5. 2. 2018 | Ladislav Vácha

Vojtěch Šmíd: Moje vyloučení? Modlil jsem se, ať to kluci zvládnou

Bruslaři sice vyhráli v Klatovech 6:5 po prodloužení, ale v souboji na dálku o čelo tabulky se Žďárem nad Sázavou, který doma smetl Písek, bod ztratili. Debut v havlíčkobrodském dresu si odbyl devatenáctiletý obránce Vojtěch Šmíd, který Bruslařům vypomáhá z prvoligové Slavie Praha. Talentovaný zadák předvedl sympatický výkon, když se i často tlačil do koncovky, ale po faulu ve třetí periodě pro něj zápas předčasně skončil. „V šatně jsem se modlil a na mobilu neustále kontroloval, kolik to je. Doufal jsem, že to kluci zvládnou. Naštěstí dotáhli zápas do vítězného konce,“ oddechl si mladý hokejista, který s největší pravděpodobností naskočí i do derby Vysočiny proti Plamenům. (Foto: Juniorský hokej)

Vojto, v Klatovech jsme nakonec vyhráli 6:5 pro prodloužení. Jak zápas hodnotíš?
Myslím si, že nakonec vyhrál lepší tým. V závěru nám hodně pomohly přesilovky. Doufám, že i když jsem byl ve třetí třetině vyloučený do konce zápasu, tak jsem týmu alespoň trochu pomohl.

Hned při svém debutu v Havlíčkově Brodě jsi nastoupil v elitní formaci po boku Tomáše Semráda. Jak se ti s nim spolupracovalo?
Řekl bych, že úplně bez problémů. Pokud to bude možné, chtěl bych s ním nastupovat i v dalších zápasech. Myslím si, že i když jsme spolu hráli první zápas, tak jsme si spolu hodně dobře rozuměli.

Z nových spoluhráčů už jsi znal Lukáše Endála, který jezdí v rámci střídavých startů vypomáhat prvoligové Slavii. Jak moc ti to při tvém prvním zápasu v brodském dresu pomohlo?
Bylo to super, protože jsem nastoupil do autobusu plného cizích lidí. Je dobré, když v novém týmu už alespoň jednoho člověka znáte, protože vám to pomůže se rychle aklimatizovat.

V čem ti přišly Klatovy nejvíce nepříjemné?
Soupeř měl v týmu hodně mladých kluků z plzeňské juniorky. Bylo vidět, že když dostali šanci mezi dospělými, tak se chtěli ukázat v co nejlepším světle. Hodně bruslili a snažili se hodně napadat, to byla podle mě jejich největší zbraň. Když jsme nebyli v klidu, tak toho využívali. Snažili se nám hru co nejvíce znepříjemnit.

Ve Slavii hraješ extraligu juniorů a za A-mužstvo WSM Ligu. Přišlo ti, že 2. liga je ve srovnání s těmito soutěžemi hodně jiná?
Abych řekl pravdu, tak jsem to až tolik nevnímal. Snažil jsem se hlavně předvést co nejlepší výkon. Řekl bych, že s juniorskou extraligou ani WSM Ligou se to ale nedá srovnávat, každá soutěž je svým způsobem specifická. Přišlo mi, že 2. liga má ale spíš blíž k WSM Lize.

Jak jsi už zmínil, ve třetí třetině jsi obdržel trest na pět minut plus osobní trest do konce zápasu. Jak se to celé seběhlo?
Viděl jsem, že zatahují puk do pásma. Protihráč měl hlavu dole, proto jsem věděl, že pojede pořád rovně. Když dal puk od hole, tak jsem se ho snažil dohrát. Rozhodčí zkrátka usoudil, že to byl faul na trest do konce utkání. Bohužel, už s tím nic neudělám.

Hrál jsi dobře, ale i přesto se nabízí otázka, jak moc je pro hráče nepříjemné, když hned při své premiéře v novém působišti dostane trest do konce zápasu?
Určitě hodně. V šatně jsem se modlil a na mobilu neustále kontroloval, kolik to je. Doufal jsem, že to kluci zvládnou. Určitě jsem nechtěl začít v novém týmu porážkou, tím víc, když jsem byl vyloučený do konce zápasu. Tým naštěstí dotáhl zápas do vítězného konce.

Víš už teď, jestli nastoupíš do středečního derby proti Žďáru nad Sázavou, v němž se bude hrát o čelo tabulky?
Probírali jsme to s trenéry a na 99 procent bych měl proti Žďáru nad Sázavou nastoupit.

Co bychom měli podle tebe zlepšit do příštího zápasu?
Hráli jsme hodně přesilovek, ale podle mě bychom jich měli využít ještě víc než 2. Některé části hry byly z naší strany hodně roztěkané, jak říkal už pan trenér, chtělo by to se víc sklidnit. Právě to Klatovům vyhovovalo. Kdybychom hráli víc v klidu, mohli jsme už ve 2. třetině dát víc gólů a zápas rozhodnout.

Když přijde do Brodu nějaký nový hráč, tak si často pochvaluje, že je tady dobrá parta. Jak to zatím vidíš ty?
Myslím si, že mi pomohlo už první setkání. Vypadá to, že je tady opravdu bezproblémová parta a skvělí kluci. Zatím si nemůžu na nic stěžovat a jsem rád, že tady můžu být.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu