8. 11. 2017 | Ladislav Vácha

Kotlinu čeká bitva o Vysočinu! Bruslaři vyzvou v derby třetí Plameny

A je to tady, Kotlinu čeká velký hokejový svátek! V sobotu 11. listopadu se havlíčkobrodští hokejisté utkají pod hlavičkou derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou. Plameny drží v tabulce 3. příčku a Bruslaři jim mají co oplácet, protože první vzájemný souboj na Bouchalkách ovládly Plameny. Svěřenci trenéra Václava Adama jsou v domácím prostředí zatím stoprocentní, bude to platit i po prestižní sobotní bitvě? Úvodní buly proběhne v 17:00. Přijďte Broďáky podpořit, těšíme se na vaši účast! Nezapomeňte také pravidelně sledovat naši facebookovou stránku, kde můžete před sobotním derby soutěžit o zajímavé ceny!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v minulé sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda, Beneš, Hort – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Kovářů, Stehlík, Střecha, Kuřítko, Krupka, Jícha, Gregar, Bureš, Nečas
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
10–0–1–2 bilance 8–1–0–4
1., 31 bodů umístění 3., 26 bodů
80:37 skóre 53:46
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 7:4 (Písek, venku)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 4:10 (Moravské Budjovice, venku)
Jan Milfait – 29 bodů (14+15) nejproduktivnější hráč Petr Štěpánek – 29 bodů (12+17)
Jan Milfait, Luboš Voříšek – 14 gólů nejlepší střelec Petr Štěpánek – 12 gólů
Jan Milfait – 15 asistencí nejlepší nahrávač Petr Štěpánek – 17 asistencí
Tomáš Semrád – 18 bodů (4+14) nejproduktivnější obránce Martin Lojek – 10 bodů (1+9)
Čeněk Novák 2,53 (12 zápasů)
David Marek 3,20 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Milan Řehoř 2,98 (11 zápasů)
Jiří Sláma 6,00 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – David Servis 3:2
Kolín – Žďár n. S. 4:2
Žďár n. S. – Nymburk 5:4
Pelhřimov – Žďár n. S. 4:6
Žďár n. S. – Písek 6:2
Všechny zápasy

Žďár nad Sázavou je na druholigové scéně naprostou stálicí. Plamenům se hodně povedly předešlé dvě sezony, v nichž došly daleko. V soutěžním ročníku 2015/2016 skončily v základní části na 9. místě a v předkole play-off, jež se hrálo na dva vítězné zápasy, narazily na Nymburk. Svěřenci tehdejšího kouče Martina Sobotky sice prohráli úvodní bitvu u Labe těsně 2:3, ale doma přetlačili soupeře 4:3 po prodloužení a rozhodující bitvu na půdě Středočechů ovládli jednoznačně 5:1. Ve čtvrtfinále vyřadili těsně 3:2 na zápasy silný Kolín a padli až v semifinále, kde nestačili na Tábor, jenž předtím vystavil stopku Bruslařům. Kohouti vyhráli semifinálovou sérii 3:1. V předešlém soutěžním období si parta z Bouchalek polepšila v základní části na 4. místo a v osmifinále vyřadila Trutnov 4:1 na zápasy. Ve čtvrtfinále se potkala s krajským rivalem z Havlíčkova Brodu a padla 1:3 na utkání, když v posledním duelu doma přišla o vedení 11 sekund před koncem třetí třetiny a v prodloužení jí ukončil sezonu přesnou trefou Lukáš Endál.

Jasnou jedničkou Plamenů je zkušený gólman Milan Řehoř, jenž odchytal drtivou většinu zápasů a drží si průměr obdržených branek na jeden zápas pod 3. Záda mu kryje o necelých 5 let mladší kolega Jiří Sláma, jenž zasáhl do tří utkání. Stěžejním defenzivním pilířem je zámořím ošlehaný Martin Lojek, s deseti kanadskými body neproduktivnější bek (1+9). Jen o tři asistence méně má na kontě Martin Pleva (1+6), většinu utkání absolvovali také exbrodský Josef Kolda (0+3), David Sedláček (0+2), Petr Marek (0+1) či Tomáš Smejkal (0+0). Nepostradatelným článkem žďárské ofenzivy je bývalý Rebel Petr Štěpánek (12+17), nejproduktivnější hráč, nejlepší střelec a nahrávač týmu. Přes 10 kanadských bodů už také nasbírali Luboš Kunstmüller (5+10), rovněž bývalá opora Havlíčkova Brodu, a David Vítek (8+5). Znamenitě si počíná i Tomáš Střecha (6+2), po třech gólech už vsítili Peter Beneš (3+3), Martin Kuřítko a Lukáš Jícha (oba 3+2).

Žďárští hokejisté vykročili do nové sezony naprosto famózně a po pěti kolech byli jediným neporaženým týmem ve skupině Střed, když ztratili jen jeden bod (v Nymburku vyhráli 1:0 po samostatných nájezdech) a jako první porazili Havlíčkův Brod (doma 6:3). Potom se dostali svěřenci trenéra Michala Konečného do menší krize a z pěti duelů získali jen tři body, když v domácím prostředí přetlačili českobudějovický David Servis těsně 3:2. Přišli přitom i o domácí neporazitelnost, když si z Bouchalek odvezl za výhru 4:2 všechny tři body Tábor. Nyní už se ale Plameny znovu vezou na vítězné vlně, když z předešlých tří kol získaly plný počet devíti bodů. Na Bouchalkách si poradily s Nymburkem (5:4) i v minulém kole s Pískem (6:2) a ovládly derby Vysočiny v Pelhřimově (6:4).

Soupiska Plamenů


První vzájemnou bitvu v této sezoně ovládly na Bouchalkách domácí Plameny.
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

Milan Řehoř (B)

Třiatřicetiletý gólman je nepostradatelnou součástí Plamenů. Právě Řehoř přiváděl minulou sezónu k zoufalství útočníky Brodu, a to jak v základní části, tak zejména v následném play–off. V současném ročníku na něj znovu tým hodně spoléhá, nastoupil do 11 ze 13 odehraných zápasů. Dá se očekávat, že zkušený brankář nastoupí i do derby.

Martin Lojek (O)

Dvaatřicetiletý zadák se může pochlubit bohatými zkušenostmi. Pravidelně naskakoval i za mládežnické kategorie české reprezentace a v sezoně 2010/11 hrál i za reprezentaci dospělých. Šest sezon strávil v zámoří, v sezoně 2003 byl draftovaný Floridou a odehrál za ní v NHL 5 duelů. Extraligu si vyzkoušel v Třinci, Pardubicích a Chomutově, 1. ligu hrál za Chrudim, Havířov a Třebíč. Je nejproduktivnějším bekem Plamenů (1+9).

Petr Štěpánek (Ú)

Sedmadvacetiletý odchovanec Plamenů hrál i za juniorku Komety Brno a hned ve čtyřech sezonách vypomáhal ze Žďáru nad Sázavou prvoligovému Havlíčkovu Brodu. V soutěžních ročnících 2013/2014 a 2014/2015 hájil barvy jihlavské Dukly. Má za sebou i dvě zahraniční angažmá, a to v Austrálii a ve Velké Británii. Od této sezony je znovu hráčem Plamenů, vede jejich kanadské bodování, tabulku střelců a je i nejlepším nahrávačem.

(Foto: hokejzr.cz)

Soutěžte o lístky na derby a zajímavé dárky

Minulé kolo

Broďáci obstáli v těžké zkoušce, jako první vyloupili Klatovy

Bruslaři přečkali úvodní tlak soupeře a v 8. minutě šli při vlastním oslabení do vedení. Jan Milfait sice ještě na brankáře Sochůrka nevyzrál, ale Luboš Voříšek rychle dorazil kotouč do odkryté brány. Klatovy hrály hodně aktivně a v úvodu 2. třetiny se dočkaly zasloužené odměny, když ranou zblízka vyrovnal Marek Rubner. Hostům vrátil vedení David Kozlík, jenž skóroval po povedeném blafáku. Havlíčkův Brod šel do trháku díky přesilovkové trefě Patrika Přidala, jenže pak Západočechům daroval dlouhou přesilovku 5 na 3, při níž takřka okamžitě propálil gólmana Nováka od modré čáry k tyčce Jan Walter. Parta z Kotliny už hubený náskok udržela až do závěrečné sirény, když přečkala závěrečný nápor silného soupeře při hře 4 na 6.

znak týmu 2 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Rubner (Kokoška, Tulačka), 40. Walter (Topinka, Tulačka) – 8. Voříšek (Milfait, Třetina), 35. Kozlík (Přidal, Třetina), 38. Přidal (Třetina, T. Semrád). Rozhodčí: David Čáp – Jakub Oudes, Petr Šimánek. Vyloučení: 6:9, navíc Milfait a Vašíček (oba HBR) OT 10 min. [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Střely na branku: 30:38 (6:13, 18:10, 6:15). Třetiny: 0:1, 2:2, 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

SHC Klatovy: Sochůrek (Plánička) – Houfek, Walter, Polívka, Marcel, Sysel, Leština – Uhlík, Topinka, Pacanda, Rubner, Tulačka, Kokoška, Vlček, Roubal, Pour, Kosnar, Piovarči

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, Hrabaň – Přidal, Třetina "C", Kozlík – Voříšek, Milfait "A", Michálek – Cejpek, Ludvík, M. Semrád – Křehlík, Cachnín, Tecl

Byla to tuhá bitva, ale úspěšná! Bruslaři jako první tým v této sezoně vyloupili Klatovy.
(Foto: Tomáš Kanta, klatovsky.denik.cz)

Plameny splnily roli papírového favorita, doma zdolaly Písek

Domácí začali skvěle a už v úvodní dvacetiminutovce si vypracovali dvoubrankový náskok. Už ve 3. minutě využil přesilovku David Vítek, jenž z druhé vlny dorazil kotouč do odkryté brány. V 10. minutě narýsoval hezký pas zpoza branky Martin Pleva na hůl Petra Štěpánka, jenž se ranou z první nemýlil. Písek snížil na začátku prostřední části, když se ranou od modré čáry prosadil při hře 4 na 4 Václav Pašek, a i když Lukáš Krupka při přečíslení 2 na 1 vrátil Plamenům dvoubrankový náskok, těsně před druhou sirénou snížil znovu na nejtěsnější rozdíl z dorážky Martin Koupal. Žďár však ve třetí periodě nedopustil žádné komplikace. Při přesilovce udeřil z pohotové dorážky Tomáš Střecha, z pravého kruhu skóroval angličákem Petr Štěpánek a na konečných 6:2 uzavřel David Vítek, jenž přesně zakončil úžasnou akci do prázdné branky.

znak týmu 6 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Vítek (Štěpánek, Kunstmüller), 10. Štěpánek (Pleva), 28. Krupka (Štěpánek), 45. Střecha (Krupka, Kovářů), 52. Štěpánek (Pleva), 55. Vítek (Kunstmüller, Štěpánek) – 21. Pašek (Polata), 40. Koupal (Hřebíček, Doktor). Rozhodčí: Pilný – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 10:9, navíc Doktor (PIS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 681. Třetiny: 2:0, 1:2, 3:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda, Beneš, Hort – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Kovářů, Stehlík, Střecha, Kuřítko, Krupka, Jícha, Gregar, Bureš, Nečas

IHC Písek: Kříž (Štekr) – Polata, Parýzek, Hřebíček, Herr, Červinský, Turek, Hora – Pešek, Suchan, Koupal, Ciboch, Doktor, Vlk, Medek, Strnad, Novák, Drda

(Video: hokejzr.cz)

Minulý vzájemný zápas

Vítězná série skončila. Brod prohrál ve Žďáře bitvu o 1. místo

Bruslaři vyrazili k třaskavé bitvě o čelo tabulky na led Plamenů, kde chtěli prodloužit svou šňůru výher. Žďár nad Sázavou však hrál od začátku skvěle a v 6. minutě šel do vedení, když Lukáš Jícha našel před brankovištěm Lukáše Krupku, jenž zblízka prostřelil brankáře Nováka. Havlíčkův Brod nezačal dobře ani prostřední část a při oslabení inkasoval, když z mezikruží skóroval Luboš Kunstmüller. Domácí v pohodě hlídali svůj náskok, ale zlom přišel ve 32. minutě. Lukáš Endál uvolnil krásným pasem Miroslava Třetinu, jenž zblízka uklidil kotouč do zcela odkryté brány. Hostů byl rázem plný led a brzy přišlo i vyrovnání, když se parádně trefil k tyčce Luboš Voříšek.

Broďáci si vytvořili při velkém tlaku i další šance, ale skvěle chytajícího gólmana Řehoře se jim nepovedlo překonat. Na konci prostřední části sice ubránili oslabení, ale při hře 4 na 4 už inkasovali, když nádhernou ranou z levé strany zavěsil pod víko David Vítek. Parta z Kotliny nesložila zbraně a na začátku třetí periody vyrovnala, když při přečíslení 2 na 1 přihrál Jan Milfait před bránu Petru Kuchtovi a ten přehodil padajícího brankáře Řehoře. Plamenům se pak nabídla přesilovka 5 na 3 a v ní si vzaly zpět ztracené vedení, když z bezprostřední blízkosti poslal puk do sítě Petr Štěpánek. Tentýž hráč zanedlouho pláchl hostům do samostatného úniku a znovu překonal Čeňka Nováka. Konečnou podobu dal výsledku Tomáš Střecha, jenž při power-play soupeře trefil ze středního pásma prázdnou bránu.

znak týmu 6 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Krupka (Jícha), 23. Kunstmüller (Štěpánek, Pleva), 40. Vítek (Lojek), 49. Štěpánek (Vítek), 52. Štěpánek (Kunstmüller), 59. Střecha (Beneš) – 32. Třetina (Endál), 33. Voříšek (Šuhaj), 45. Kuchta (Milfait). Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Henrich Král. Vyloučení: 4:6, navíc Štěpánek (ZDS) 10 min. OT [NESP], Balgalvis (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1648. Střely na branku: 38:37 (9:12, 16:12, 13:13. Třetiny: 1:0, 2:2, 3:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, P. Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Kozlík, Spratek, Beneš, Chlubna, Ludvík, Kuchta, Szilva

(Video: hokejzr.cz)

Věděli jste, že...

...Žďár nad Sázavou byl prvním soupeřem v této sezoně, který dokázal Bruslaře obrat o body (v 5. kole vyhrál doma 6:3)?

...Havlíčkův Brod a Plameny dosud získaly v domácím prostředí shodně 18 bodů (Bruslaři však odehráli o jeden domácí zápas méně)?

...v Kotlině v této sezoně ještě nedokázal ani jeden soupeř bodovat?

...brodský útočník Luboš Voříšek už dokázal v počtu nastřílených branek dohnat Jana Milfaita (14)?

...Plameny vyhrály v minulé sezoně během základní části všechny 4 vzájemné zápasy a s regionálním rivalem v nich ztratily jediný bod?

Luboš Voříšek díky trefě v Klatovech dohnal v tabulce střelců Jana Milfaita.

Bilance s Plameny od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 13-1-2-7
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, 4:2x, x3:8, x4:1, x3:2p, 3:6
Skóre: 88:68

x - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu