12. 2. 2017 | Ladislav Vácha

První třetina byla z naší strany tragická, zlobí se Patrik Přidal

Havlíčkův Brod chtěl zlomit žďárské prokletí a na čtvrtý pokus v této sezoně Plameny konečně porazit. Jeho plány se ale začaly bortit jako chatrný domeček z karet už v první třetině, kterou prohrál vysoko 0:3. Bruslaři potom inkasovali ještě jednou, a i když dokázali prestižní derby Vysočiny po dvou trefách zdramatizovat, víc už nestihli a museli skousnout nepříjemnou prohru 2:4. „Do utkání jsme vstoupili špatně. Proti takovému soupeři, jako je Žďár, nemůžeme hrát jen dvě třetiny,“ láteřil útočník Patrik Přidal, jenž vsítil druhý gól Broďáků.

Máte za sebou derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou, v němž jste prohráli 2:4. Jak zápas hodnotíš?
Do utkání jsme vstoupili špatně. Proti takovému soupeři, jako je Žďár, nemůžeme hrát jen dvě třetiny. První třetina byla z naší strany naprosto tragická, vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli.

V čem byl dnes největší rozdíl mezi vámi a soupeřem?
V první třetině na nás hodně vlétli, to jsme moc nečekali a podcenili jsme to. Soupeř se dostal do vedení 3:0 a potom už je hrozně těžké to otáčet. Myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli dobře. Tlačili jsme se do brány, ale bohužel jsme nedali víc gólů. Jak už jsem říkal, proti Žďáru se nedá hrát jen dvě třetiny.

Nakonec se vám povedlo snížit na 2:4 a vytvořili jste si i tlak. Chtěli jste se asi hodně tlačit do zakončení...
Během první přestávky jsme si říkali, že musíme hodně střílet, protože jejich brankář hodně střel vyráží. Střílet, střílet a střílet, to byla naše jediná šance, jak s tím něco udělat. Bohužel, někdy jsme to až moc tahali a nevystřelili jsme. Potom jsme sice měli tlak, ale nějaké větší šance jsme si nevytvořili.

Tobě se povedlo vstřelit váš druhý gól, po němž se strhla velká strkanice. Jak jsi obě situace ze svého pohledu viděl?
S Třéťou jsme plácali do puku a chtěli jsme to tam dotlačit. Jeden z nás to tam trefil a potom jsme se ještě bavili o tom, kdo to tam vůbec dal. Pak jsem viděl, jak Třéťa leží a na něm byli dva protihráči. Přijel jsem tam a jednoho z nich jsem chytil. Na Superstar si to prostě nesmějí dovolit. (usměje se)

Teď vás čeká zápas v Moravským Budějovicích. S jakou hrou chcete na soupeře vyrukovat?
Určitě musíme mít lepší vstup do zápasu než proti Žďáru. Musíme ukázat, že jsme na prvním místě oprávněně.

Sledujete už tabulku západní skupiny kvůli tomu, jakého soupeře byste mohli chytit do play-off?
Určitě to v hlavách trochu máme, ale musíme se teď soustředit hlavně na to, abychom zůstali na prvním místě.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu