23. 2. 2011 | Eva Streichsbierová

Máme první mečbol a chceme ho proměnit, hlásí obránce Morava

Kdo v úterý nepřišel do havlíčkobrodské Kotliny, může jenom litovat. Domácí Rebelové sice nezačali příliš dobře, zato konec třetího čtvrtfinálového duelu byl v jejich podání excelentní. Olomouc porazili i na třetí pokus těsně, tentokrát 3:2, a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 3:0! Do listiny střelců se v utkání zapsal také Marian Morava. „Máme první mečbol a chtěli bychom ho hned proměnit,“ hlásí zkušený bek.

Hanáci byli po dvou domácích vystoupeních v nelichotivé pozici, a tu se snažili hned od začátku třetího čtvrtfinále změnit. Během devíti minut vstřelili dva góly a ujali se vedení 2:0. „Myslím, že jsme neměli ten začátek zase až tak špatný, abychom museli prohrávat takovým rozdílem,“ prohlásil Morava. „Jenže jsme v úvodu trochu podcenili naši přesilovku a naopak oni se v jedné trefili. No a potom dali ještě jeden gól z protiútoku,“ dodal.

Jako by to však ze strany Rebelů byla jenom krutá hra se soupeřem – uspat a zaútočit! Ke kontaktnímu gólu jim ale ještě museli hosté pomoct. Po hrubé chybě v rozehrávce se objevil sám před Pruskem Lukáš Endál a do kabin se šlo za stavu 1:2. „To byl hodně důležitý gól,“ věděl Morava, jehož chvíle přišla na konci druhé části. „Hráli jsme přesilovku a neměli jsme puk pod kontrolou. Vždycky, když to takhle je, tak snažím vypomáhat, dokud se situace neuklidní,“ popisoval začátek gólové akce.

Puk chvilku putoval po rozích, až ho Miroslav Holec naservíroval před branku právě zkušenému obránci a ten ho nekompromisně poslal za záda gólmana Pruska. Vyrovnáno! „Naštěstí to tam padlo,“ usmál se autor důležité vyrovnávací branky z 39. minuty. „Myslím, že jsme ve druhé třetině hráli dobře, v podstatě k ničemu jsme je nepustili. Určitě jsme byli lepší,“ byl přesvědčen.

Nerozhodný výsledek 2:2 pak držel téměř celou třetí dvacetiminutovku a obě mužstva i diváci se pomalu, ale jistě, chystali na prodloužení. „A to bývá vždycky strašně ošidné, nikdy nevíte, co se může stát. Stejně jako při nájezdech,“ hlásil Morava. Naštěstí pro Rebely k takovému rozuzlení nedošlo, protože havlíčkobrodský tým má v sestavě ve skvělé formě hrajícího Vojtěcha Němce.

Šikovný forvard se v poslední minutě normální hrací doby chopil puku a po pravé straně s ním zamířil do útočného pásma. Následovala přihrávka před bránu, kterou si do vlastní sítě nešťastně usměrnil jeden z olomouckých hráčů. Na jedné straně smutek, ovšem na té domácí vytryskla obrovská radost. „Spadl nám velký kámen ze srdce,“ svěřil se Morava. „Každopádně si myslím, že ten třetí gól jsme dali naprosto zaslouženě.“

Na ukazateli skóre svítil časový údaj 59:27, lepší čas na sražení soupeře do kolen si snad Rebelové ani nemohli vybrat. Hosté pak sice ještě zkusili hru bez brankáře, ale na výsledku 3:2 už se nic neměnilo. Havlíčkův Brod tak vede v sérii na čtyři vítězství 3:0. „Je parádní, že umíme proti takhle zkušenému mančaftu otočit zápas i ze stavu 0:2. Víme, že poslední krok bude ještě hrozně moc těžký, ale my bychom ho chtěli zvládnout už ve středu,“ prozradil Morava.

A k tomu by se havlíčkobrodským hokejistům náramně hodila podpora fanoušků. Letošní jízda Rebelů si určitě zaslouží větší návštěvnost než úterních devatenáct set diváků. „Bylo by super, kdyby jich dorazilo víc. Myslím, že je to po dlouhé době vrchol brodského hokeje, takže by mohli přijít. Potřebujeme je,“ poslal vzkaz příznivcům kapitán havlíčkobrodského týmu. Středeční duel začne na stadionu v Kotlině v 17.30.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu