23. 11. 2017 | Ladislav Vácha

Můj gól a asistence? Bylo to hrozné štěstí, směje se Michal Přibyl

B-mužstvo zlomilo dlouhou a nepříjemnou sérii porážek a poprvé bodovalo na svém ledě, když v Kotlině porazilo 7:5 Litomyšl. Bruslaři vedli ve 2. třetině už 4:1, ale komfortní náskok vinou častých vyloučení promrhali. Nakonec však dotáhli zápas do vítězného konce! „Bylo to pro nás moc důležité vítězství. Věřím, že to teď definitivně zlomíme a vyhrajeme i další zápasy s Ledčí nad Sázavou a Poličkou,“ přeje si útočník Michal Přibyl, který vstřelil první branku utkání a přidal k ní i jednu asistenci. (Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Příbo, máme za sebou hodně těžký zápas s Litomyšlí, který jsme vyhráli 7:5. Jak ho ze svého pohledu hodnotíš?
První třetinu určitě hodnotím dobře. Dařilo se nám, dobře jsme bránili a drželi jsme si své posty. Druhá třetina už byla horší. Vedli jsme sice 4:1, ale dělali jsme hodně zbytečných faulů. V oslabení jsme dostali tři góly a soupeř vyrovnal. Třetí třetina byla kdo s koho, ale dohráli jsme jí dobře a vyhráli jsme.

Jak jsi sám zmínil, vedli jsme už 4:1. Jak moc tě mrzí ztráta tak slibného náskoku?
Vždy to zamrzí, když se ztratí třígólové vedení. V jednu chvíli už to vypadalo, že dokonce prohrajeme, ale naštěstí to pro nás dobře dopadlo.

Po třech soupeřových gólech a vyrovnání na 4:4 jsme vstřelili pátý gól my. To bylo pro psychickou stránku důležité, co myslíš?
To byl podle mě jeden ze zlomových okamžiků celého zápasu, protože jsme se dostali z psychické deky, které na nás padla po třech obdržených gólech za sebou.

Velkou pochvalu si určitě zaslouží gólman Miroslav Folvarský. Nejenže chytil trestné střílení za nerozhodného stavu 5:5, ale ještě si navíc připsal asistenci u sedmého gólu. Co říkáš na jeho výkon?
Folvarda chytá jako Bůh! Podle mě to byl jeden z nejlepších hráčů na hřišti.

Za béčko poprvé nastoupili obránci Jakub Adam a Matěj Krejčí, kteří vám vypomohli z extraligového staršího dorostu. Jak se ti líbily jejich výkony?
Jsou to výborní kluci. Na to, že hráli za chlapy v krajské soutěži svůj první zápas, tak podle mě hráli velmi dobře. Jejich výpomoc hodnotím určitě kladně, odvedli skvělou práci.

Po dlouhé sérii porážek jsme konečně vyhráli. Asi to hodně potěší, obzvlášť po takovémto průběhu, viď?
Určitě ano. (směje se) Bylo to pro nás moc důležité. Věřím, že to teď definitivně zlomíme a vyhrajeme i další zápasy s Ledčí nad Sázavou a Poličkou. Snad to dobře dopadne, hlavně soupeře nesmíme podcenit.

V utkání jsi zaznamenal gól a asistenci. Jak jsi obě tyto situace ze svého pohledu viděl?
Abych řekl pravdu, bylo to podle mě hrozné štěstí. Jel jsem sám na bránu a mířil jsem mezi nohy, naštěstí jsem to prostřelil. Potom bylo štěstí, že po mé střele se to dobře odrazilo ke Křižákovi, který na to skvěle zareagoval.

S bráchou Jirkou jste na tom byli proti Litomyšli bodově stejně. Hecujete se mezi sebou, kdo získá víc kanadských bodů a bude hrát lépe?
Trošku ano, ale moc ne. Brácha podle mě předvádí lepší výkony než já. Já se mu jen snažím vyrovnat.

Jak už jsi zmínil, v neděli nás doma čeká derby s Ledčí nad Sázavou. Nesmíme nic podcenit a hrát jako proti Litomyšli, co myslíš?
Určitě musíme bránit jako v první třetině proti Litomyšli. Snad to dopadne tak, že v útoku tam něco spadne a znovu to urveme.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu