28. 9. 2017 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Týden s Plameny, aneb kolikrát je Brod uhasí? První bitva ve čtvrtek!

Minulý týden proběhla v České republice akce Pojď hrát hokej, která měla za úkol přivést malé děti k tomuto sportu. Havlíčkobrodské hokejisty čeká podobný osud, jelikož 28. září a 30. září se představí na ledě Žďáru nad Sázavou. V týdnu s Plameny půjdou jako první do boje mladší dorostenci, kteří hrají na Bouchalkách ve čtvrtek v 15:00. V sobotu v 11:00 se na stejném místě poperou o první extraligové body starší dorostenci a v 17:30 A-mužstvo.

SKHL Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Na Bouchalkách (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz


Mladší dorost

Svěřenci Petra Beránka si vedou na výsost dobře, když drží dvě výhry v řadě a čtvrté místo ve skupině Střed. Poslední utkání odehrál mladší dorost 23. září, kdy se postavil doma proti Pardubicím. Mladí Bruslaři vedli ve třetí třetině už 5:2, ale soupeř dokázal do závěrečné sirény tříbrankové manko smazat! Na řadu přišlo prodloužení, které po 27 sekundách ukončil domácí obránce Filip Řehout. Poslední vzájemný zápas se žďárskými Plameny najdeme v sezóně 2015/2016. Shodou okolností se hrálo na ledě Plamenů, které vyhrály 4:3. Utkání Na Bouchalkách začíná 28. září v 15:00.


Útočník Marek Kopic je s jedenácti body (6+5) neproduktivnějším hráčem svého týmu, a také je prozatímním králem statistik celé skupiny Střed.
(Foto: Juniorský hokej)


Starší dorostenci

Nejstarší mládežnická kategorie neprožívá povedený vstup do sezóny, vždyť „mladé pušky“ prohrály všech pět úvodních zápasů! Tuto nepříznivou sérii budou chtít hráči trenéra Richarda Cachnína st. zlomit v sobotu 30. září, kdy v 11:00 vyjedou na led Žďáru. Právě poslední utkání s Plameny byl zlomový moment pro hráče Bruslařů, kteří hledají ztracenou formu z přípravy. Právě v ní dokázali porazit brněnskou Kometu 6:4, a také potrápili bratislavský Slovan (3:4). Je tedy snad jen otázkou času, kdy se starší dorostenci dočkají prvního vítězství v sezoně.



Brankář Jan Radosta přiváděl v prvním vzájemném střetnutí starší dorostence k zoufalství. I jeho přičiněním vyhrály Plameny první zápas 4:2.
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)


A – mužstvo

SKLH Žďár nad Sázavou x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
3–1–0–0 bilance 4–0–0–0
2., 11 bodů umístění 1., 12 bodů
16:8 skóre 29:8
7:4 (Písek, venku) nejvyšší výhra 10:2 (Klatovy, doma)
nejvyšší prohra
Petr Štěpánek – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější hráč Jan Milfait – 11 bodů (8+3)
Kunstmüller, T. Střecha,
Peter Beneš – 3 góly
nejlepší střelec Jan Milfait – 8 gólů
Petr Štěpánek – 4 asistence nejlepší nahrávač Tomáš Semrád, Miroslav Třetina
– 6 asistencí
Martin Lojek – 3 body (1+2) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 10 bodů (4+6)
Milan Řehoř 1,30 (3 zápasy)
Jiří Sláma 4,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,00 (3 zápasy)
David Marek 2,00 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Kolín 3:2
Nymburk – Žďár n. S. 0:1sn
Žďár n. S. – Pelhřimov 5:2
Písek – Žďár n. S. 4:7
Všechny zápasy

Bruslařům patří úvod sezóny a trenérský tandem Václav Adam s Ladislavem Fixou může být na své svěřence právem pyšný. První tým tabulky má za sebou čtyři utkání a získal v nich všech 12 bodů! Největší zkouškou zatím byli hráči Moravských Budějovic, kteří Broďáky v Kotlině pořádně prověřili (6:4). Vyrovnanou bitvu rozhodl na svém konci kapitán týmu Miroslav Třetina. Parta z Kotliny si ve středu hladce poradila s Klatovy, jež v domácím prostředí rozstřílela jednoznačně 10:2. Teď Bruslaři vyrazí na horký led svého úhlavního rivala – SKLH Žďár nad Sázavou. Plameny drží druhou pozici ve skupině Střed a na svého soka ztrácí jediný bodík, čeká nás tak přímá bitva čelo tabulky. Navíc svěřenci trenéra Michala Konečného budou chtít Bruslařům vrátit vyřazení ze čtvrtfinále play–off, kdy se hrála vyrovnaná série, kterou nakonec získali Kaňkovského svěřenci poměrem 3:1 na zápasy. Utkání startuje v sobotu 30. září v 17:30.

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Milan Řehoř (B)

Třiatřicetiletý gólman je nepostradatelnou součástí Plamenů. Právě Řehoř přiváděl minulou sezónu k zoufalství útočníky Brodu, a to jak v základní části, tak zejména v následném play–off. V současném ročníku na něj znovu tým hodně spoléhá, odchytal tři ze čtyř odehraných zápasů. Dá se očekávat, že zkušený brankář nastoupí i do derby.

Martin Pleva (O)

Už jednatřicetiletý mazák, který je úhlavní postavou defenzivních řad Žďáru. Pleva je typ hráče, který se nebojí rozdat hit, pořádnou přihrávku, a také střelu. Sbírá však také hodně trestných minut, v minulé sezoně jich i s play – off nastřádal rovnou sedmdesátku! Svoji kariéru zasvětil tamnímu hokejovému klubu a s výjimkou jedné sezony, kdy hrál za Duklu Jihlava, je věrný Žďáru.

Tomáš Střecha (Ú)

Třiadvacetiletý šikula strávil takřka celou dosavadní kariéru v Jihlavě, odkud v sezoně 2015/2016 odešel právě do Žďáru nad Sázavou. Talentovaný útočník, který si umí pokrýt kotouč a pořádně postrašit gólmany ostatních týmů. V sezoně 2010/2011 nahlédl do reprezentačního výběru do sedmnácti let. Střecha letos hraje třetí sezonu za Plameny, a ty s jeho službami můžou být spokojeny. Za poslední dva ročníky nastřádal i s play – off sedmdesát dva bodů (37+35).

(Foto: hokejzr.cz)


Minulé kolo soupeře

Písek stáhl velké manko, závěru duelu však prospal a prohrál

Domácí začali lépe a už v 9. minutě šli do vedení, když při přesilovce skóroval od modré čáry Vladimír Hanus. Písecké vedení však mělo doslova jepičí život, když už za minutu a 4 sekundy odpověděl Luboš Kunstmüller. Plameny dokonaly obrat na začátku prostřední části, když využil Koldovu přesnou nahrávku Tomáš Střecha. Hosté byli při chuti a odskočili svému soupeři už na 1:4. Nejdříve pálil po pasu Martina Kuřítka do odkryté brány Martin Gregar a podobná akce se potom povedla i dvojici Luboš Kunstmüller – Petr Štěpánek. Jihočeši se však nevzdali a ještě před druhou sirénou pro ně vykřesal naději Jan Polata.

Plameny rázem znejistěly a v úvodu třetí periody je za to stihl trest. Ve 41. minutě snížil na nejtěsnější rozdíl Jakub Doktor, jenž chladnokrevně zavěsil pod víko, a ve 44. minutě rozjásal domácí fanoušky vyrovnávací trefou David Ciboch. Hokejistům od řeky Otavy ale vůbec nevyšel závěr duelu. V čase 55:35 využil Pytlíkovu nabídku Tomáš Střecha a vzápětí potrestal zaskočeného soupeře i Peter Beneš. Otavané už se na odpověď nezmohli a na konečných 4:7 upravil při oslabení trefou do prázdné brány při power-play Písku Lukáš Jícha.

znak týmu 4 - 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Hanus (Suda, Ciboch), 38. Polata (Sýbek), 41. Doktor (Polata, Sýbek), 44. Ciboch (Medek, Koupal) – 10. Kunstmüller (Štěpánek, Vítek), 24. Střecha (Kolda), 33. Gregar (Kuřítko, Sedláček), 36. Štěpánek (Kunstmüller, Vítek), 56. Střecha (Pytlík, Lojek), 57. Beneš (Kolda, Pytlík), 60. Jícha (Štěpánek, Lojek). Rozhodčí: Škrobák – Marek, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 22:37 (8:10, 7:9, 7:18). Třetiny: 1:1, 1:3, 2:3. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 4:4, 4:7.

IHC Písek: Kříž (Štekr) – Hřebíček, Parýzek, Hanus, Suda, Červinský, Turek, Pavlíček – Vlk, Sýbek, Polata, Medek, Koupal, Ciboch, Rod, Jiřinec, Pouch, Novák, Strnad, Doktor

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas

Písek doma Plameny pořádně potrápil, ale na body nakonec nedosáhl.
(Foto: ihcpisek.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři předvedli úžasný finiš a zaslouženě slavili postup

Havlíčkův Brod naskočil do nesmírně důležité bitvy lépe a už ve 13. minutě se radoval z vedení, když po nahrávce Tomáše Semráda propálil gólmana Řehoře, jenž si na kotouč ještě sáhl, David Michálek. Plameny se dlouho trápily v koncovce a dvě třetiny se jim nedařilo překonat skvěle chytajícího brankáře Nováka. To však platilo i pro Bruslaře, které zlobil pozorný gólman Řehoř. Na začátku 3. třetiny však bylo vyrovnáno, když při přesilovce zůstal před brankovištěm nepokrytý Michal Kaňka a parádním blafákem vykoupal bezmocného Čeňka Nováka.

Bouchalky se nakonec radovaly z obratu v 54. minutě, kdy z mezikruží vyslal pěknou střelu Lukáš Krupka, puk byl ještě jedním z hostů tečován a zaplul přesně pod víko brodské brány. Domácí mohli rozhodnout při přesilovce, jenže v závěru duelu předvedl nepochopitelný faul Petr Beneš a Broďáci při power-play dosáhli kýženého vyrovnání. Před bránou Plamenů se rychle zorientoval Patrik Přidal a pouhých 11 sekund před třetí sirénou přehodil padajícího gólmana Řehoře. Na řadu tak přišlo prodloužení, v němž měli výrazně navrch havlíčkobrodští hokejisté a v 66. minutě rozhodli nejen zápas, ale celou sérii. David Kozlík skvěle vybojoval puk a narýsoval zpoza brány ideální pas před brankoviště, odkud Lukáš Endál z voleje zametl kus černé gumy k tyčce.

znak týmu 2 - 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 43. Kaňka (Krupka, Jícha), 54. Krupka (Kaňka, Staněk) – 13. Michálek (T. Semrád, Novák), 60. Přidal (Endál, Lacina), 66. Endál (Kozlík). Rozhodčí: Vrba, Skopal – Musil, Komínek. Vyloučení: 10:9, navíc M. Semrád 10 min. OT [ZHK], T. Semrad (oba HBR) 5+OK [BSH]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2441. Střely na branku: 37:46. Třetiny: 0:1, 0:0, 2:1 - 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3p.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda, Hort – Červenka, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, T. Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Vala, Kulhánek, Duben, Lacina, M. Semrád, Kříž – Přidal, Endál, Chlubna, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Navrátil, Křížek, Beneš, Szilva, Cejpek, Teplý


Věděli jste, že...

...při třech vzájemných zápasech vstřelil jeden ze soupeřů 8 gólů (dvakrát se to povedlo Havlíčkovu Brodu a během čtvrtfinále play-off v minulé sezoně jednou i Plamenům)?

...Žďár nad Sázavou v základní části předešlého soutěžního ročníku vyhrál všechny čtyři vzájemné bitvy?

...v derby mezi oběma krajskými rivaly padá hodně branek (v průměru 6,68 gólu na jeden zápas)?

...Lukáš Endál odehrál od sezony 2015/2016 devět soutěžních zápasů proti Plamenům a nasbíral v nich neuvěřitelných 19 kanadských bodů (8+11)?

...z kádru Plamenů působilo hned 6 hráčů v brodském dresu (Řehoř, Kolda, Staněk, Kunstmüller, Pazourek a Štěpánek), zatímco z Bruslařů oblékl žďárský dres jen Tomáš Chlubna?

...obránce Žďáru nad Sázavou Martin Lojek odehrál 5 zápasů v NHL za tým Florida Panthers (0+1)?

Bilance s Plameny od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 22
Bilance: 13–1–2–6
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, x4:2, x3:8, x4:1, x3:2p
Skóre: 85:62

x - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu