23. 2. 2011 | Pavel Buňat

Rebelové mají první mečbol, bude dnes Kotlina slavit postup?

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Po heroickém výkonu na havlíčkobrodském ledu se Rebelové ujali pořádně slibného vedení 3:0 na zápasy. K úspěšnému postupu přes Olomouc do semifinále jim tak chybí jediná výhra, na kterou mají až čtyři pokusy. První už dnes večer – od 17.30 hod se uskuteční repríza včerejšího duelu. HC Rebel opět potřebuje pomoc, přijďte je podpořit v důležitém boji a třeba si i užít případných oslav z postupu.

Rebel vede v sérii 3:0

Na úžasné vítězné vlně se nyní vezou svěřenci trenérů Nováka a Benáka. Už deset utkání v řadě neodešli po šedesáti minutách poraženi, z toho osmkrát vyhráli. Nejdůležitější z nich jsou tři výhry nad olomouckými Kohouty, kteří nyní balancují na hraně vyřazení. Třetí zářez na pažbu udělali Rebelové včera v Kotlině, kdy po velké bitvě zdolali Moru 3:2. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, domácí sice do utkání vstoupili aktivně, byla to však Olomouc, kdo se jako první radoval z branky. A to hned ze dvou v rozmezí 81 vteřin. Martin Vyrůbalík využil střelou zápěstím z předbrankového prostoru přesilovou hru, o chvilku později v situaci 2 na 1 našel přesnou přihrávkou Polodna svého spoluhráče Michala Černého, který nedal Suchanovi šanci.

Otřesená Kotlina se z první branky radovala v 15. minutě, kdy jeden z olomouckých beků chyboval v rozehrávce, a prakticky tak daroval Lukáši Endálovi gól. Od té doby na ledě hrálo už jenom jedno mužstvo, o čem svědčí i poměr střel 39:20 pro domácí. „Dobře jsme hráli jen prvních deset minut. Po inkasované brance na 1:2 jsme se totálně položili a na ledě už bylo jen jedno mužstvo,“ přiznal v rozhovoru pro web hc-olomouc.cz Michal Černý.

Endál neproměnil trestné střílení
Havlíčkův Brod odstřeloval olomouckou branku ze všech stran, a nakonec se vyrovnávacího gólu dočkal na konci druhé třetiny. Marian Morava z bezprostřední blízkosti doklepával touš za Pruska. Ve třetí třetině Rebelové pokračovali v náporu. Faul na Endála ve vlastním oslabení přinesl trestné střílení, které však stejný hráč nedokázal proměnit. Už se zdálo, že utkání dojde do prodloužení, 33 vteřin před koncem si však olomoučtí hokejisté po akci Němce a Moravy srazili puk do vlastní sítě. „Trpělivou a zodpovědnou hrou a dodržováním taktiky se nám podařilo zápas otočit. Musím klukům poděkovat, ale už se všichni připravujeme na další zápas, který nás čeká,“ řekl na tiskové konferenci Petr Novák.

Další čtvrtfinálové série

Pořádně zajímavé jsou i zbylé tři série. Především na třetí zápasy by všichni favorité nejraději zapomněli. Ústí nad Labem jelo do Vrchlabí za překvapivého stavu 1:1. Tým z Krkonoš dokázal vyhrát druhé utkání 1:0 po samostatných nájezdech. A překvapivý výsledek se zrodil znovu. Vrchlabští na vlastním ledě zvítězili 3:2, přičemž druhý gól vstřelili Lvi až při závěrečné power-play.
Vrchlabí trápí favorita
A dnes má Vrchlabí možnost odskočit nevětšímu favoritovi soutěže na rozdíl dvou klání.

Jihlava si vypracovala nadějný náskok 2:0 na zápasy. Ve Znojmě se ale štěstí obrátilo na domácí, kteří dokázali zvítězit fotbalovým výsledkem. Vyrovnané utkání rozhodl jediný gól Antonína Bořuty ze 41. minuty. Nová tvář orlího hnízda vyslala pumelici od modré čáry, na kterou brankář Řehoř nedosáhl. Znojmo tak dnes může sérii vyrovnat, Jihlava naopak odskočit na dva zápasy, a v sobotu na vlastním ledě by tak mohla mít první mečbol.

A další překvapení se zrodilo v Hradci Králové. Favorizovaný Chomutov sice na východě Čech začal dobře a vyhrál první třetinu 1:0. Hradečtí Nedbal s Kubicou otočili vývoj utkání na 2:1 ve 34. respektive 36. minutě. Chomutov za těsného výsledku sáhl ke hře bez brankáře, tu ale nevyužil. Naopak Hendrich rozhodl 3 vteřiny před koncem střelou do prázdné branky o výhře 3:1. Hradec Králové tak snížil sérii na 1:2.

Pojďme zaplnit Kotlinu

Rebelům v úterý tleskalo devatenáct set diváků, což je slušné číslo, ale bojovníci z Kotliny by si jistě zasloužili ještě větší podporu. Takto důležité utkání jako je první mečbol čtvrtfinále, zápas, který může přepsat téměř 50 let starý rekord, volá po pořádné divácké návštěvě. „Bylo by super, kdyby jich dorazilo víc. Myslím, že je to po dlouhé době vrchol brodského hokeje, takže by mohli přijít. Potřebujeme je,“ poslal vzkaz příznivcům kapitán havlíčkobrodského týmu Marian Morava. Po včerejší krásné bitvě neváhejte ani chvilku a dorazte dnes na havlíčkobrodský zimní stadion. Pozor! Opět připomínáme, že se u turniketů můžou tvořit fronty, přijďte proto s dostatečným předstihem.

foto z utkání Vrchlabí - Ústí n/L: Petr Kraus

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu