14. 12. 2017 | Ladislav Vácha

Brod čeká u Jordánu tuhá bitva o čelo tabulky! Zdolá Tábor i potřetí?

Havlíčkobrodští hokejisté před sebou mají velmi důležitou a atraktivní bitvu! V sobotu 16. prosince se vypraví na led prvního Tábora, kde od 18:00 svedou s místními Kohouty přímý souboj o čelo tabulky! Broďáci zvládli dvě předešlé vzájemné bitvy lépe, když u Jordánu vyhráli 6:2 a v domácím prostředí skolili Jihočechy 7:4. Uspějí i na třetí pokus? Přijeďte Bruslaře podpořit! Fanoušci na zajímavý zápas, který bude mít charitativní podtext, pořádají autobusový výjezd!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (s Jabloncem nad Nisou 1:3 na zápasy)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: D. Novák (M. Novák) – Kachyňa, Havran, Tesař, K. Černý, Duben, Dvořák – Blažek, Matušík, Heřman – Březina, Pechánek, Urbanec – T. Černý, Kadilák, Škrdleta
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Tábor

znak týmu znak týmu
14–1–2–3 bilance 15–1–2–4
2., 46 bodů umístění 1., 49 bodů
115:56 skóre 85:56
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 6:0 (Písek, venku)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 2:6 (Žďár nad Sázavou, doma)
2:6 (Havlíčkův Brod, doma)
Miroslav Třetina – 40 bodů (14+26) nejproduktivnější hráč Jakub Matušík – 29 bodů (10+19)
Lukáš Endál – 20 gólů nejlepší střelec Radim Heřman – 12 gólů
Miroslav Třetina – 26 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Matušík – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 27 bodů (6+21) nejproduktivnější obránce Martin Havran – 12 bodů (3+9)
Čeněk Novák 2,74 (18 zápasů)
David Marek 2,45 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas David Novák 2,07 (15 zápasů)
Tomáš Klestil 3,00 (8 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Tábor – Žďár n. S. 2:6
Kolín – Tábor1:4
Nymburk – Tábor 2:3
Tábor – Pelhřimov 5:2
Písek – Tábor 0:3
Všechny zápasy

Tábor patří dlouhodobě k nejužší špičce druholigové scény a pravidelně bojuje o postup do WSM ligy. V sezonách 2014/2015 a 2015/2016 prošel ošemetným sítem play-off až do kvalifikace o postup do vyšší soutěže, ale poprvé zde obsadil poslední 3. místo a v dalším soutěžním období nepostupovou 2. příčku, když slavil na jeho úkor suverénní Frýdek-Místek. V minulé sezoně se svěřenci trenéra Tomáše Matušíka mezi nejlepší tři týmy 2. ligy nakonec neprobili, když jim už ve čtvrtfinále play-off vystavili stopku Vlci z Jablonce nad Nisou, kteří sérii ovládli poměrem 3:1.

Jedničkou v brankovišti Kohoutů je mladý gólman David Novák, který podává skvělé výkony a k výborným výsledkům svého týmu pravidelně přispívá velkou měrou. Osm duelů odchytal zkušený Tomáš Klestil, jenž však kvůli nemoci nebyl v posledních utkáních trenérům k dispozici. Pozici dvojky tak zastával dvacetiletý mladík Michal Novák, který v sezoně 2011/2012 chytal za mladší dorost Havlíčkova Brodu. Ke klíčovým článkům táborské defenzivy patří Martin Havran (3+9), nejproduktivnější obránce Jihočechů, Kamil Černý (5+6), Marcel Dvořák (5+1) nebo Ondřej Kachyňa (1+4), jenž u Jordánu vypomáhá z prvoligového Motoru. Zapomenout nesmíme ani na Jakuba Pípala (2+1), Jana Tesaře či Marka Dubna (oba 0+1). Ofenzivu mužstva táhnou hned tři útočníci, kteří už pokořili metu 20 kanadských bodů! Jedná se o Jakuba Matušíka (10+19), kapitána a nejproduktivnějšího hráče Tábora, nejlepšího střelce Radima Heřmana (12+14) a Radka Prokeše (6+15), jenž vypomáhal Kohoutům z Českých Budějovic, ale už u nich nepůsobí. Přes deset bodů už nasbírali také Josef Urbanec (6+10), Radek Seidl (10+4) a ve skvělé formě hrající David Blažek (5+6).

Svěřenci trenéra Tomáše Matušíka odstartovali nový soutěžní ročník na jedničku, když z úvodních sedmi kol hned šestkrát vyhráli za plný bodový zisk! Jejich jediným přemožitelem se stal Havlíčkův Brod, který u Jordánu zvítězil 6:2. Pak na Jihočechy sedla menší krize, když doma získali jen po bodu v soubojích s Kolínem a Nymburkem (oba 2:3p) a nečekaně s prázdnou se vraceli po porážce 1:3 z Pelhřimova. V domácím prostředí si sice následně spravili chuť s oblíbeným Pískem (5:0), ale Kotlinu opouštěli po prohře 4:7 s nepořízenou. Od té doby však parta od Jordánu neskutečně válí. V předchozích 10 zápasech padla jen jednou (doma 2:6 se Žďárem nad Sázavou) a jeden bod nechala na ledě českobudějovického David Servisu (3:2sn). Není tak divu, že Tábor se vyhřívá na čele tabulky skupiny Střed, i když se sluší dodat, že odehrál o dvě utkání víc než Bruslaři, kteří mají o 3 body méně.

Soupiska Tábora


Lukáš Endál v minulém vzájemném duelu sestřelil Tábor hattrickem už v 1. třetině!

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

David Novák (B)

Třiadvacetiletý gólman je sice ještě na začátku své hokejové kariéry, ale na svůj věk už má s dospělým hokejem poměrně velké zkušenosti. V brankovišti Tábora působí už 3. sezonu! Je velkou oporou Kohoutů, na jejich vítězné sérii má velký podíl a drží si skvělý průměr obdržených branek na jeden zápas (2,07)!

Jakub Matušík (Ú)

Už třicetiletý mazák je naprosto nepostradatelným článkem ofenzivy Kohoutů. Dlouhodobě hraje ve skvělé formě a sbírá body jako na běžícím pásu. V minulé sezoně za 25 zápasů základní části stihl nastřádat 33 bodů (13+20) a v play-off si za 9 utkání připsal 14 bodů (6+8). Už šestou sezonu v řadě nosí na hrudi kapitánské céčko, pro brodskou defenzivu určitě představuje velké nebezpečí.

Radim Heřman (Ú)

Šestadvacetiletý kanonýr prošel mládeží Českých Budějovic a vedl si tak skvěle, že hájil dres české reprezentace do 18 a 20 let. Premiéru v extralize mužů si odbyl v sezoně 2010/2011, v 1. lize hrál za Třebíč, Písek a Tábor. Od sezony 2013/2014 působil 4 sezony ve Francii, nyní je zpět u Kohoutů a je jejich nejlepším střelcem.

(Foto: hctabor.com)


Důležitá bitva bude mít charitativní nádech!

Sobotní zápas u Jordánu bude pomáhat potřebným! HC Tábor uspořádal charitativní akci na podporu tříletého Martínka, který kvůli říjnové autonehodě přišel o maminku a babičku. Byl tak svěřen do péče své čtyřiadvacetileté tetě, jež však ve svém věku není zdaleka zabezpečena a každá pomoc jí usnadní starosti s výchovou malého chlapce. A jak můžete pomoci? U hlavního vstupu na zimní stadion budou stát hokejisté a činovníci HC Tábor se zapečetěnými pokladničkami, do nichž můžete vkládat svůj libovolný finanční příspěvek.

Více informací najdete v článku na hctabor.com


Minulé kolo

Bruslaři si nespravili chuť, doma překvapivě podlehli i Žihadlům

Havlíčkobrodští hokejisté byli od začátku aktivní a vytvořili si enormní tlak, jenže potýkali se nejen s mizernou koncovkou, ale také s fantasticky chytajícím gólmanem Brožem. Hosté urputně bojovali a ve 27. minutě se ujali vedení, když se při přesilovce trefil z mezikruží přesně do šibenice Peter Pucher st. Bruslaři se hnali ze všech sil za vyrovnáním, i nadále je však trápil bezchybný brankář Brož. V 51. minutě schytali domácí druhou tvrdou ránu, když na konci přesilovky Moravských Budějovic udeřil přesnou ranou z pravého kruhu Petr Krutiš a poslal Žihadla do trháku. Parta z Kotliny bleskově odpověděla, když povedenou brodskou souhru dotáhl do úspěšného konce Petr Kuchta, ale vyrovnání jí tentokrát nebylo souzeno.

znak týmu 1 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 52. Kuchta (Chlubna, Kozlík) – 27. Pucher st. (Čermák, Matějka), 51. Krutiš (Horký). Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Musil, Henrich Kráľ. Vyloučení: 5:6, navíc Rytnauer (MBU) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 906. Střely na branku: 41:29 (9:11, 19:9, 13:9). Třetiny: 0:0, 0:1, 1:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait, Šuhaj – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Spurný, Pucher ml. – Pucher st. "C", Mikeš, Horký, Rytnauer "A", Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín

(Video: Ondřej Rázl)

Kohouti prodloužili vítěznou sérii, znovu vynulovali Písek

Vyrovnaná bitva u řeky Otavy nabídla první branku až ve 39. minutě, kdy byl faulován David Blažek a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil, když se trefil přesně k tyčce. Hokejistům od Jordánu vyšel znamenitě začátek třetí periody, když David Blažek našel od zadního mantinelu hůl Radima Heřmana, jenž neomylně napasoval puk do volného koutu brány. Písek vsadil vše na jednu kartu a zkusil ještě závěrečnou hru bez brankáře, ale při ní uzavřel povedenou střelou do prázdné brány na konečných 0:3 Radim Heřman. Táborská neporazitelnost proti Písku už tak trvá déle než 7 let!

znak týmu 0 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 39. Blažek, 45. Heřman (Blažek), 59. Heřman (Matušík). Rozhodčí: Malota – Štětina, Oudes. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 37:34. Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2. Průběh utkání: 0:3.

IHC Písek: Štekr (Kříž) – Suda, Parýzek, Hřebíček, Polata, Červinský, Turek – Vlk, Jan Bárta, Doktor, Ciboch, Koupal, Novák, Drda, Duchoň, Medek

HC Tábor: D. Novák (M. Novák) – Kachyňa, Havran, Tesař, K. Černý, Duben, Dvořák – Blažek, Matušík, Heřman – Březina, Pechánek, Urbanec – T. Černý, Kadilák, Škrdleta

Tábor znovu skolil v jihočeském derby oblíbený Písek! Na jeho ledě vyhrál hladce 3:0.
(Foto: Hanka Grundová, hctabor.com)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři dlouho drtili Tábor, nakonec viděla Kotlina drama

Havlíčkův Brod začal skvěle a brzy se dostal do vedení zásluhou přesné střely Luboše Voříška. Kohouti sice brzy odpověděli po trefě Radka Seidla, ale Bruslaři spustili nevídanou kanonádu. Dvakrát se prosadil kanonýr Lukáš Endál a po druhém gólu Luboše Voříška těsně před první sirénou završil hattrick. Domácí pokračovali v dobrém výkonu a v po prostřední části vedli už 6:1, když při přesilovce vykouzlil povedenou teč Patrik Přidal. Třetí perioda se však partě z Kotliny vůbec nepovedla, při přesilovkách dvakrát udeřil Radek Seidl a v početní výhodě snížil Marcel Dvořák na dvoubrankový rozdíl. Jihočeši měli v závěru k dispozici další přesilovku, jíž ještě umocnili hrou bez brankáře, ale havlíčkobrodské barvy uklidnil přesným zásahem do prázdné brány Patrik Přidal.

znak týmu 7 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Voříšek (Kulhánek), 12. Endál (Přidal, Vala), 14. Endál (Třetina, Vašíček), 14. Voříšek (Milfait, Vala), 20. Endál (Vašíček, Třetina), 35. Přidal (Třetina, T. Semrád), 60. Přidal – 6. Seidl (Matušík, Černý), 43. Seidl (Rousek, Černý), 53. Seidl (Urbanec, Rousek), 58. Dvořák (Rousek, Černý). Rozhodčí: Michal Antonín – Jan Vašíček, Henrich Kráľ. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 880. Střely na branku: 43:37 (18:14, 15:8, 10:15). Třetiny: 5:1, 1:0, 1:3. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:4, 7:4.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Cejpek, Ludvík, Kozlík

HC Tábor: D. Novák (od 14. Klestil) – Raiterman, Havran, K. Černý "A", Duben, T. Černý, Dvořák, Pípal – Heřman, Pechánek, Pospíchal, Seidl "A", Matušík "C", Urbanec, Blažek, Březina, Syrovátka, Škrdleta, Kadilák, Rousek


Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod z předešlých 6 vzájemných utkání v rámci 2. ligy hned 5x vyhrál?

...oba soupeři dosud inkasovali shodný počet branek (56), a to nejméně ve skupině Střed?

...Bruslaři dosud nastříleli o 30 gólů (115) více než Kohouti (85)?

...Adamova družina padla poprvé od začátku sezony dvakrát za sebou (doma s David Servisem 5:6p a Moravskými Budějovicemi 1:2)?

...Jihočeši vyhráli už čtyřikrát v řadě, z toho 3x uspěli na ledě svých soupeřů?

Bruslaři doma podlehli i Žihadlům a poprvé v této sezoně prohráli 2x za sebou.

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 26
Bilance: 13-2-3-8
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, x3:4sn, x8:1, x3:6, x2:6, 4:3, 8:0, 5:8, 3:2, 6:2, 7:4
Skóre: 118:83

x – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu