17. 2. 2011 | Eva Streichsbierová

Klukům ve čtvrtfinále věřím, hlásí z nemocnice útočník Rytnauer

Místo toho, aby s mančaftem ladil formu na čtvrtfinále první ligy, leží v nemocnici. Za sebou má operaci kolena a před sebou dlouhý proces uzdravování. Letošní sezonu by útočník havlíčkobrodských Rebelů Ladislav Rytnauer celkově nejraději vymazal z paměti. „Jsem nas...,“ nebral si servítky třicetiletý forvard. „Odehrál jsem jenom nějakých šestadvacet zápasů, jinak jsem čtyři měsíce promarodil,“ dodal.

Už vstup do soutěžního ročníku 2010/2011 pro něj totiž nebyl zrovna šťastný. Zranění ho připravilo o podstatnou část přípravy i řadu úvodních kol. „A pak, když už se to začalo obracet k lepšímu, přijde tohle,“ povzdechl si Rytnauer.

Co přesně se vám stalo?
V lednovém domácím zápase s Ústím nad Labem jsem se dostal do střetu a bylo zle. Už jsem nedohrál a po vyšetření mi doktor řekl, že budu muset na plastiku křížového vazu.

Před startem předkola play-off ale trenér Novák mluvil o tom, že jste to zkoušel na ledě na tréninku...
To ano, ale nešlo to. Teda v zápase by to nešlo, na veřejné bruslení bych si možná i troufnul.

Kdy jste tedy nakonec tu operaci stihnul? Při domácích soubojích s Kadaní v předkole play-off jsem vás ještě viděla v hledišti...
Dneska ráno. Před chvilkou jsem se akorát probral, ležím v jihlavské nemocnici.

Takže jste to chtěl stihnout ještě do konce února, kdyby se náhodou lékaři s vládou nedohodli a opravdu houfně odešli?
Jasně (směje se). Operoval mě Láďa Čepera, kterého znám už hrozně dlouho a věřím mu.

A měl pro vás po operaci dobrou zprávu?
Jo, snad všechno dopadlo tak, jak mělo. Cítím se celkem dobře. Každopádně na hraní to ještě hodně dlouho nebude.

Takhle jste si asi první sezonu po návratu do mateřského klubu nepředstavoval, co říkáte?
To teda ani omylem, je to katastrofa. Jsem hodně zklamaný. Navíc se teď klukům parádně daří, mohl jsem si zahrát čtvrtfinále.

V něm vaši spoluhráči narazí na Olomouc. Jak vidíte jejich šance?
S každým se dá hrát, já klukům věřím. Kdybych si měl tipnout, tak vyhrajeme 4:2. Semifinále vidím jako docela reálné.

Jak dlouho budete v nemocnici, stihnete spoluhráče přijet povzbudit příští týden na domácí zápasy?
Netuším, chtěl bych. Snad v neděli nebo v pondělí by mě mohli pustit, ale budu mít samozřejmě berle a vůbec nevím, jak budu schopný se pohybovat. Ale informace určitě mít budu, to už jsem si zajistil. A samozřejmě jim budu držet palce.

Přes Kadaň nakonec Rebelové přešli po výsledku 3:1 na zápasy. Žádná snadná práce to ovšem nebyla, souhlasíte?
Určitě, ale já se o kluky nebál.

A nebojíte se o ně ani teď před sérií s Olomoucí, jak už jste řekl. Zkusíte si zatipovat i konce ostatních čtvrtfinálových sérií?
Podle mě Ústí nad Labem a Chomutov jsou jasnými semifinalisty. No a pak my a Jihlava. I když ta to nebude mít jednoduché, protože už v dlouhodobé části se Znojmem třikrát prohrála. Čtvrtfinále ale asi zvládne.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu