27. 10. 2017 | Štěpán Ondráček

Fantazie! Starší dorost otočil zápas s Hradcem. Rozhodl Tecl

HAVLÍČKŮV BROD - Starší dorostenci dnes sehráli další extraligové kolo proti Mountfieldu HK a předvedli heroicský výkon. Tým okolo trenéra Richarda Cachnína st. v zápase dvakrát prohrával o dvě branky, jenže mladí Bruslaři jej pokaždé smazali. Nakonec se radovali z vítězství, když v samostatných nájezdech uspěl Marek Tecl Za Bruslaře se do listiny střelců zapsal dvougólový střelec Tomáš Křehlík a po jedné brance zaznamenali Tomáš Kulhánek, Jiří Hromádka, Richard Cachnín ml. a Marek Tecl.

Hradecký Mountfield vlétl do utkání velmi rychle, přičemž si vytvořil úvodní tlak, ale domácí byli pozorní. Hosté dál přehrávali mladé Bruslaře, kteří jen horko těžko dýchali soupeři na záda. Východočeši se zaslouženě dočkali první branky v zápase, když Tadeáš Jakubec jel po levé straně a hledal svojí přihrávkou někoho před brankou, ale puk za Rachůnka dopravil jeden z hráčů domácích. Bruslaři dlouho nemohli chytit dech, až je nakoplo vlastní oslabení. Tíhu zodpovědnosti na sebe vzal Tomáš Křehlík, který s pukem projel až před Ševců a bekhendem zakončil. Ve zbytku třetiny se oba týmy střídaly v šancích, ovšem branka již nepadla.

Druhá třetina začala ve velkém stylu Mountfieldu, který vsítil dvě branky. V početní výhodě udeřil Tadeáš Pinkas, který doklepl kotouč za Rachůnka. Jenže pro domácí výběr bylo ještě hůř, když Tadeáš Jakubec našel Matěje Sílu, který střelou z těžkého úhlu vyhnal domácího gólmana z branky. Bruslaři si poté vzali oddechový čas, který na ně měl blahodárné účinky.

Tomáš Křehlík vjel do pásma hostů a elegantním obratem se zbavil svého strážce. Předložil kotouč Tomáši Kulhánkovi, který se zblízka trefil nad pravý beton Ševců. V Kotlině bylo rázem veseleji, když byl stav vyrovnán. Individuální akcí se blýskl Jiří Hromádka, jenž došťouchal doličný předmět za záda hradeckého gólmana. Ovšem vyrovnání nemělo moc dlouhého trvání. Před Nedvědem byla skrumáž, které ideálně využil Vojtěch Síla. Domácí komando mohlo několikrát vyrovnat, ovšem vylámalo si zuby na výborně chytajícím Ševců.

Do posledního dějství šly oba týmy s velkou vervou. Šance střídala šanci, ale obě defenzivy v čele s gólmany byly nepřekonatelné. Ovšem veseleji bylo v táboře hradeckého Mountfieldu, který odskočil na rozdíl dvou branek. Petr Poppel s Vojtěchem Sílou ujeli do situace dva na jednoho a druhý jmenovaný neměl problém se zakončením. Hosté poté pykali za hru v šesti a toho dokázali náležitě využít Bruslaři. Štěpán Dudycha vystřelil od modré a jeho ránu tečoval mimo Ševcův dosah Richard Cachnín. Domácích byl plný led a zaslouženě vyrovnali. Do samostatného úniku ujel Tomáš Křehlík, který otřel svojí gólovku o pravou tyč Ševců. Východočeši mohli vyhrát za tři body, jenže Dominik Šedivý netrefil kotouč mezi kruhy ideálně a na řadu přišlo prodloužení.

V nastaveném čase měl první příležitost domácí útočník Tomáš Kulhánek, ale Ševců se nenechal zaskočit jeho střelou k bližší tyči. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, až se Štěpán Dudycha rozjel přes celé pásmo jako tank, ale jeho gólovou radost mu pokazil brankář hostů. V prodloužení mohli zvítězit hráči Hradce, ale ti pár vteřin před koncem nedostrkali kotouč za záda Nedvěda. V samostatných nájezdech byli lepší havlíčkobrodští hráči, kteří zásluhou Marka Tecla brali bod navíc.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 1 1 2 0 2
Pavel Dudek 0 0 0 0 0
Štěpán Dudycha 0 2 2 0 0
Adam Dvořák 0 1 1 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 1 0
Jiří Hromádka 1 0 1 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 4
Tomáš Křehlík 2 1 3 1 0
Tomáš Kulhánek 1 1 2 1 2
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -1 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Marek Tecl 1 2 3 0 2
Stanislav Vaněk 0 0 0 1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 43 0 2 21 0 0
Matěj Rachůnek 22 0 3 11 0 0

Ohlasy k utkání

15.. kolo, pátek 27.10.2017 od 15:15
6:5sn
(1:1, 2:3, 2:1 - 0:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Křehlík (Dvořák), 27. Kulhánek (Křehlík, Cachnín), 35. Hromádka (Kulhánek), 50. Cachnín (Dudycha, Tecl), 56. Křehlík (Tecl, Dudycha), rozh. náj. Tecl – 5. Jakubec (Kynčl), 22. Pinkas (Poppel, Pěnčík), 23. M. Síla (Jakubec, Šánek), 36. V. Síla (Pinkas, Poppel), 44. V. Síla (Poppel, Pinkas). Rozhodčí: Michal Antonín – Marcel Mikoviny, Pavel Kříž. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 62. Střely na branku: 30:37 (9:9, 10:15, 8:8 – 3:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 6:5sn.

Sestavy

Havl. Brod

Rachůnek (od 23. Nedvěd) – Dvořák, Dudycha, Horák, Vaněk, Adam, Škareda – Křehlík, Cachnín "A", Tecl "C" – Pejchal, Kohout, Hromádka – Kulhánek, Vaňous, Petržilka – Pokorný, Dudek

Hr. Králové

Ševců (Vacek) – Řehák, Kukla "C", Voňka, Müller, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář "A", Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Pfeifer, Šánek, V. Síla "A", Soukup, Komma, Poppel

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu