2. 11. 2017 | Ladislav Vácha

Gentleman Tomáš Cejpek: Odvolaný faul? Určitě bych to udělal znovu

Pomohl rozsáhlou marodkou oslabenému A-týmu a ve třetím útoku se rozhodně neztratil. Předvedl sympatický výkon, když vybojoval přesilovku a jednou ze slibné pozice pořádně protáhl gólmana Klestila. Řeč je o devatenáctiletém útočníku a kapitánu B-mužstva Tomáši Cejpkovi, který si v této sezoně odbyl druholigovou premiéru. Pozornost na sebe upoutal i hezkým sportovním gestem, když ve 27. minutě zápasu odvolal signalizovaný faul táborského obránce Martina Havrana. Stejné gesto předvedl na konci 2. třetiny i bek Kohoutů Marek Duben, jenž odvolal zdánlivý prohřešek Lukáše Endála. „Okamžitě jsem přijel za sudím a řekl jsem mu, že to faul nebyl. Samozřejmě bych se ve stejné situaci zachoval znovu úplně stejně,“ okomentoval celou situaci talentovaný mladík.

Cejpo, máme za sebou souboj o první místo s Táborem, který jsme porazili 7:4. Jak zápas ze svého pohledu hodnotíš?
Myslím si, že první dvě třetiny byly super. Ve třetí třetině jsme našimi fauly zbytečně dostali soupeře do hry. Tábor utkání zdramatizoval, což se projevilo i na konečném výsledku.

Nastoupil jsi ve třetím útoku po boku David Kozlíka a Tomáše Ludvíka. Jak se ti s nimi na ledě spolupracovalo?
Skvěle. Předtím jsme spolu absolvovali dva tréninky. Myslím si, že to bylo dobré.

Za A-tým sis odbyl v této sezoně premiéru, obvykle děláš kapitána B-týmu v Krajské lize mužů Pardubického kraje. Musel sis na jiné tempo nějakou dobu zvykat, nebo ti to přišlo od začátku v pohodě?
Za áčko už jsem dřív hrál, víceméně jsem už tak věděl, do čeho jdu. Je ale jasné, že oproti kraji to byl skok, je to přeci jen něco jiného. Jinak jsem v tom ale nějaký velký rozdíl, alespoň pro mě osobně, neviděl.

A-mužstvo má v současné době docela rozsáhlou marodku. Víš už teď, jestli nastoupíš i v dalších zápasech?
Zatím vůbec nevím. Půjdu na příští trénink a tam se dozvím, co bude dál.

Proti Táboru jsi předvedl hezké gesto fair-play, když jsi odvolal faul, který byl na tebe původně odpískaný. Jak jsi celou situaci ze svého pohledu viděl?
Za bránou jsem zakopl a pak jsem jel na střídačku. Třéťa za mnou přijel a řekl mi, že rozhodčí se chystá vylučovat. Okamžitě jsem tak přijel za sudím a řekl jsem mu, že to faul nebyl. Samozřejmě bych se ve stejné situaci zachoval znovu úplně stejně.

V sobotu pojedeme do Klatov. S čím bychom podle tebe měli do zápasu jít a co bychom měli ve srovnání s utkáním proti Táboru ještě zlepšit?
Řekl bych, že se určitě musíme vyvarovat faulů, protože díky tomu se potom dostává soupeř do hry.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu