21. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Brod jede k Drtičům! Končí Homola, Veverka, Voženílek a Hoskovec

Havlíčkův Brod čeká velmi těžká prověrka. V úterý 22. srpna se představí v odvetě na ledě velmi silného Hodonína, jenž stejně jako Bruslaři vyhlásil útok na postup do WSM ligy. První vzájemné měření sil nabídlo hodně atraktivní podívanou a spoustu branek. Divokou přestřelku nakonec zvládli lépe Adamovi svěřenci, kteří díky famóznímu finiši slavili vítězství 7:5. Kdo se bude radovat tentokrát? Úvodní buly proběhne v 18:00. Brodští trenéři poprvé zúžili svůj tým, na jih Moravy tak určitě nevyrazí čtveřice vyřazených útočníků Daniel Homola – Vojtěch Veverka – David Voženílek – Jakub Hoskovec.

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

SHK Hodonín

Založení klubu: 2001
Klubové barvy: modrá, oranžová
Stadion: ZS TEZA Hodonín
Kapacita: 3500
Webové stránky klubu: www.shkhodonin.cz
Umístění z loňské sezóny: Po ZČ 4. místo, konec v semifinále play – off s VHK ROBE Vsetín (na zápasy 0:3)
Trenér: Stanislav Beťko
Hvězda týmu: Pavel Mojžíš


Dosavadní bilance drtičů v přípravě? Dvě výhry a jedna porážka

Minulé zápasy Drtičů
M. Budějovice – Hodonín 1:6
Havlíčkův Brod – Hodonín 7:5
Trnava – Hodonín 3:4
Všechny přátelské zápasy

Hodonín se, stejně jako Bruslaři, netají těmi nejvyššími ambicemi a rovněž chce postoupit do WSM ligy. Svěřenci trenérů Stanislava Beťka a Jana Prčíka zatím nastoupili v přípravném období do tří utkání. K prvnímu duelu zamířili do Moravských Budějovic, kde sice brzy prohrávali, ale ještě před první sirénou vystřihli povedený obrat a díky čtyřem trefám ve třetí třetině si došli pro hladkou výhru 6:1. Ve svém druhém vystoupení na Vysočině už však prohráli, a to v Havlíčkově Brodě 5:7. Minulý čtvrtek se vypravili Drtiči do slovenské Trnavy a opět jim vyšlo na jedničku poslední dějství, v němž otočili nepříznivý vývoj zápasu a po závěrečné siréně se radovali z těsné výhry 4:3.

Drtiči zazářili v Trnavě a po skvělém obratu ukořistili výhru 4:3.
(Foto: Adam Krátký, shkhodonin.cz)

Výkony Brodu gradují. Výjimkou byla bitva s Nymburkem

Minulé zápasy Bruslařů
Havlíčkův Brod – Pavlodar 2:5
Havlíčkův Brod – Písek 10:3
Havlíčkův Brod – Hodonín 7:5
Havlíčkův Brod – Nymburk 0:2
Všechny přátelské zápasy

Havlíčkobrodští hokejisté zatím odehráli v přípravě čtyři přátelské zápasy, přičemž se pokaždé představili v akci před vlastními fanoušky v Kotlině. V domácím prostředí nejdříve přivítali kazašský Irtyš Pavlodar a souboru pod taktovkou českého trenéra Tomáše Vaka podlehli 2:5. Vzápětí si však spravili chuť, když s velkým přehledem rozstříleli 10:3 Písek a po fantastickém obratu si vyšlápli i na silný Hodonín (7:5). Poslední vystoupení se ale Bruslařům vůbec nepovedlo, když bez svých největších opor nedokázali ani skórovat a před dobře hrajícím Nymburkem se museli sklonit po porážce 0:2.

Proti Hodonínu nastoupili Bruslaři v plné sestavě. V přípravě se sešli poprvé na ledě uzdravený Třetina a Endál.

Divokou přestřelku aspirantů na postup zvládl lépe Brod

Už úvodní dvacetiminutovka jasně naznačila, že fanoušci si v Kotlině přijdou na bohaté gólové hody. Aktivnější Bruslaře poslal do vedení Lukáš Endál, který zblízka procedil puk za Kotvanova záda. Hosté se museli dlouho hlavně bránit, ale i přesto dokázali vyrovnat, když po rychlém objetí brány skóroval Petr Peš. Domácí však bleskově odpověděli, a to zásluhou přesné dorážky důrazného Jana Milfaita. Divoká přestřelka i nadále pokračovala. Na konci krásné souhry Drtičů srovnal na 2:2 Michal Romančík, ale v 16. minutě dotáhl do úspěšného konce elegantní souhru Jakub Šuhaj a vrátil na brodské hole nejtěsnější náskok.

Parta z Kotliny naskočila prostřední části s velkou chutí a odskočila soupeři na dvoubrankový náskok. Dobrou práci v útočném pásmu odvedl Luboš Voříšek a svůj návrat na led okořenil přesnou trefou do odkryté brány kapitán Miroslav Třetina. Hodonín ale rozhodně nesložil zbraně a ve 30. minutě snížil, když doklepl kotouč do sítě Jakub Sajdl. Ve třetí periodě se dlouho dařilo lépe Drtičům, jichž byl plný led.

Brzy se jim nabídla dvojnásobná přesilovka a vyrovnání bylo na světě, když z mezikruží vymetl šibenici Ondřej Stehlík. A aby toho nebylo málo, velkolepý obrat dokonal v 53. minutě Michal Kuba. Broďáci se ale skvěle vzpamatovali. Jakub Šuhaj prvotřídním blafákem využil svůj samostatný únik a díky důrazu před brankovištěm překlopil pomyslné misky vah zpět na stranu domácích Jan Milfait. Početní výhodu 5 na 3 měla i Adamova družina a nechytatelnou bombou z voleje při ní uzavřel na konečných 7:5 kanonýr Lukáš Endál.

znak týmu 7 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Endál (Přidal, Třetina), 12. Milfait (Kozlík, Balgalvis), 16. Šuhaj (Spratek, Vala), 22. Třetina (Voříšek, Endál), 54. Šuhaj (Vašíček), 55. Milfait (Kozlík, Voříšek), 59. Endál (Přidal, Třetina) – 11. Peš (Matula, Sajdl), 14. Romančík (Haloda), 30. Sajdl (Stehlík, Matula), 47. Stehlík (Vaněk, Mojžíš), 53. Kuba (M. Haloda). Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 309. Střely na branku: 41:32. Třetiny: 3:2, 1:1, 3:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5, 7:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (od 30. Chmel) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, M. Semrád, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Kozlík, Milfait – Šuhaj, Spratek, Hoskovec

SHK Hodonín: Kotvan (od 30. Zollpriester) – Mojžíš, Miklík, Sedlák, Žabčík, M. Haloda, Kužílek, Weber, Kobylík – Hlaváč, Vaněk, Hložánek – Matula, Peš "C", Sajdl – Kuba, Stehlík, Romančík – Peška, Charvát, Černohous

Bruslaři zúžili kádr. Končí Homola, Veverka, Voženílek a Hoskovec

Trenéři Václav Adam a Ladislav Fixa po čtvrtečním utkání s Nymburkem sáhli k prvnímu zúžení hráčského kádru. V týmu končí útočníci Daniel Homola, Vojtěch Veverka, David Voženílek a Jakub Hoskovec. Všem čtyřem hokejistům se sluší za jejich dosavadní výkony v brodském dresu poděkovat!

Aktuální soupiska týmu


Jakub Hoskovec předvedl dobré výkony, ale do kádru Bruslařů se nakonec nevešel.

Daniel Spratek: Hodonín má silové, technické a rychlé hráče

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu