2. 1. 2018 | Štěpán Ondráček

Do Kotliny přijedou namlsaní Medvědi. Poradí si Bruslaři s nimi?

HAVLÍČKŮV BROD – Vítěznou tečku mají Bruslaři za sebou, ale teď je čeká další utkání, a to v novém roce 2018. Svěřenci trenérského tandemu Václava Adama a Ladislava Fixy se utkají v Kotlině, kde soupeři málokdy bodují, s regionálním rivalem HC Lední Medvědi Pelhřimov. Úvodní buly bude vhozena 6. ledna v 17:00. V obou předešlých případech byli úspěšní havlíčkobrodští hráči, potvrdí svoji nadvládu i tentokrát? Neváhejte a přijďte podpořit své hráče k dalšímu zisku bodů.

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Klatovy 0:4 na zápasy)
Trenér: Jan Dvořák

Sestava z posledního utkání: Urban (Hlaváč) – Pospíchal, Rudy, Oščádal, Port, D. Kasalý, Kalenda, Mejzlík, Votápek, Kopic, Plachý, F. Kasalý, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Šulák, Vysloužil, Čermák
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Lední Medvědi Pelhřimov

znak týmu znak týmu
17–1–2–3 bilance 7–1–1–16
1., 55 bodů umístění 8., 24 bodů
128:62 skóre 87:120
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 6:0 (David Servis ČB, venku)
3:6 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 3:14 (Havlíčkův Brod, venku)
Miroslav Třetina – 45 bodů (17+28) nejproduktivnější hráč Tomáš Plachý – 30 bodů (18+12)
Lukáš Endál – 21 gólů nejlepší střelec Tomáš Plachý – 18 gólů
Miroslav Třetina – 28 asistencí nejlepší nahrávač Martin Vysloužil – 24 asistencí
Tomáš Semrád – 29 bodů (7+22) nejproduktivnější obránce Ladislav Pospíchal – 8 bodů (1+7)
Čeněk Novák 2,45 (21 zápasů)
David Marek 2,62 (5 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Šoustal 6,44 (10 zápasů)
Tomáš Vlk 5,49 (3 zápasy)
Dominik Svoboda 4,47 (5 zápasů)
Petr Hamalčík 4,54 (5 zápasů)
Jan Hlaváč 2 (4 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
David Servis ČB – Pelhřimov 0:6
Žďár – Pelhřimov 3:4
Pelhřimov – Kolín 1:3
Nymburk – Pelhřimov 8:3
Pelhřimov– Písek 5:2
Všechny zápasy

Sezónu začal jako jednička devatenáctiletý odchovanec Třebíče Roman Šoustal, jenž v minulé sezoně naskočil i za Moravské Budějovice, pouze o jeden rok starší je nová akvizici v bráně Medvědů Jan Hlaváč. V úvodní části tohoto soutěžního ročníku hájili brankoviště Medvědů také Dominik Svoboda a Petr Hamalčík. Produktivitě obránců vládne s 8 kanadskými body (1+7) Ladislav Pospíchal. Jen o jeden gól méně dal obránce Vladimír Port, jenž zatím nasbíral 7 kanadských bodů (2+5). Z beků také pravidelně naskakují Tomáš Kohút (2+1), Jiří Kubát (0+4), Samuel Rudy (0+2), Pavel Srdínko a Dominik Kalenda (oba 0+0). Ofenzivu dirigují Tomáš Plachý (18+12), jenž vládne kanadskému bodování i tabulce střelců Medvědů, nejlepší nahrávač Martin Vysloužil (4+24), Miroslav Kopic (10+15) a Filip Kasalý (11+11).

Svěřenci trenéra Jana Dvořáka se od začátku tohoto soutěžního ročníku trápí. Bodovat se jim povede jen občas, a to většinou po dvou nebo třech prohraných zápasech v řadě. Avšak najdou se i překvapení, když hokejisté z města rekordů a kuriozit dokázali obrat o body Žďár nad Sázavou, Kolín, Tábor či Klatovy. Medvědi v dosavadním průběhu soutěže slavili vítězství jen 8x, když si doma poradili s Klatovy (6:2), překvapivě i se silným Táborem (3:1) a Pískem (5:2), na kluzištích soupeřů loupili v Nymburku (4:3p), v Kolíně (6:5), v Písku (3:2), v Českých Budějovicích (6:0) a velmi cenné tři body brali Medvědi v derby Vysočiny na ledě žďárských Plamenů (3:4). Celek z Vysočiny je na posledním postupovém místě do play-off.

Soupiska Medvědů


Bruslaři měli v Pelhřimově co dělat, nakonec však po vydařené třetí třetině slavili vítězství 5:2

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

Ladislav Pospíchal (O)

Dvacetiletý odchovanec Jihlavy prošel v mateřském klubu mládeží, když si zahrál nejvyšší soutěž za obě dorostenecké kategorie i juniorku, kde v minulé sezoně nosil na dresu kapitánské céčko. Předváděl skvělé výkony (38 bodů), které jej katapultovaly až do reprezentační 19ky. V tomto soutěžním ročníku naskočil i za prvoligový Prostějov, s 8 body je nejproduktivnějším bekem. Rád vysílá přesné kolmice.

Martin Vysloužil (Ú)

Šestadvacetiletý odchovanec Jihlavy prošel v mateřském klubu mládežnickými kategoriemi a v barvách Dukly hrál za A-tým dlouho i 1. ligu. Pelhřimovu vypomohl jedním startem už v sezoně 2010/2011, natrvalo se v kádru Medvědů ale zabydlel až v soutěžním období 2015/2016. I když také dokáže skórovat, jeho největší síla spočívá v přesných nahrávkách. Na kontě jich už má v tomto ročníku 24!

Tomáš Plachý (Ú)

Dvaatřicetiletý forvard prošel mládeží Havlíčkova Brodu a v památné sezoně 2005/2006 pomohl tehdejším Rebelům k vysněnému postupu do 1. ligy. Hned v nadcházejícím soutěžním ročníku zakotvil v Pelhřimově, kde kromě jednoho startu za Tábor působí nepřetržitě dodnes. S železnou pravidelností patří mezi nejproduktivnější hráče Medvědů, v předchozím soutěžním období nastřádal úctyhodných 54 kanadských bodů (24+30). Teď jich má 30 (18+12) a je i nejlepším střelcem týmu.

(Foto: hcdukla.cz, hokejpelhrimov.cz)

Minulé kolo

Zaplněná Kotlina se se starým rokem loučila vítězně

Bruslaři se do Kolína zakousli už ve třetí minutě, když se parádní ranou z voleje trefil z předbrankového prostoru Patrik Přidal. Hrál se parádní hokej a přítomní diváci byli svědky několika krásných akcí, ovšem už v deváté minutě byl stav vyrovnán. Kolínští ujeli do přečíslení dvou na jednoho a veškerou odpovědnost na sebe vzal Josef Pilný, který svojí střelou překonal Nováka nad jeho lapačku. Jenže domácí tým si vzal do konce první přestávky vedení zpět, když využil početní výhodu. Tomáš Semrád střílenou přihrávkou oslovil hůl kapitána týmu Miroslava Třetiny, a ten šikovně nasměroval kotouč za Sejpalova záda.

Kdo si myslel, že tempo po první třetině opadne, ten se hluboce mýlil, obě mužstva se předháněla a resultovaly z toho další branky. Bruslaři odskočili svému soku na rozdíl dvou branek, když se podruhé v zápase trefil Miroslav Třetina, jenž využil zmatků před kolínskou brankou. Avšak hosté se nenechali zlomit a stihli s Bruslaři srovnat krok. Nejprve Kozlové ve vlastním oslabení přečíslili obranu domácích a branku mohl slavit ex-pardubický šikula Ondřej Panna, jenž nedal Novákovi žádnou šanci svým zakončením k pravé tyči. Kolín poté vystihl souhru domácí obrany a bylo rázem vyrovnáno. Tváří v tvář se Novákovi postavil podruhé v utkání Josef Pilný, který byl zcela osamocen a měl čas i prostor přesně zamířit do levého horního rohu. Rozuzlení dramatické zápletky přišlo ještě v téže třetině. Buly v útočném pásmu vyhrál přesně Luboš Voříšek na hůl Jana Milfaita, jenž z jedničky orazítkoval svůj gól o levou tyč. Na ledě se poté strhla rozmíška, za což rozhodčí poslal Kolínské pykat. Domácí soubor trest náležitě využil. Luboš Voříšek našel najetého Lukáše Endála, který si v situaci poradil chladnokrevně, když poslal touš nad pravý beton Sejpala.

znak týmu 5 - 3 znak týmu
Branky a nahrávky: 3. Přidal (Třetina, Vala), 13. Třetina (T. Semrád, Endál), 28. Třetina (Vašíček, Endál), 32. Milfait (Voříšek), 40. Endál (Voříšek, Novák) – 9. Pilný (Zumr), 29. Panna (Pýcha), 32. Pilný (Morkes). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Klouda, Martin Musil. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 126. Střely na branku: 31:38 (12:17, 11:10, 8:11). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, M. Semrád, Hrabaň, Vala, Balgalvis, Vašíček "A", Kříž – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Beneš, Kozlík, Kuchta – Ludvík, Michálek, Chlubna

SC Kolín: Sejpal (Martínek) – Kadlec, Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták "A", Voženílek, Havelka, Sladký – Malý "C", Semirád, Panna, Pilný, Morkes, Zumr "A", Kozák, Prokop, Kysela, Veselý, Netušil, Černý

Pelhřimov po dvou porážkách zabral, porazil poslední Písek

Lední Medvědi se představili na domácím ledě, kde hostili poslední Písek. Domácí hokejisté do utkání vlétli, když v osmé minutě vedli 1:0. Miroslav Kopic našel rozjetého Dominika Kasalého, a ten otevřel účet zápasu. Tři minuty před koncem první třetiny se hrálo ve čtyřech na obou stranách a více prostoru vyhovovalo Medvědům. Střelu Ladislava Pospíchala šikovně tečoval mimo Gábův dosah David Čermák. Pelhřimov v dalším průběhu hry diktoval tempo a po zásluze vedl již o tři branky. Martin Hadrava si s kotoučem vybruslil zpoza branky a zakončením na bližší tyč nachytal hostujícího gólmana. Prosadili se i Písečtí, kteří udeřili v početní výhodě, když se střelou od modré prosadil Vladimír Hanus. Jihočeši poté schytali ledovou sprchu, neboť inkasovali ve vlastní přesilovce. Hosté nezvládli vhazování a puku se zmocnil Miroslav Kopic, který se nemýlil. Písečtí chtěli s vývojem utkání něco udělat, a to se jim povedlo v padesáté minutě. Střelou od modré se za záda brankáře Hlaváče prosadil Jan Turek. Definitivní klid na domácí hokejky přišel až dvě minuty před koncem. Do prázdné brány se trefil podruhé v utkání Martin Hadrava, jenž přiřkl svému týmu velmi cenné vítězství.

znak týmu 5 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. D. Kasalý (Kopic), 19. Čermák (Pospíchal, Vysloužil), 27. Martin Hadrava, 39. Kopic, 58. Martin Hadrava (Čermák) – 32. Hanus (Suda, Ciboch), 51. Turek (Hřebíček). Rozhodčí: Vrba – Musil, Kleprlík. Vyloučení: 4:3, navíc Bárta (PIS) OT 10 min. [NES]. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 251. Třetiny: 2:0, 2:1, 1:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Lední Medvědi Pelhřimov:Hlaváč (Urban) – Pospíchal, Rudy, Oščádal, Port, D. Kasalý, Kalenda, Mejzlík, Votápek, Kopic, Plachý, F. Kasalý, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Šulák, Vysloužil, Čermák

IHC Písek:Gába (41. Kříž) – Parýzek, Hanus, Hřebíček, Červinský, Suda, Turek, Hora, Novák, Sýbek, Bárta, Ciboch, Koupal, Vlk, Drda, Medek, Strnad, Duchoň, Volf, Pašek, Kopenec

Medvědi po dvou porážkách zabrali, když porazili poslední Písek 5:2!
(hokejpelhrimov.cz)

Minulý vzájemný zápas

Po dvou třetinách vyrovnané hry přišel hurikán Bruslařů

První minuty utkání patřily domácím Medvědům, kteří šli po zásluze do vedení. Pelhřimovští hokejisté využili početní výhodu, na jejímž konci byl Tomáš Plachý, který z bezprostřední blízkosti skóroval. Medvědi měli více ze hry, ovšem Bruslaři dvě minuty před koncem první periody vyrovnali. Z rychlého protiútoku se krásnou kličkou do bekhendu trefil pod víko Tomáš Chlubna. Ve druhé dvacetiminutovce se roztrhl pytel s vyloučeními, avšak ta zůstala nepotrestána. Stav utkání se měnil až ke konci druhé třetiny. Miroslav Třetina přiťukl puk Patriku Přidalovi, ten položil gólmana Šoustala a bekhendem zavěsil. Domácí vyrovnali v dvojnásobné početní výhodě. Po souhře Martina a Marka Hadravy bylo vyrovnáno, puk za Novákova záda dostal druhý jmenovaný.

Rozuzlení zajímavého zápasu přišlo v posledním dějství, kde kralovali Bruslaři. Po potyčce mezi hráči obou mužstev následovala hra ve čtyřech, která přinesla Havlíčkovu Brodu kýžené ovoce. Patrik Hrabaň našel milimetrovým pasem Luboše Voříška, a ten předvedl šikovné ruce a chladnou hlavu. Při úniku na gólmana Šoustala nevymýšlel nic složitého a střelou mezi betony poslal svůj tým podruhé do vedení. Bruslaři se ve třetím dějství herně zvedli, když udeřili v přesilové hře. Střelu Davida Valy vyrazil domácí gólman jen před sebe, ovšem na rychlou dorážku v podání Jana Milfaita už nestihl zareagovat. Medvědi to v závěru utkání zkusili s otevřenými zadními vrátky, avšak to se neobešlo bez inkasované branky. Pojistku tří bodů pro Havlíčkův Brod zajistil druhou trefou v zápase Jan Milfait.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Plachý (Kubát, Votápek), 40. Marek Hadrava (Martin Hadrava) – 18. Chlubna (Kozlík, Kuchta), 37. Přidal (Třetina, Milfait), 44. Voříšek (Hrabaň, Milfait), 52. Milfait (Voříšek, Vala), 60. Milfait (Voříšek, Šuhaj). Rozhodčí: Pilný – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 6:7, navíc Kříž (HBR) OT 10 min [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 325. Střely na branku: 32:30 (13:6, 9:11, 10:13). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Šoustal (Urban) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, D. Kasalý, Kalenda, Rudy – Oščádal, Kopic, Vysloužil, F. Kasalý, Martin Hadrava, Marek Hadrava, Šulák, Votápek, Kaminsky, Plachý (C)

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, M. Semrád, Vala, Hrabaň, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

Věděli jste, že...

...Bruslaři mají ze všech týmů druhé ligy nejvíce vstřelených branek (128)? Druhá Poruba má o dvě branky méně.

...Medvědi dokázali v letošní sezóně porazit druhý i třetí tým tabulky (Tábor, Žďár nad Sázavou)?

...V zápasech s Pelhřimovem padlo už 24 branek za dva zápasy?

...Pelhřimov dokázal naposledy porazit Bruslaře v roce 2015, a to 3:2 na vlastním ledě? Pro Havlíčkův Brod to byla první sezóna po sestupu z první ligy.

...Jan Milfait se v obou předchozích zápasech s Medvědy dvakrát zapsal do gólové listiny?

Janu Milfaitovi to proti Pelhřimovu svědčí. Havlíčkobrodský šikula nasbíral proti městskému rivalu 11 bodů (4+7)

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 17
Bilance: 12-2-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3, 2:1sn, 6:4, 5:1, 7:6sn, 14:3, 5:2
Skóre: 77:41

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu