30. 11. 2017 | Ladislav Vácha

Tomáš Chlubna: Byl to těžký zápas! Soupeře jsme trochu podcenili

Bruslaři vyhráli v Pelhřimově 5:2 a připsali si do tabulky další tři body, ale i tentokrát to byla pořádně trnitá cesta. Medvědi hodně kousali a Havlíčkův Brod překlopil pomyslné misky vah na svou stranu až ve třetí periodě. „Pelhřimov je vždy nepříjemným soupeřem, dokáže se na nás pokaždé hodně vyhecovat. Naštěstí jsme si s tím poradili,“ oddechl si útočník Tomáš Chlubna, který vsítil první gól hostů a vyrovnal tak na 1:1.

Chlubniči, nakonec jsme po tuhém boji vyhráli v Pelhřimově 5:2. Jak zápas ze svého pohledu hodnotíš?
Byl to těžký zápas. Myslím si, že jsme soupeře trochu podcenili. První třetina byla z naší strany rozhodně špatná, ale potom už se to nějak dalo dohromady a z Pelhřimova jsme si odvezli všechny tři body.

Oproti domácímu utkání s Nymburkem jsme postrádali klíčové obránce Tomáše Semráda s Jiřím Vašíčkem a útočníka Davida Michálka. Byla jejich absence na ledě hodně znát?
Určitě, absence první obrany byla znát. Řekl bych, že další kluci to ale v obraně zvládli dobře. Samozřejmě i to, že jsme postrádali Michyho, bylo znát.

Tobě se povedlo dát náš první gól. Jak jsi viděl svůj velký moment?
Petr Kuchta s Davidem Kozlíkem na útočné modré čáře parádně zakombinovali, David se protáhl až před bránu a naservíroval mi puk skoro do prázdné brány. Já už jsem potom prostě jen zavěsil pod víko.

Soupeř byl ve srovnání s prvním vzájemným zápasem v Kotlině hodně nepříjemný. V čem Pelhřimov podle tebe nejvíc kousal?
První utkání jsem proti Pelhřimovu nehrál, ale je to vždy nepříjemný soupeř. Pokaždé se na nás dokáže hodně vyhecovat, derby už jsou prostě taková. Domácí prostředí navíc vždy také udělá své, ale my jsme si s tím naštěstí poradili.

Na konci druhé třetiny jsme se dostali do vedení 2:1, ale potom jsme špatně vystřídali a po dalším faulu jsme hráli dlouhé oslabení 3 na 5, čehož soupeř využil. To bylo, zvlášť pár sekund před druhou sirénou, hodně nepříjemné, viď?
To jsem byl zrovna na trestné lavici, protože jsem odpykával trest za hru v šesti. Nejsem si úplně jistý, že jsme v šesti opravdu hráli, spíš si myslím, že ne. Určitě se nám to už nesmí stávat, dostali jsme z toho hloupý gól.

Čenda Novák byl v bráně často v permanenci. Hodně nás podržel, co myslíš?
Čenda je vždy fantastický. Jednou jsem mu pomohl zabránit gólu i já. Od toho tady prostě je, aby chytil něco navíc! (směje se)

Přijelo nás podpořit hodně fanoušků a vypadalo to, jako kdybychom hráli v domácím prostředí my. Jak jsi to viděl ty?
Naši fanoušci jsou fantastičtí. Podporují nás doma i venku. Je to parádní, cítit tak velkou podporu. Chtěl bych jim za to moc poděkovat a pozvat je na utkání s Pískem.

Jak jsi zmínil, v sobotu nás čeká domácí zápas s Pískem. S jakou hrou bychom měli podle tebe na soupeře vyrukovat, aby z toho byly pro nás další tři body?
Myslím si, že musíme začít jinak, protože poslední dva zápasy se mi moc nelíbily. Třetí lajna je ale dobrá! (směje se)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu