25. 2. 2011 | Richard Wagner

Rebelové vyrazí do Olomouce s jasným cílem, proměnit druhý mečbol

Rebelové nedokázali ve středečním utkání udržet nadějný stav 2:0, který po dvou třetinách svítil v Kotlině na světelné tabuli. Do konce souboje zbývalo již jen šest minut, když Olomoučtí vyrovnali a o dvě minuty později bylo ještě hůře, jelikož Mora dokonala obrat a dostala se poprvé v zápase do vedení. To už potom udržela a vynutila si tak pokračování série, které je připraveno na sobotu 26. února od 17:00 na olomouckém zimním stadionu.

Rebelové mají zatím v play off vynikající bilanci – šest výher a jenom dvě porážky. Ta druhá ze středy ale bolela nejvíc. Nejenže se hokejistům z Vysočiny nepodařilo udržet slibné vedení, ale musely se odložit i případné oslavy postupu do semifinále. Pro Havlíčkův Brod by to byl úspěch, který nemá v novodobé historii obdoby a který je srovnatelný s úspěchem, jakým byl postup do 1. ligy.

Co by mohlo rozhodnout?

Motivace

Jak svěřenci domácího trenéra Fialy, tak i hráči z Havlíčkova Brodu touží po úspěchu. Mora je na pokraji vyřazení, a tak musí doma za každou cenu vyhrát, aby stáhla vedení Rebelů na nejtěsnější rozdíl. To družina okolo trenéra Nováka bude chtít naopak na Hané ukončit celou sérii.

Podpora fanoušků

Fanoušci jsou potřeba v každém zápase a při play-off to platí dvojnásobně. Každé klopýtnutí může mít nakonec katastrofální následky. O tom se již přesvědčil nejeden tým. A proto také fanoušci Rebelů se chystají svůj oblíbený mančaft v Olomouci podpořit, pořádají autobusový výjezd. Pokud chcete vidět bitvu na Hané, která může rozhodnout celou válku, navštivte fanouškovské stránky www.rebelhearts.cz a dozvíte se více.

Proměňování šancí

V předchozích zápasech v hanácké metropoli byli ústředními postavami tři hráči. Lukáš Endál zaznamenal v prvním zápase hattrick a střelecky se mu pak dařilo i doma v Kotlině. „Měli jsme postup ve svých rukách, ale bohužel se nám zatím nepodařilo ten poslední krok udělat. Věřím, že v Olomouci to teď zvládneme. A když ne, tak se vrátíme domů. Šancí máme dost,“ je přesvědčený šikovný forvard.

Ve druhém utkání na Hané řádil Vojtěch Němec, autor obou gólů Rebelů, kterému se zatím v play-off také velmi daří. A další výrazným členem brodského týmu je brankář Jaroslav Suchan. Ten dominoval hlavně ve druhém utkání, v němž si připsal 39 úspěšných zákroků. Výborné výkony však předváděl i v dalších duelech.

Naproti tomu v Olomouci se střelecky daří Tomášovi Zbořilovi, Michalu Černému a obránci Martinu Vyrůbalíkovi. V brance Kohoutů plní pozici jedničky exreprezentant Martin Prusek, jenž se po zdravotních problémech vrací do zápasového koloběhu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu