26. 2. 2011 | Miroslav Fantal

Juniorka dostala v Olomouci pět branek

O L O M O U C - V rámci sedmapadesátého kola zavítali junioři Havlíčkova Brodu do hanácké metropole. Mužstvo trenéra Marišky už nemá reálnou šanci na udržení se v nejvyšší soutěži a utkání tomu odpovídalo. Po dvou třetinách prohrávali Rebelové už o pět branek. V poslední dvacetiminutovce pak už jen čestný úspěch vsítil Ondřej Doležal.

První dvacetiminutovka vyzněla lépe pro domácí celek. Už po šestašedesáti sekundách otevřel brankový účet utkání olomoucký Oldřich Heža. Navázat na svého spoluhráče mohli Hanáci v dalších minutách hned několikrát. Častokrát jim ale chyběl klid v koncovce.

Na druhou branku se tak čekalo až na konec třinácté minuty, kdy nahození Petra Kreisela tečoval za brankovou čáru výstrojí Roman Rác. Do konce první třetiny stihlo mužstvo trenéra Přecechtěla skórovat ještě jednou. Po jedenácti sekundách přesilové hry dotlačil puk za záda havlíčkobrodského gólmana Jakub Lehečka.

První nepříjemnosti zasáhli domácí celek až v závěru první části, kdy musel po úmyslném bodnutí koncem hokejky do protihráče předčasně do sprch Petr Kreisel.

V pětiminutové početní výhodě měli Východočeši možnost pokračovat i ve druhé periodě, ovšem vlastní nedisciplinovaností se o ni nejen připravili, ale soupeři nabídli dokonce početní výhodu. Kohouti byli jasným pánem ledu, což se potvrdilo v druhé polovině třetiny.

Ve čtyřiatřicáté minutě ujela dvojice Rostislav Vaněk, Patrik Machala do přečíslení dvou na jednoho, přičemž druhý jmenovaný neměl se zakončením do poloodkryté klece žádný problém. A když si za necelou minutu pohrál s hostujícím gólmanem i kapitán moravského celku Roman Rác, sáhl hostující lodivod po brankářské výměně.

Poslední část se více méně dohrávala už jen z povinnosti. Hanáci se příliš do ofenzívy nehnali, a hostům se tak naskytla možnost potrápit obranu Kohoutů. Čestného úspěchu dosáhli Rebelové na konci devětačtyřicáté minuty, kdy v přesilové hře umístil kotouč na beton domácího gólmana Ondřej Doležal.

A jelikož toho třetí dvacetiminutovka víc nenabídla, skončilo utkání vítězstvím domácího celku v poměru 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 -3 2
Jan Bancíř 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 1 0 1 -1 2
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Havel 0 0 0 -2 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Kryštof Kulhánek 0 0 0 -3 0
Jan Milfait 0 0 0 -2 0
Radek Novotný 0 0 0 -1 6
Filip Ondráček 0 1 1 -2 0
Václav Pecen 0 0 0 -1 0
Vladimír Szilva 0 0 0 -1 0
Ondřej Šíma 0 0 0 0 0
Radek Špringl 0 0 0 -1 0
Jan Wasserbauer 0 0 0 -3 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Pešek 34 0 5 29 0 0
Jiří Zvolánek 26 0 0 18 0 0

Ohlasy k utkání

57. kolo, sobota 26.2.2011 od  
Olomouc
5:1
(3:0, 2:0, 0:1)
Olomouc - Havl. Brod
Noen Extraliga Juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Heža (Pozděna, Mareček), 13. Rác (Kreisel), 19. Lehečka (Málek), 34. Machala (Vaněk, Voznica), 35. Rác – 49. Doležal (Ondráček). Rozhodčí: Dědek – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 7:7, navíc Kreisel (OLO) 5 min. + DKU [BKH]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 52:24. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Sestavy

Olomouc

Kůdela – Ustrnul, Schejbal, Brandýs, Haas, Málek, Vaněk, Kvapil, Ogrizek, Voznica, Kreisel, Zachar, Králík, Mareček, Pozděna, Fryč, Lehečka, Machala, Rác, Heža, Sedlář.

Havl. Brod

Pešek (35. Zvolánek) – Pecen, Wasserbauer, Szilva, Bancíř, Ondráček, Ambrož, Zdražil, Šíma, Špringl, Kulhánek, Havel, Milfait, Doležal, Kozlík, Novotný, Hadrava.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu