23. 8. 2017 | Ladislav Vácha

Chci pomoci týmu k vytouženému cíli, hlásí odhodlaně Jakub Šuhaj

Patří mezi letní posily, které skvěle zapadly do týmu Bruslařů a v přípravě na sebe upozorňují skvělými výkony. Dvacetiletý útočník Jakub Šuhaj je zatím v Havlíčkově Brodě spokojený. Pevně věří, že týmu co nejvíce pomůže a na konci sezony s ním bude slavit vytoužený návrat do WSM ligy. Talentovaný hokejista se trefil i v Hodoníně, kde snižoval na 2:4. „Cítím se dobře, je tu skvělá parta a hraje se mi dobře. Se spoluhráči se určitě ještě trochu poznáváme, ale věřím, že do sezony to bude všechno v pohodě,“ přeje si. Další zápas čeká Bruslaře už ve čtvrtek 24. srpna, kdy v Kotlině hostí od 18:00 Tábor.

Hledáme nové posily! Staňte se členem našeho týmu!

Odvetu v Hodoníně jste prohráli 2:5. Jak zápas ze svého pohledu hodnotíš?
Bylo to kvalitní utkání. Oba týmy mají ty nejvyšší ambice a podle toho se zápas odvíjel. Rozhodla produktivita domácích, kteří, na rozdíl od nás, proměnili většinu svých šancí. My si ty šance také vypracujeme, ale neproměníme je. V tom byl největší problém.

Tobě se povedlo vstřelit druhou branku Havlíčkova Brodu. Jak jsi celou situaci viděl?
Byla to přesilovka, při níž jsme vyhráli buly na beka. Ten s pukem výborně odbruslil a poslal to na bránu. Gólman jeho střelu vyrazil a já to tam na brankovišti už jen dorazil.

Vypadalo to, že soupeř hrál úplně jinak než v prvním utkaní. V čem ti přišel nejvíc nepříjemný?
Nejvíc nepříjemné mi přišlo jejich důrazné napadání, hráli velmi nátlakový hokej. Když jsme neměli puk pod kontrolou, tak po nás šli velmi rychle a dohrávali nás. To nám dělalo největší problémy.

Hodonín se hodně tlačil před bránu a dobře clonil gólmanovi. Myslíš si, ze právě to nám naopak chybělo?
Neřekl bych, že nám to úplně chybělo. My jsme před bránu také chodili, ale ne tolik jako domácí. Možná nám chybělo i více štěstí, aby se nám to odrazilo na hůl.

Vypadalo to, ze Drtiči měli skvělé přesilovky, zatímco nám se v nich naopak moc nedařilo. Viděl jsi to stejně a pokud ano, v čem byl největší problém a co je v nich potřeba zlepšit?
Je vidět, že soupeř má přesilovky výborně natrénované, kdežto my se na to musíme při trénincích více zaměřit a zlepšit to do sezony, protože tato herní disciplína často rozhoduje zápasy.

Jak těžký byl konec zápasu, kdy to na ledě vypadalo spíš jak v boxerském ringu?
Konec utkání byl okořeněný několika bitkami, ale to k hokeji patří. Je pravda, že ta poslední třetina byla hodně rozkouskovaná.

Hodonínští fanoušci byli hodně slyšet. Co říkáš na atmosféru zápasu?
Fanoušky tu mají výborné, takový počet na přípravné utkání je skvělý. Bylo je hodně slyšet. Zvlášť tehdy, když zápas okořenilo několik bitek ve třetí třetině.

Jak se ty osobně na ledě cítíš? Dá se říct, že už ses se spoluhráči dostatečně sehrál a rozumíte si, nebo to ještě není úplně ono?
Cítím se dobře, je tu skvělá parta a hraje se mi dobře. Se spoluhráči se určitě ještě trochu poznáváme, ale věřím, že do sezony to bude všechno v pohodě. Doufám, že budu co nejvíce platný týmu a pomůžu mu k vytouženému cíli, který tady máme.

Už ve čtvrtek nás čeká domácí zápas s Táborem. V čem se musíme nejvíce zlepšit, aby z toho byl lepší výsledek?
Určitě musíme zapracovat na přechodové fázi z obrany do útoku a být více produktivní.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu