24. 2. 2011 | Ladislav Vácha

Přestávku A-mužstva Rebelů vyplní už ve čtvrtek juniorka, čeká ji brněnská Kometa

Havlíčkobrodští junioři stále ještě nevzdávají tuhý boj o extraligovou záchranu s pokoušejí se postupným krůčky stáhnout obrovské manko, které ztrácí na své soupeře, kteří drží pozice poblíž pásma vytouženého záchrany. Mladí rebelové nabrali toto mohutné manko hlavně díky nepříjemné krizi, jež je pevně spoutala na dlouhou dobu do své moci a přinášela do brodských řad jednu porážku za druhou. Nyní stojí před bojovníky z Kotliny další náročná zkouška: porazit v domácím prostředí Kometu Brno, s níž ještě nedokázali v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže bodovat. Přijďte naše hochy podpořit, začínáme ve čtvrtek od 18 hodin. Naše redakce bude připravovat také klasický on-line přenos.

Junioři:

Nejstarší mládežnická kategorie Havlíčkova Brodu se po slibném začátku, kdy oloupila o body nejednoho silného soupeře z extraligové konkurence, v nejvyšší soutěži hodně trápí. Po neuvěřitelné sérii porážek, během níž mladí Rebelové ztratili spoustu bodů a nabrali ohromnou ztrátu na své konkurenty v tuhém boji záchranu. Nyní před nimi stojí velmi náročný úkol: smazat gigantickou ztrátu na pozice, které by jim zaručili alespoň účast v nevyzpytatelné baráži. Do konce prestižní soutěže ještě zbývá dost zápasů a rozhodně není na místě házet předčasně hole do žita, protože ještě není zdaleka dobojováno, byť vypadá situace pro havlíčkobrodské barvy hodně černě.

Podívejme se na posledních 5 duelů z pohledu mladých bojovníků z Kotliny, během nichž se jim příliš nedařilo a nedobrovolně podstupují nepříjemný bodový půst. Jejich rekapitulaci začínáme hodně nepříjemnou porážkou, protože se svěřencům pod vedením trenérského tandemu Tomáš Mariška – Richard Cachnín nepovedlo bodovat v klíčovém zápase na kluzišti Kladna. Pokud by Rebelové zvítězili, umazali by část z gigantického náskoku svého středočeského soupeře, který stále drží příčku, jež zajišťuje účast alespoň v baráži s prvoligovým vítězem. Ovšem opak se stal pravdou a havlíčkobrodská družina se vracela domů i přes dobrý výkon s prázdnou, když jí kladenští mladíci udělili lekci z produktivity a radovali se z triumfu 4:1.

Mladí bojovníci z Kotliny měli brzy šanci na reparát, jenže v domácím prostředí podlehli houževnaté Opavě 3:6 a chuť si nespravili ani na ledě ústeckých Lvů, z jejichž ledového teritoria odjížděli po divoké přestřelce v roli poraženého po výsledku 4:7. Rozmáhající se výsledkovou krizi zastavili havlíčkobrodští bojovníci až proti poslednímu Havířovu, který je zatím jediným týmem, jenž je na tom hůře než naši hoši. A Rebelové využili proti Moravanům výhodu domácího prostředí a v kotlin vybojovali plný bodový zisk za triumf v poměru 3:1.

Na tento úspěch mohli navázat hned o den později, jenže pardubický Eaton byl nad jejich síly, když předvedl na Vysočiny výborný výkon a zaslouženě se těšil z přesvědčivého vítězství 5:0. Co se týče postavení v tabulce, Havlíčkův brod stále vězí na předposlední příčce se ziskem 42 bodů, přičemž na šesté Kladno, jež drží příčku zajištující baráž, ztrácí propastných 24 bodů.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno

Začátek: čtvrtek 24. února v 18 hodin

HC Kometa Brno:

Mladým Brňanům se po pomalejším rozjezdu, kdy měli k výkonům podle svých představ daleko a sbírali spoustu nepříjemných porážek, podařilo otočit nepříznivou situaci ve svůj prospěch a proměnili se v úplně jiné mužstvo. Místo častých porážek, které jen místy nahrazovala povedená utkání, se staly méně vídaným jevem spíše nevydařené duely. Kometa začala pravidelnější bodovat a několikrát využila příjemné období ke spanilé jízdě, během níž se vezla na vítězné vlně a kosila jednoho extraligového soupeře za druhým, o čemž svědčí zejména šňůra důležitých triumfů, jež trvala dlouhých 6 kol a Jihomoravanům přivábila na bodový účet značný přírůstek.

Mladíci z moravské metropole ale neudrželi vysoko nasazenou laťku a v poslední době je trápí velká nevyrovnanost výkonů, když výborné výkony střídají s těmi horšími. Na druhou stranu je nutné dodat, že výraznější výsledková krize, v níž se zmítali například mladí Rebelové, se jim zatím vyhýbá a nesužuje svěřence trenérského tandemu Pavel Pazourek – Kamil Beran značnějším bodovým půstem. Podívejme se na posledních 5 vystoupení nejbližšího soupeře Havlíčkova Brodu. Naše putování začíná na severu Čech, kde Kometa nezvládla penaltovou loterii a po porážce 4:5 si odvezla z Chomutva alespoň bod.

Vzápětí si Brňané spravili chuť, když v domácím prostředí vyzvali na souboj českobudějovický Mountfield a po závěrečné siréně se mohli radovat z tříbodového úlovku, když zvítězili 4:2. Následoval další výjezd na kluziště soupeře a opět rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž se na úkor Brna tentokrát lépe prosadilo Kladno a vyhrálo 4:3, přičemž na výpravu z jihu Moravy zbyl po dělbě opět jeden bod. V následujícím kole opět kometa potvrdila, že výhoda svého ledu dělá divy a náramně jí hraje do karet. Tentokrát skončila na brněnských holích Opava, jež prohrála 4:5. A výčet posledních představí Moravanů uzavíráme v Ústí nad Labem, které vyloupila brněnská družina po drtivém triumfu 9:3. Z pohledu tabulky patří Kometě v desetičlenné skupině C druhá příčka, když má na kontě s vedoucím Chomutovem a třetími Pardubicemi shodně 79 bodů.

Vzájemné zápasy:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno 1:4 (33. kolo, 22. listopad 2010)

HC Kometa Brno – HC Rebel Havlíčkův Brod 6:1 (44. kolo, 15. ledna 2011)

HC Kometa Brno – HC Rebel Havlíčkův Brod 6:3 (47. kolo, 24. ledna 2011)

Poslední sestava Rebelů:

Dolejš (Krch) - Pecen, Bancíř, Ambrož, Šíma, Kulhánek, Novotný (C) - Wasserbauer, Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Žemlička, Havel, J. Milfait (A), J. Doležal, O. Doležal, Kozlík, Hadrava.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu