19. 2. 2011 | Tomáš Schmiedt

Celé mužstvo šlapalo, hlásí spokojený autor hattricku Lukáš Endál

O L O M O U C - Ve čtyřech zápasech v předkole proti Kadani vstřelil Lukáš Endál dohromady tři branky, stejný počet gólů si připsal na své konto hned v prvním klání čtvrtfinále play-off v Olomouci. Svými dvěma trefami v úvodu utkání nasměroval Rebely k vítězství, které nakonec Havlíčkobrodští dokázali vybojovat. Podíl na tom měla i poslední trefa Endála, která se ukázala být rozhodující.

Rebelové přijeli do Olomouce s jasným cílem. Ze dvou utkání chtěli získat alespoň jednu výhru. Svůj úkol splnili hned v prvním duelu. „Určitě jsme přijeli alespoň pro jedno vítězství. V tomto zápase jsme si více věřili, protože jsme byli už rozehraní z předkola, takže jsme doufali, že tu výhru urveme,“ prozrazuje havlíčkobrodská dvaadvacítka, s jakými pocity nastupovalo její mužstvo.

Víra hostů v úspěch v úvodním klání se začala naplňovat už v prvních minutách, kdy se dokázali zásluhou Endála dvakrát prosadit. „Byla tam práce všech hráčů. Máme určitou taktiku, podle které jsme se řídili. Myslím, že ty trefy byly možná šťastné, že jsem stál zrovna dobře, ale zaplať pánbůh, že se to povedlo. V sobotu se to může povést třeba někomu jinému, což bude pro nás jedině dobře,“ vrací se ke svým prvním dvěma gólům čtyřiadvacetiletý hráč z Kotliny.

Hanákům se podařilo sice ve druhé části snížit, o několik minut později se ale Rebelové vrátili ke svému dvoubrankovému náskoku. „Určitě nás ten gól povzbudil. Snížení soupeře nás nesmí rozhodit, musíme hrát dál. S Kadaní se nám to právě nevyplatilo, kdy jsme se po inkasované brance rozklepali.“

V posledním dějství odskočili hosté sice na rozdíl tří gólů, přesto se Olomouci podařilo dvěma trefami zdramatizovat závěr utkání. Její třetí branka byla ale diskutabilní. „Hodně nás to mrzelo, protože střídající hráč byl s pukem dávno jinde, přitom hráč, za kterého naskakoval, byl ještě na ledě. Řekli jsme si ale, že výhru musíme urvat, protože jsme celý zápas vedli,“ vyjadřuje se Endál ke kurióznímu momentu.

Žádný velký tlak domácích se však nekonal, Havlíčkův Brod si v klidu pohlídal své vedení. „Celé mužstvo šlapalo, hráli jsme tak, jak jsme si představovali,“ pochvaluje si vysoký útočník.

I když mají Rebelové v Olomouci své splněno, v sobotním střetnutí nehodlají nic vypustit. „Nebudeme hrát určitě uvolněněji. My se snažíme dojít v play-off co nejdále, takže v sobotu budeme hrát stejným způsobem. Vyhráli jsme jeden zápas, chceme však uspět i v dalších. Kdybychom v sérii zvítězili čtyři nula, bylo by to hezké,“ přeje si havlíčkobrodský hokejista.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu