16. 12. 2017 | Dominik Adam

Mladší dorostenci vedli o jednu branku, nakonec Kometě podlehli!

Mladší dorostenci se vydali do Brna, kde chtěli navázat na nedávný skalp svého soka, ale tentokrát neuspěli. Hokejisté z Vysočiny vstoupili do utkání dobře, když se ve dvanácté minutě prosadil Josef Vyvial. Jenže ve stejné minutě udeřila Kometa dvakrát a srazila mladé Bruslaře ze sedla. Tlak domácího výběru narušil druhou brankou v barvách Havlíčkova Brodu Marek Kopic, ale Brňané se nenechali vykolejit a vstřelili další góly. Svěřenci Petra Beránka, tak z Moravské metropole odjeli s prázdnou, když prohráli 2:6. Za Havlíčkův Brod se trefili Josef Vyvial a Marek Kopic.

Do první periody vstoupila lépe Kometa, která držela puk v útočném pásmu a snažila se překonat brankáře Krále. Největší šanci prvních pěti minut bylo přečíslení dva na jednoho, které zakončil Meluzín. Pouze však do betonů hostujícího brankáře. Z prvního gólu se však radovali hosté. Na začátku dvanácté minuty se Dan Fiala dostal s pukem do pásma, všiml si lépe postaveného Josefa Vyviala, který dokázalo střelou zápěstím prostřelit Nešťáka. Neuplynulo však ani dvacet vteřin a bylo srovnáno. Mikulec si sjel na levý kruh, navázal na sebe celou hru. Poslal puk na Jakuba Masaře, který dokázal trefit odkrytou bránu Krále, jenž se teprve přesouval k druhé tyči - 1:1. V tutéž minutu dokázala Kometa ještě otočit vývoj utkání. Jan Holemý společně s Erikem Meluzínem přebruslili obranu, první jmenovaný poslal puk na Meluzína, který prázdnou bránu nedokázal netrefit - 2:1. Čtyři minuty před koncem měl možnost hrát Havlíčkův Brod přesilovou hru, to však dnes nic neznamenalo. Hráči Brna byli v držení kotouče za brankou hostí. Puk se dostal až k Dominiku Furchovi, jenž dokázal propálit Krále. To bylo do konce první třetiny vše.

Druhé dějství začalo čtvrtou brankou Komety a znovu v oslabení. Erik Meluzín využil chyby obránců a ujel sám na brankáře. V koncovce se moc nerozmýšlel a střelou zápěstím trefil volné místo nad vyrážečkou hostujícího brankáře. Brňané hráli ve druhé třetině čtyři přesilové hry. Ani jednu však využít nedokázali. V osmadvacáté minutě se dostal Patrik Vacík po přečíslení sám před Nešťáka, po bekhendovém blafáku však trefil pouze horní tyč. Minutu po polovině hry hosté zdramatizovali utkání. Řehout získal puk od Josefa Dáni, natlačil se před brankáře, trefil pouze levý beton. Puk se odrazil k Marku Kopicovi, který bez větších problémů překonal brněnského brankáře. Kometa si vzala vedení o tři branky zpět dvě minuty před koncem. Petr Žák využil zaváhání Vacíka na útočné modré. Jel sám vstříc brankářovi, který zkusil vyjet ze svého brankoviště a skokem vypíchnout puk. To Žák viděl, vyhnul se Královi a zakončil do prázdné brány - 5:2.

Třetí třetina byla gólově nejchudší. Viděli jsme pouze jednu branku. Tři minuty po začátku se mohl Havlíčkův Brod dostat opět na dostřel. Prýl mohl využít lehké chyby brankáře Komety, ale nevyužil. Patnáct minut před koncem se snažil Juřica nabídnou puk spoluhráči, který by pálil do poloprázdné brány. Obrana Komety však byla pozorná a odvrátila nebezpečí. Jedenáct minut před koncem si na bruslil ve velké rychlosti Meluzín do pásma. Zkusil střelu zápěstím, ta však šla nad. Ve dvaapadesáté minutě Žák s Masařem mohli jít dva na jednoho, ale Masař ztratil puk na modré čáře. Žák se, i tak dostal ke kotouči a jel vstříc brankáři, toho kličkou do forhendu nedokázal překvapit. Šest minut před koncem uzavřela Kometa gólový účet. Puk získal Patrik Fajmon, který ve velké rychlosti objel branku, uviděl volného Jakuba Kosa, který měl před sebou odkrytou bránu a zasunul do ní kotouč.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 -2 0
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 1 1 -1 2
Vladislav Juřica 0 0 0 0 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 1 0 1 -1 2
Filip Pártl 0 0 0 -4 0
Adam Prýl 0 0 0 -3 0
Adam Rauš 0 0 0 -1 0
Filip Řehout 0 1 1 0 0
Matěj Trupl 0 0 0 -1 4
Patrik Vacík 0 0 0 -3 0
Dominik Vacík 0 0 0 -4 0
Josef Vyvial 1 0 1 0 2
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 0 6 26 0 0

Ohlasy k utkání

D2. kolo, sobota 16.12.2017 od 14:45
Sportcentrum Lužánky
6:2
(3:1, 2:1, 1:0)
Kometa - Havl. Brod
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Masař (Mikulec, Kos), 12. Meluzín (Holemý, Žák), 16. Furch (Masař, Žák), 21. Meluzín (Rašovský), 39. Žák, 54. Kos (Masař, Fajmon) – 12. Vyvial (Fiala), 32. Kopic (Řehout). Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Maloušek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 28. Střely na branku: 32:28 (11:7, 10:13, 11:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Sestavy

Kometa

Nešťák (Vystavěl) – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý “A”, Běhůnek, Fajmon, Furch “A” – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Meluzín, Sedláček, Kos, Rašovský “C”, Harmin, Masař

Havl. Brod

Král (Vácha) – Zych, Řehout, Vacík D. “C”, Trupl, Kerber – Vacík P., Kopic “A”, Klofáč, Dymák, Juřica, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu