27. 1. 2018 | Štěpán Ondráček

Mladší dorost ve strhující bitvě prohrál s Pardubicemi. Jediný gól dal Dymák

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci se po čtvrteční porážce představili opět v Kotlině. V sobotním utkání hostili východočeský celek, HC Dynamo Pardubice. Utkání nabídlo strhující podívanou ve které hráli prim oba brankáři. Utkání nakonec ovládli hráči Pardubic, kteří vyhráli 3:1. Čestnou branku havlíčkobrodského celku vsítil Filip Dymák.

Utkání dvou tabulkových soupeřů začalo ve velkém tempu. První šanci měl domácí Josef Dáňa, ale jeho ránu vyrazil Kraus do ochranné sítě. Hosté hráli oslabení, ve kterém mohli jít do vedení. Šimon Marha dostal pas mezi domácí obranu, ale jeho ráně chyběla přesnost. Oba týmy se předháněly v šancích, ale oba brankáři drželi své týmy. Skóre se poprvé měnilo, až ve třinácté minutě. Jakub Lichtag nahrál za brankou Lukáši Herčíkovi. Pardubický útočník si vybruslil zpoza branky a střelou nad rameno Krále otevřel gólový účet utkání. Hosté byli po vstřelení branky aktivní, ale tlak před domácím gólmanem nezužitkovali. Naopak mohlo udeřit na druhé straně. Filip Dymák se svým spoluhráčem ujeli do přečíslení, ale jeho přihrávka byla včas zastavena. Puk se vrátil zpátky k Dymákovi, ale ten nedokázal procpat puk za Krausova záda.

Obrázek hry se ani ve druhé třetině nezměnil a přítomní diváci mohli hltat rychlý hokej. Hned v úvodu měl obrovskou šanci domácí Patrik Vacík, ale jeho pokus z první vyrazil Kraus levým betonem. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, avšak střelci naráželi na pozorné gólmany, nebo jejich rány postrádaly přesnost. Havlíčkobrodští mohli vyrovnat zásluhou Dana Fialy, ale i jeho pokus zneškodnil hostující muž s maskou. Domácí výběr se ocitl na střelnici před Krausem, ovšem ani přečíslení dvou na nikoho brankou neskončilo. To samé platilo o šanci Marka Kopice, jenž našel pravý beton brankáře hostí. Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání. V přesilové hře udeřil trojlístek Michal Kerber, Josef Dáňa a Filip Dymák. Dáňa našel milimetrovou přihrávkou Dymáka, jenž poslal puk za bezmocného Krause. Jenže. Vyrovnaný stav netrval dlouho. Daniel Hledík našel Michala Hrádka, který střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení. Na obou stranách byla vidět chuť po gólech, ale ty nedopustili maskovaní muži.

V úvodu poslední dvacetiminutovky se děly věci. Nejprve se k odraženému puku dostal Marek Kopic, ovšem puk netrefil ideálně. Za pár okamžiků měl nabito před brankou Krále Martin Kubíček, ale ten ztroskotal na domácím gólmanovi. Po Kubíčkovi to zkoušel i Šimon Marha, ovšem i pardubický forvard našel přesně postaveného Krále. Východočeši šli do dvoubrankového vedení ve 43 minutě, když předvedli krásnou kombinaci. Puk šel po ose Lukáš Hebek, Martin Kloz a zakončující Daniel Herčík. Kloz od pravého kruhu našel krosovou přihrávkou u levé tyče Herčíka, a ten nasměroval svoji hůl, tak, že hrací předmět skončil za zády bezmocného gólmana Krále. Mladí Bruslaři mohli snížit na rozdíl jedné trefy ve vlastním oslabení, ale Marek Kopic svojí střelou našel pardubického brankáře. Mathias Kraus kryl jednu šanci za druhou a přiváděl domácí útočníky k zoufalství, když napodruhé vychytal Kopice. Domácí v závěru mocně tlačili, ale jejich tlak nepřinesl kýženou radost z gólu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 0 0
Filip Dymák 1 0 1 -1 0
Alex Endl 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 0 0 -1 2
Michal Kerber 0 1 1 0 0
Filip Klofáč 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
David Matula 0 0 0 0 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 0
Adam Prýl 0 0 0 -2 0
Adam Rauš 0 0 0 0 0
Filip Řehout 0 0 0 -1 0
Matěj Trupl 0 0 0 -1 0
Dominik Vacík 0 0 0 -1 2
Patrik Vacík 0 0 0 0 2
Josef Vyvial 0 0 0 0 2
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 0 3 14 0 0

Ohlasy k utkání

D11. kolo, sobota 27.1.2018 od 12:45
Zimní stadion Kotlina
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)
Havl. Brod - Pardubice
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 33. Dymák (Dáňa, Kerber) – 13. Herčík (Lichtag), 35. Hrádek (Hledík), 44. Herčík (Kloz, Hebek). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Erik Berger, Marek Tichý. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 43:17 (10:8, 17:4, 16:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Vácha) – Endl, Zych, Řehout, D. Vacík (C), Matula, Kutlvašr, Trup, Kerber – P. Vacík, Kopic (A), Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl

Pardubice

Kraus (Batěk) – Školoudík, Pavlík, Nedelka (C), Tvrdník, Hrádek (A), Odehnal, Hrdlička – Hebek, Kubíček, Marha, Herčík, Kloz, Lichtag, Šťastný, Hledík (A)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu