkův Brod vstoupil do zápasu parádně a už ve 2. minutě se radoval z vedení, když se z kruhu přesně k protější tyčce trefil Petr Kuchta. O vyrovnání se mohl postarat Jakub Šuhaj, ale jeho rána zacinkala jen na břevno. Bruslaři získali ve 13. minutě na své hole více klidu, když vypustil ze své hole skvělou ránu Filip Beneš, jenže při následné přesilovce Písku snížil Václav Pašek. Ze samostatného úniku potom poslal domácí znovu do dvougólového vedení Patrik Přidal, ale o rychlou odpověď se postaral z úhlu Jan Sýbek.

Broďáci kontrovali gólovou dorážkou Kryštofa Kulhánka a pětku završil Luboš Voříšek, ale jiskřičku naděje na zdramatizovaní zápasu vykřesal Jakub Suchan, jenž mířil přesně z předbrankového prostoru. To však bylo ze strany Jihočechů vše, soubor z Kotliny potom udělal z utkání exhibici, když udeřil ještě čtyřikrát. Po nechytatelné dělovce a potom i po šikovné dorážce slavil dvakrát Tomáš Chlubna, mazanou tečí uspěl Patrik Přidal a na konečných 9:3 upravil výtečnou ranou z voleje Tomáš Semrád.

znak týmu 9 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Chlubna, Kulhánek), 13. Beneš (Endál, T. Semrád), 21. Přidal (T. Semrád), 26. Kulhánek (Semrád, Kuchta), 35. Voříšek (Kulhánek), 40. Chlubna, 43. Chlubna (Kuchta, Kozlík), 50. Přidal (Kulhánek, Vala), 57. T. Semrád (Ludvík) – 14. Pašek (Sýbek, Šuhaj), 24. Sýbek (Pašek, Šuhaj), 40. Suchan. Rozhodčí: Filip Vrba – Lukáš Rampír, David Otáhal. Vyloučení: 3:5, navíc Třetina (HBR) 5 + OK, Pokorný (PIS) 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:19. Diváci: 432. Třetiny: 2:1, 4:2, 3:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 9:3.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – T. Semrád, Bušek, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Beneš, Ludvík, Křížek

IHC Písek: Kadlec (35. Kříž) – Hřebíček, Procházka "C", Pokorný, Červinský, Suda – Urbanec, Vlček "A", Suchan, Kepka, Šuhaj, Sýbek "A", Koupal, Pašek, Rod, Drda

Tomáš Chlubna proti Písku řádil, radovat se ze své trefy mohl hned dvakrát.

Bilance s Pískem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 10-1-1-2
Výsledky: x3:1, x5:1, 3:4, 4:3p, 3:0, 3:1, x3:1, x5:1, 5:0, 1:11, x6:3, x5:4p, 3:4sn, 9:3
Skóre: 58:37

"x" – hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu