25. 11. 2017 | Dominik Adam

Další derby je za dveřmi! Béčko doma hostí poslední Ledeč

Bruslaře čeká v neděli důležité utkání, ve kterém budou chtít za každou cenu bodovat. Do Kotliny přijede poslední Ledeč nad Sázavou, která má pouhé 3 body. Svěřenci trenéra Petra Adama tak budou chtít navázat na výhru proti Litomyšli. Utkání se odehraje v neděli 26. listopadu od 17:00. Pokud do Kotliny nedorazíte, utkání můžete sledovat ZDE.

HC Ledeč nad Sázavou

Založení klubu: 1933
Stadion: Zimní stadion Ledeč nad Sázavou (kapacita 250 míst)
Klubové barvy: oranžová a černá
Webové stránky klubu: hcledec.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo po ZČ
Trenér: Milan Havel

Poslední utkání: HC Ledeč nad Sázavou - HC Slovan Moravská Třebová 1:15, jedinou trefu Ledče zaznamenal Marek Vantuch

BK Havlíčkův Brod x HC Ledeč nad Sázavou

znak týmu znak týmu
9., 9 bodů umístění 11., 3 body
48:77 skóre 35:180
11:0 (Ledeč nad Sázavou, venku) nejvyšší výhra 7:6 (Litomyšl, doma)
3:8 (Litomyšl, venku) nejvyšší prohra 4:23 (Moravská Třebová, venku)
Havlova družina nezačala tento soutěžní ročník vůbec dobře. Z patnácti odehraných zápasů vyhrála pouze jediný zápas, a to na domácí půdě proti Litomyšli 7:6. Hned v následujícím zápasu cestovala Ledeč do Moravské Třebové, kde schytala debakl 4:23, což je dosud její nejvyšší porážka v této sezoně. Parta z Ledče se však vůbec nezvedla a se třemi body je přikována na poslední příčku tabulky. Po vysoké porážce v Moravské Třebové chtěla Ledeč uspět na domácím ledě proti Bruslařům. To se jí ale nepovedlo a z výhry se mohl radovat celek z Kotliny, Adamovi svěřenci vyhráli 11:0.

Soupiska Ledče


Minulý zápas Bruslařů

Béčko i přes ztrátu vedení nakonec vyhrálo nad Litomyšlí

Bruslaři začali skvěle a už ve 2. minutě šli do vedení. Michal Semrád našel rozjetého Michala Přibyla, který mezi betony překonal brankáře Kalouska. Za necelé minuty hosté vyrovnali. Ondřej Dvořák vypálil do zadního mantinelu, odkud se kotouč odrazil na Jana Šklíbu, který propálil Folvarského. V závěru první periody šli domácí opět do vedení. Tomáš Cejpek našel kotouč na brankovišti a jen ho doklepl za záda Kalouska. Dvě minuty po začátku druhé periody se opět mohla radovat Adamova družina. Lukáš Motl svou dělovkou od modré překonal maskovaného muže z Litomyšli. Za pouhých 34 sekund domácí znovu udeřili, tentokrát to byl Lukáš Křížek, který se nejrychleji zorientoval na brankovišti soupeře a dorazil kotouč za Kalouska. Poté následovala hodně ledová sprcha pro domácí celek. Nejprve se ve 30. minutě trefil Ondřej Dvořák, následně Michal Skoumal a o vyrovnávací trefu se postaral David Barkóci. Za 38 sekund si vzali domácí své vedení zpět. Michal Semrád vypálil od modré a jeho střelu před gólmanem tečoval Martin Hynek , který nasměroval teč nad lapačku Kalouska.

Ve 49. minutě Litomyšl vyrovnala, když Ondřej Dvořák od modré propálil Folvarského. Do třetí třetiny šly oba celky za vyrovnaného stavu a na střídačkách panovala napjatá atmosféra. V 54. minutě vychytal Miroslav Folvarský trestné střílení. Minutu a půl před koncem zápasu v přečíslení 2 na 1 Bruslaři skórovali. Martin Hynek našel Jiřího Přibyla, a ten kličkou do forhendu překonal Kalouska, domácí střídačka tak mohla jásat a zároveň ještě trnula hrůzou, aby nebylo opět vyrovnáno. To se nestalo, navíc se ještě v závěru trefil do prázdné klece Vladimír Szilva. Bruslaři tak uloupili cenné body. Za Bruslaře se představili i 2 hráči z extraligového staršího dorostu, obránci Matěj Krejčí a Jakub Adam.

Rozhovor s Michalem Přibylem

znak týmu 7 - 5 znak týmu



Minulý vzájemný zápas

B-mužstvo se vydalo k dalšímu zápasu do Ledče nad Sázavou, kde chtělo po pěti porážkách získat první body. Bruslaři byli od začátku aktivnější, nejprve se v první periodě trefili Tomáš Cejpek a následně Václav Piskač. Ve druhé třetině byli Bruslaři opět aktivní a to se projevilo hned na začátku, když se trefil Jakub Lacina, za šest minut potom opět skóroval Tomáš Cejpek, následně se za minutu zapsal listinu střelců Daniel Homola. Autorem dalších dvou brodských branek byl Martin Hynek. V závěru druhé periody se ještě trefil Tomáš Ludvík. Ve 48. minutě se opět trefil Václav Piskač a v 51. minutě dovršil svůj hattrick Tomáš Cejpek. Na konci poslední části se ještě trefil Jiří Přibyl.

znak týmu 7 - 5 znak týmu

Věděli jste, že...

...Bruslaři z pěti vzájemných utkání prohráli pouze jednou, a to venku 4:6?

...Bruslaři v minulé sezoně nastříleli Ledči 25 branek?

...David Hubert, který dříve oblékal brodský dres, nyní působí v Ledči nad Sázavou?

Ledečský útočník David Hubert odehrál v minulé sezoně za Havlíčkův Brod dva zápasy.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu