31. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Třaskavá bitva o čelo tabulky! Do Kotliny míří rozjetý Tábor

A je to tady! Havlíčkobrodská družina, která se i nadále vyhřívá na čele tabulky, poměří síly se druhým Táborem a ve středu 1. února si to s ním v Kotlině od 18:00 rozdá v přímém souboji o první místo. Oba soupeři si vedou v poslední době skvěle, daří se jim vyhrávat a střílejí spoustu branek. Jihočeši drží parádní sérii sedmi výher za sebou, kterou by rádi prodloužili i na Vysočině, čímž by zde odčinili listopadový debakl 0:8. Nenechte si atraktivní bitvu ujít a přijďte brodské hokejisty podpořit svými hlasivkami! Společně to můžeme dokázat!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (2. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: D. Novák (Klestil) – Havran, Liška, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař – Vaniš, Mrkvička, Točík – Severa, Krätzer, Seidl – Březina, Krátoška, Kellner – Blažek, Pechánek, Kýhos
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Tábor

znak týmu znak týmu
19-3-2-6 bilance 19-2-3-6
1., 65 bodů umístění 2., 64 bodů
148:85 skóre 123:72
8:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 9:0 (David Servis, doma)
5:8 (Tábor, venku) nejvyšší prohra 0:8 (Havlíčkův Brod, venku)
Miroslav Třetina – 67 bodů (22+45) nejproduktivnější hráč Vojtěch Mrkvička – 24 bodů (14+10)
Lukáš Endál – 24 gólů nejlepší střelec Vojtěch Mrkvička – 14 gólů
Miroslav Třetina – 45 asistencí nejlepší nahrávač Martin Havran – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 36 bodů (9+27) nejproduktivnější obránce Martin Havran – 21 bodů (2+19)
Čeněk Novák 2,70 (22 zápasů)
Michael Panec 3,48 (12 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas David Novák 1,75 (12 zápasů)
Tomáš Klestil 2,63 (19 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Tábor – Žďár n. S. 3:0
Pelhřimov – Tábor 0:6
J. Hradec – Tábor 2:6
Tábor – Kolín 2:1p
Tábor – David Servis 9:0
Všechny zápasy

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do 1. ligy. V posledních dvou sezonách pokaždé prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale v soutěžním ročníku 2014/2015 zde obsadil poslední 3. místo a v předešlém soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. O nesporné kvalitě Jihočechů svědčí už to, že v předchozí sezoně skončili v základní části na 2. místě, přičemž se mohli pochlubit nejúdernějším útokem (173 gólů) a společně s prvním Kolínem nejpevnější defenzivou (80 branek). Třikrát přitom nastříleli přes 10 gólů, když v derby vyrabovali jindřichohradecký Vajgar (11:4), doma rozmetli Sokolov (14:2) a před svými fanoušky zostudili i Bílinu (12:1). Ve vyřazovacích bojích proklouzli přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou (obě série skončily 3:1 na zápasy).

Trenéři Jihočechů dlouhodobě sázejí na sehraný gólmanský tandem David Novák - Tomáš Klestil. Více toho zatím odchytal druhý jmenovaný, který má více zkušeností, ale v poslední době dostává více prostoru mezi tyčemi talentovaný Novák. Nejproduktivnějším obráncem je sedmadvacetiletý Martin Havran, který má na kontě už 21 kanadských bodů (2+19). Na beka skvělou střeleckou formou disponuje Ladislav Hlaveš (8+11) a jen o tři body méně nasbíral Jan Kanov (6+10). Mezi důležité defenzivní pilíře patří i zkušený Luboš Heršálek (1+8). V ofenzivě řádí už dvaatřicetiletý útočník Vojtěch Mrkvička (14+10), nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec mužstva. Stejně bodů nastřádali také kapitán Jakub Matušík (8+16) a Radek Seidl (7+17). Zapomenout nesmíme ani na urostlého Jiřího Severu (11+8), jenž během letní přípravy zkoušel štěstí i v Havlíčkově Brodě. Nepříjemnou ztrátu představuje pro Matušíkovu družinu zranění útočníka Dominika Točíka, jenž se rozehrál do výtečné formy. Proti David Servisu utrpěl pohmoždění hrudníku.

Kohoutům vůbec nevyšel úvod sezony. Jindřichův Hradec na poslední chvíli zápas u Jordánu odřekl a nepřicestoval, po čemž nerozehraní Jihočeši schytali ostudný debakl 0:7 v Kolíně. Vzápětí si chtěli spravit chuť doma s Havlíčkovým Brodem, jenže propastné čtyřgólové manko z první třetiny už nedokázali dohnat a padli těsně 3:4. Nepříjemné porážky utrpěli také v Pelhřimově (1:2) a s posledním Jindřichovým Hradcem, jemuž v domácím prostředí podlehli trestuhodně 1:4. Dosud nejvyšší prohru sezony utrpěli svěřenci trenéra Tomáše Matušíka v Kotlině, kde padli vysoko 0:8. Domácí odvetu už ale ovládli 8:5 a v poslední době hrají v neuvěřitelné formě. Drží skvělou sérii sedmi výher v řadě, když ztratili pouze jeden bod na svém ledě s Kolínem (2:1p). S chutí si přitom zastříleli v oslabeném Pelhřimově (6:0) a v předchozím kole doma vypráskali z ledu českobudějovický David Servis 9:0. Tábor aktuálně sedí v tabulce na 2. místě, na první Bruslaře ztrácí jediný bodík.

Soupiska Kohoutů



V poslední době se těší větší důvěře dvaadvacetiletý brankář David Novák.

Rozjetý Tábor nedopustil překvapení, David Servis hravě sfoukl

Jihočeské derby podle očekávání žádné drama nenabídlo, dalo by se říci, že o vítězi bylo rozhodnuto už po skončení úvodní dvacetiminutovky, v níž si Kohouti vypracovali čtyřbrankové vedení. Už v 8. minutě se trefil Jiří Severa, ale vzápětí došlo k nepříjemné situaci. Táborský útočník Dominik Točík se zranil a musel být převezen do nemocnice s pohmožděním hrudníku. Na domácích to ale nezanechalo žádné viditelné stopy. Z dorážky se pohotově prosadil Marek Vaniš, bekhendovou střelou uspěl Jakub Krätzer a těsně před sirénou propálil gólmana Spáčila při přesilovce Radek Seidl. V prostřední části dvakrát zaúřadoval tandem Marek Vaniš - Vojtěch Mrkvička. Prvně jmenovaný využil dobrou nahrávku svého parťáka při přesilovce 4 na 3 a druhý vystřihl úžasný blafák, po čemž ještě upravil na 7:0 Jakub Krätzer. Jednoznačná partie pokračovala i ve třetí periodě. Ve 45. minutě se protáhl až před bránu David Blažek a překonal gólmana Spáčila. Desítka nakonec nepadla, na konečných 9:0 upravil prvotřídním projektilem střelec Vojtěch Mrkvička.

znak týmu 9 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Severa (Seidl, Hlaveš), 14. Vaniš (Krätzer), 18. Krätzer (Severa, Havran), 20. Seidl (Hlaveš, Krätzer), 24. Vaniš (Hlaveš, Mrkvička), 27. Mrkvička (Vaniš), 40. Krätzer (Seidl), 45. Blažek (Mrkvička, Havran), 59. Mrkvička (Vaniš, Heršálek). Rozhodčí: Hornáček – Štětina, Ovsík. Vyloučení: 4:3, navíc Zayml 5 + OK a Chaloupka OK (oba DSC). Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1033. Střely na branku: 47:18. Třetiny: 4:0, 3:0, 2:0. Průběh utkání: 9:0.

HC Tábor: D. Novák (Klestil) – Havran, Liška, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař – Vaniš, Mrkvička, Točík – Severa, Krätzer, Seidl – Březina, Krátoška, Kellner – Blažek, Pechánek, Kýhos

HC David Servis České Budějovice: Spáčil (Provazník) – Chaloupka, Žáček, Zich, Babčuk, Břečka, Pessr – Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Suchánek, Marek, Zayml, Sumerauer, Volf, Fleischman, Čanda


(Video: hctabor.com)

Famózní začátek, potom nervy. Brod po boji vyloupil Kolín

Pro havlíčkobrodské hokejisty jako kdyby byl kolínský led dosud zakletý. Vše se změnilo až v minulém kole. Bruslaři vlétli do utkání jako utržení ze řetězu a v první třetině si vypracoval komfortní tříbrankový náskok. Už v čase 1:47 šli hosté do vedení a to po hodně sporné brance. Kryštof Kulhánek se vřítil do brankoviště a gólmana Koutského, po čemž Tomáš Ludvík pohodlně dorazil kotouč na místo určení. Domácí se hodně zlobili, ale nebylo jim to nic platné. Zanedlouho nabil Patrik Přidal puk na hůl Miroslava Třetiny, jenž nekompromisně prostřelil brankáře Koutského. A tentýž hráč využil i dlouhou dvojnásobnou přesilovku, když uspěl po parádní dorážce ze vzduchu.

Kozlové vyjeli na led do druhé třetiny jako vyměnění. Byli aktivnější a dostávali se do šancí, ale Bruslaře držel skvěle chytající gólman Novák. Ve 31. minutě už ale kapituloval, když Ondřej Panna našel z levého křídla před bránou kapitána Josefa Malého a nejproduktivnější hráč týmu jemnou tečí pod víko vyrovnal. Středočeši se hnali dopředu, ale Havlíčkův Brod se skvěle bránil a soupeřova snaha pomalu přecházela v křeč. Tím větším šokem bylo snížení na 2:3, když v 58. minutě skóroval pěknou střelou od hrazení Tomáš Pipek. Kolín ještě zkusil závěrečnou power-play, ale při ní trefou do prázdné branky podtrhl triumf Kaňkovského družiny David Michálek.

znak týmu 2 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky:31. Malý (Panna), 58. Pipek (Kadlec st., Krajňák) – 2. Ludvík (Kulhánek), 6. Třetina (Lacina, Přidal), 16. Třetina (T. Semrád, Navrátil), 60. Michálek. Rozhodčí: Patrik Vokřál – Radek Špringl, Michal Tasch. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 883. Střely na branku: 41:29. Třetiny: 0:3, 1:0, 1:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Březina, Voženílek, Kadlec st., Barták, Skokan – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Kadlec ml., Krajňák, Kozák

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Kulhánek, Vala – Přidal, Třetina "C", Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Ludvík, Navrátil, Křížek, Kuchta, Beneš

Kapitán Miroslav Třetina pálí ostrými. S Vajgarem dal hattrick, v Kolíně udeřil 2x.

Bruslaři dvakrát vedli, ale u Jordánu to na body nestačilo

Hosté uvolnili jako první gólová stavidla a v 6. minutě šli do vedení, když mazácky využil samostatného úniku Miroslav Třetina. Brzy však bylo vyrovnáno, když dělovkou z osy hřiště našel mezírku mezi betony gólmana Radek Seidl. Tentýž hráč zanedlouho pálil znovu a trefil se přesně k tyčce. Broďáci ale dokonali bleskový obrat, když se střelou od modré čáry prosadil Tomáš Semrád a střelu Miroslava Dubna šikovně tečoval David Michálek. První dějství však skončilo nerozhodně, o vyrovnání se postaral Ladislav Hlaveš.

Fanoušci dál sledovali atraktivní přestřelku. Kohouty poslal do vedení ranou zblízka Jakub Krätzer, ale z táboru Broďáků odpověděl využitým únikem Jakub Lacina. Domácí si ale rychle vzali zpět ztracené vedení, když brankáře Čeňka Nováka propálil z kruhu Marek Vaniš. Matušíkovi svěřenci utekli poprvé do trháku při přesilovce díky přesné ráně Jana Kanova od modré čáry, jenže při oslabení snížil z pravého kruhu ranou k protější tyči David Michálek. Tři body nakonec zůstaly po výsledku 8:5 u Jordánu, táborské barvy uklidnili dalšími trefami Jan Kanov a Aleš Krátoška.

znak týmu 8 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Seidl (Pechánek, Březina), 11. Seidl (Krátoška), 20. Hlaveš (Kanov, Vaniš), 21. Krätzer (Vaniš, Mrkvička), 28. Vaniš (Mrkvička), 42. Kanov (Mrkvička), 49. Kanov (Vaniš, Mrkvička), 51. Krátoška (Seidl, Březina) - 6. Třetina (Endál, T. Semrád), 14. T. Semrád (Voříšek, Třetina), 16. Michálek (Navrátil, Duben), 28. Lacina (Duben, Třetina), 45. Michálek (Voříšek). Rozhodčí: Hlinka – Klouček, Zmeškal. Vyloučení: 6:7. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 49:37. Diváci: 1582. Třetiny: 3:3, 2:1, 3:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:5, 8:5.

HC Tábor: D. Novák (14. Klestil) – Liška, Černý, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Havran, Tesař – Březina, Krátoška, Seidl – Krätzer, Mrkvička, Vaniš – Blažek, Pechánek, Kýhos – Škrdleta

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (28. Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Bušek - Přidal, Třetina, Endál – Navrátil, Voříšek, Michálek - Kuchta, Kozlík, Beneš - Chlubna, Ludvík, Křížek

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 10-2-3-8
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, 3:4sn, 8:1, 3:6, 2:6, 4:3, 8:0, 5:8
Skóre: 102:75

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu