8. 4. 2017 | Ladislav Vácha

Bitva s velkým B je tu! Brod zabojuje o postup na horkém ledě Vsetína!

Tak a je to tady! Klíčová bitva této sezony už netrpělivě přešlapuje za dveřmi! Havlíčkův Brod se v neděli 9. dubna vydá do Vsetína, kde si to s vysoce favorizovanými Valachy rozdá před vyprodaným zimním stadionem Na Lapači o postup do WSM ligy! Postupová matematika hovoří poměrně jasně. Pokud Bruslaři získají všechny tři body, mohou začít slavit, protože návrat mezi prvoligovou konkurenci už jim nikdo nevezme. Jestliže si přivezou domů dva body, mají splnění vytouženého cíle stále ve svých rukou. V případě porážky jsou však již jednou nohou ve WSM lize Moravané. Na nesmírně důležitém utkání nebudou chybět ani brodští fanoušci, kteří vypraví na Lapač plný autobus. Nenechte si rozhodující střetnutí ujít ani vy! Úvodní buly proběhne v 17:30! Těšíme se na vaši účast!

VHK ROBE Vsetín

Založen: 1904
Stadion: Zimní stadion Na Lapači (kapacita 5 400 míst, z toho 1 700 k sezení)
Klubové barvy: zelená a žlutá
Webové stránky klubu: hc-vsetin.cz
Umístění v minulé sezóně: 2. místo po ZČ, finále play-off (porážka s Frýdkem-Místkem 2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Dopita

Sestava z posledního utkání: Šurý (Hromada) – Jeník, Mojžíš, Janáček, Ostrčil, Čech, Hryciow, Stuchlík – Kolařík, Vávra, Kucharczyk – Finsterle, Pokorný, Zúbek – Kajaba, Šilhavý, Čuřík – Vítek, Daněk, Hořanský – Hrazdira
__________________________________________________________________________________

Srovnání jedniček: Čeněk Novák x Michal Šurý

znak týmu znak týmu
2 zápasy 2
122 odchytané minuty 122
61 zákroky 55
3 obdržené góly 2
0 čistá konta 1
1,48 průměr obdržených gólů na zápas 0,98
95,31 úspěšnost zákroků (%) 96,49

(Foto Michala Šurého: hc-vsetin.cz)

Dosavadní průběh kvalifikace

Bruslaři zvládli lépe krásnou bitvu a se Vsetínem uhráli 2 body

Havlíčkův Brod začal proti velkému papírovému favoritovi výtečně a už v 5. minutě se ujal vedení, když nahrávku Lukáše Endála přebral Miroslav Třetina a z okraje kruhů se parádní zápěstní ranou trefil mezi beton a vyrážečku brankáře Šurého. Oba soupeři si potom vytvořili několik slibných příležitostí, ale nedokázali je, a to i díky skvěle chytajícím gólmanům, využít. Valaši se dlouho trápili v koncovce, ale nakonec střeleckou smůlu protrhli. Ve 36. minutě narýsoval při přesilovce výtečný křížný pas Filip Čech a Radim Kucharczyk se zblízka trefil do volného koutu brány. Právě autor vyrovnávací branky se dopustil hned po úvodním vhazování prodloužení faulu a soubor z Kotliny nabídnutou přesilovku 4 na 3 využil. Lukáš Endál nabil na modrou čáru Miroslavu Dubnovi, jehož dělovku tečovala záda David Michálka a hrací předmět se odrazil nechytatelně pod víko.

znak týmu 2 - 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Třetina (Endál, Kulhánek), 62. Michálek (Duben, Endál) – 36. Kucharczyk (Čech, Mojžíš). Rozhodčí: Tomáš Veselý, Přemysl Skopal – Daniel Reich, Ondřej Polák. Vyloučení: 7:6, navíc Kozlík (HBR) 10 min OT [NARZ]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3038. Střely na branku: 30:30. Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1p.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek

VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech "A", Janáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš "C", Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík "A", Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk

(Video: Ondřej Rázl)

Brod se dlouho trápil, v poslední minutě ho spasil střelec Endál

Bruslaři prožili doslova pohádkový nástup do utkání, když se v 6. minutě prokličkoval až před bránu navrátilec do sestavy Filip Beneš a své vynikající sólo dotáhl až do gólového konce. Vlci však hráli velmi dobře a ukazovali, že na svém úzkém hřišti se cítí jako ryba ve vodě. Gólman Novák se však činil a udržel v první třetině nulu. V prostřední části chtěli hosté svůj herní projev výrazně zlepšit, jenže to se jim vůbec nedařilo. Ba naopak! Ve 26. minutě protančil brodskou defenzivou Kamil Bříška a zblízka prostřelil brankáře Nováka. Broďákům to skřípalo i v přesilovkách a vrcholem bylo, když ve 31. minutě vypálil Michal Nevyhoštěný z těžkého úhlu a překvapil brankáře Nováka mezi betony.

Kaňkovského družina se pak přeci jen probudila a nebezpečně bušila do obranného bloku Severočechů. Velké šance měli Kryštof Kulhánek a Tomáš Semrád, ale jejich dělovky zacinkaly jen na břevno. Ve třetí periodě diktovali od úvodního vhazování tempo hry havlíčkobrodští hokejisté a v 50. minutě se dočkali zasloužené odměny. Tomáš Semrád získal při oslabení puk, při přečíslení 2 na 1 ho zavezl do pravého kruhu a svižnou zápěstní ranou zavěsil pod břevno. Hosté potřebovali vstřelit ještě jednu branku, a to se jim nakonec povedlo až v čase 59:27. Miroslav Třetina zachytil odražený puk po nepřesné střele Martina Kříže a přihrál před brankoviště Lukáši Endálovi, jehož pohotová rána z mírného úhlu na levé straně zapadla za Stejskalova záda. Bruslaře předtím podržel úžasnými zákroky gólman Novák.

znak týmu 2 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 26. Bříška (Pavlů, Moravec), 31. Nevyhoštěný (Moravec) – 6. Beneš (Lacina), 50. T. Semrád (Kuchta), 60. Endál (Třetina, Kříž). Rozhodčí: Jílek, Würtherle - Krátký, Šmika. Vyloučení: 6:7, navíc Moravec (JAB) a T. Semrad (HBR), oba 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 420. Střely na branku: 34:46. Třetiny: 0:1, 2:0, 0:2. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška (C), Havlas – Babec, Demel, Homolka – Mulač, Brokeš, Frk – Gecko, Pulec, Švík

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben (A), Lacina, Vala, Kříž, M. Semrád, Bušek – Přidal, Třetina (C), Endál (A) – Beneš, Michálek, Kozlík – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Navrátil, Szilva, Křížek

(Video: tvcom.cz)

Vsetín doma po vlažnějším rozjedu Vlky přesvědčivě přejel

Valaši museli v domácím prostředí vyválčit proti houževnatému Jablonci nad Nisou všechny tři body, ale úvod důležitého duelu jim nevyšel podle představ. Vytvořili si sice několik slibných šancí, ale hosty držel povedenými zákroky gólman Stejskal. Obrat nastal v 19. minutě. Jan Kolařík našel mezi kruhy Radima Kucharczyka a jeho pumelice skončila přesně u tyčky. Dominance žlutozelených pokračovala i ve druhé třetině, z čehož pramenily další dvě branky. Nejdříve vystřihl pěkný bekhendový blafák Vojtěch Šilhavý a zanedlouho skóroval po bravurní ráně i Filip Čech. Vlci tempu soupeře nestíhali a brankář Stejskal kapituloval ještě dvakrát. Opět se zapsal do střelecké listiny Vojtěch Šilhavý, jehož nahození před brankoviště si srazil do vlastní brány jeden z jabloneckých hráčů, a na konečných 5:0 uzavřel bekhendovým projektilem Tomáš Vávra. Takřka vyprodaný stadion Na Lapači tak slavil sladký triumf.

znak týmu 5 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Kolařík), 22. Šilhavý (Ostrčil), 25. Čech (Finsterle), 46. Šilhavý, 51. Vávra. Rozhodčí: Mikula, Dědek – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 5:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 53:24. Třetiny: 1:0, 2:0, 2:0. Průběh utkání: 5:0.

VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Mojžíš, Janáček, Ostrčil, Čech, Hryciow, Stuchlík – Kolařík, Vávra, Kucharczyk – Finsterle, Pokorný, Zúbek – Kajaba, Šilhavý, Čuřík – Vítek, Daněk, Hořanský – Hrazdira

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Homolka, Demel, Brabec, Mulač, Prokeš, Frk, Gecko, Švík

Vítězství 5:0! Díky za skvělou atmosféru! #mysevratime #spoluzavsetin #kvalifikace2017

Příspěvek sdílený VHK ROBE Vsetín (@vhkvsetin),


Další program kvalifikace

4. kolo, neděle 9. dubna:
VHK ROBE Vsetín – BK Havlíčkův Brod (17:30)

5. kolo, úterý 11. dubna:
BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou (18:00)

6. kolo, čtvrtek 13. dubna:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – VHK ROBE Vsetín (18:00)

Tabulka kvalifikace

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. BK Havlíčkův Brod 2 1 1 0 0 5:3 5
2. VHK ROBE Vsetín 2 1 0 1 0 6:2 4
3. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2 0 0 0 2 2:8 0

Co rozhoduje o konečném umístění v kvalifikaci?

1. celkový počet bodů
2. počet bodů ze vzájemných zápasů
3. skóre ze vzájemných zápasů
(v případě stejného rozdílu vyšší počet nastřílených branek ve vzájemných zápasech)

4. celkové skóre (ze všech zápasů, v případě stejného rozdílu vyšší počet nastřílených branek)

Havlíčkův Brod postoupí, když...

...zvítězí ve Vsetíně za všechny tři body. Potom už na výsledcích ostatních zápasů nezáleží, protože náskok Bruslařů už by byl nesmazatelný (Havlíčkův Brod by měl 8 bodů, Vsetín jenom 4).

...zvítězí ve Vsetíně za dva body a v domácím utkání s Jabloncem nad Nisou získá alespoň jeden bod. Valachům by pak nepomohl ani tříbodový zisk z ledu Vlků, protože při bodové shodě by mluvily ve prospěch Havlíčkova Brodu lepší vzájemné zápasy.

...zvítězí ve Vsetíně za dva body, doma s Vlky neboduje a Vsetín v posledním duelu kvalifikace na jabloneckém ledě nezíská více než dva body.

...získá ve Vsetíně bod a v posledním utkání získá více bodů než Vsetín.

...získá ve Vsetíně bod a v posledním utkání vyhraje stejně jako Vsetín za tři body tak, že bude mít v konečném výsledku lepší celkové skóre než Vsetín.

...ve Vsetíně neboduje, v posledním utkání proti Jablonci vyhraje za všechny tři body a zároveň Vsetín neboduje v Jablonci.

Útočník Lukáš Endál hraje celou sezonu ve skvělé formě. Potvrdí ji i na Lapači?


Vsetín postoupí, když...

...doma zvítězí za všechny tři body a v Jablonci vydoluje alespoň jeden bod. Havlíčkovu Brodu by potom nestačil ani tříbodový zisk s Jabloncem, protože ve prospěch Valachů by při bodové shodě hovořila lepší bilance ze vzájemných zápasů.¨

...doma zvítězí za všechny tři body, v Jablonci neboduje a Havlíčkův Brod nezíská v posledním duelu více než 2 body.

...doma zvítězí za dva body a v posledním utkání získá více bodů než Havlíčkův Brod.

...doma zvítězí za dva body a v posledním utkání získá stejně jako Havlíčkův Brod jeden nebo dva body. V tomto případě by ve prospěch Valachů hovořilo lepší celkové skóre.

...doma zvítězí za dva body a v posledním utkání získá stejně jako Havlíčkův Brod všechny tři body tak, že bude mít lepší celkové skóre.

...doma získá jeden bod, Havlíčkův Brod v posledním utkání neboduje s Jabloncem a Vsetín vyhraje za všechny tři body v Jablonci.

Valaši hodně spoléhají na svou velkou útočnou oporu Radima Kucharczyka.


Jablonec nad Nisou postoupí, když...

...Vsetín porazí Havlíčkův Brod za dva body a Vlci vyhrají v Havlíčkově Brodě i doma se Vsetínem za všechny tři body, a to výrazným brankovým rozdílem tak, aby měli lepší celkové skóre než oba dva soupeři. Všechny tři týmy by totiž měly na kontě po 6 bodech a rozhodovalo by právě nejlepší celkové skóre.

Fanoušci Vsetína narušili přípravu hráčů, klub se zlobí

Vsetínští fanoušci jsou bezesporu a s velkým přehledem nejlepší na druholigové scéně. Několik jedinců jim ale výrazně kazí zbytečnými excesy skvělou reputaci. Potvrdil to jak zápas v Havlíčkově Brodě, kde hlavně někteří příznivci Valachů řádili jako utržení ze řetězu a v Kotlině to vypadalo jako ve válečné zóně, tak hloupá dohra povedeného domácího duelu s Jabloncem nad Nisou. Po odchodu hráčů do kabin přistála na hrací ploše dýmovnice, jež lehce porušila hrací plochu a částečně omezila hokejisty při dnešním tréninku před klíčovou bitvou sezony. Zatímco po úvodním kvalifikačním duelu měl překvapivě pro fanoušky Vsetína určité pochopení útočník Radim Kucharczyk, který se o okolnostech v Kotlině rozpovídal v rozhovoru pro valasky.denik.cz, tento incident by se mu už vysvětloval těžko...

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu