27. 2. 2018 | Dominik Adam

Semifinále o pohár klepe na dveře! Bruslaři se poperou s Chrudimí!

Havlíčkobrodští mladíci vyřadili Světlou z boje o Pohár Vladimíra Martince. Dalším soupeřem bude Chrudim, se kterou hráli dvakrát v této sezóně a vždy ze zápasů vyšel vítězně tým z Pardubického kraje. Teď čeká svěřence Petra Adama semifinále v bitvě o pohár. První utkání se bude konat ve středu 28.2.2018 od 18:30 v Chrudimi. Další zápas se odehraje v neděli 4.3.2018 od 17:00 v Kotlině.

HC Chrudim

Založení klubu: 1975
Stadion: Zimní stadion Chrudim (kapacita 1272 míst)
Klubové barvy: černá, červená a bílá
Webové stránky klubu: hcchrudim.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po ZČ
Trenér: Jiří Polák

_____________________________________________________________
Minulé zápasy soupeře
Chrudim - Litomyšl5:2
Litomyšl - Chrudim 4:3
Chrudim - Litomyšl 2:4
Litomyšl - Chrudim 0:6
Chrudim - Litomyšl 1:3
Všechny zápasy

Hokejisté Chrudimi hrají už řadu let Krajskou ligu mužů. V sezoně 2016/2017 skončili po základní části na 6. příčce, když měli shodný počet bodů s Bruslaři. V play-off narazili na Choceň, kterou porazili 3:0 na zápasy. Jako další na ně čekali Kohouti z České Třebové, se kterými to už tak lehké nebylo, jelikož Chrudimští prohráli 1:3 na série. Čekala je tedy bitva o třetí místo, kterou vyhráli hráči Moravské Třebové.


Minulý zápas Chrudimi

znak týmu 1 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 41. Dobiáš (Klement) - 8. Pilavka (Svatoš), 56. Dvořák (Vomočil), 59. Kovář (Pilavka). Rozhodčí: Čížek, Barek - Padevět, Schaffer. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 30:30. Třetiny: 0:1, 0:0, 1:2 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Chrudim: Ament - Burkoň, Budinský, Klement, Seidler, Brožek, Kalous, Pilař, Hudec - Dobiáš, Novák, Plch - Kišš, Ja. Polák, Haltuch - Karásek, O. Polák, Koreček - Cvrček, Štěpánek, Ji. Polák

HC Litomyšl: Kalousek - Bláha, Navrátil, Kovář, Vomočil, Mečiar - Švec, Polák, Dvořák, Skoumal, Barkóci, Musil, Svatoš, Zahradník, Šklíba, Hynek, Pilavka, Budina



Minulý zápas Bruslařů

Rozhodující utkání o postup do semifinálových bojů o Martincův Pohár bylo od začátku velice vyrovnané. Jako první se trefili domácí. Josef Štros vypálil z pravého kruhu a trefil se mezi Folvarského betony. Vyrovnávací branka přišla ve třetí třetině, když Bruslaři využili přesilovku. Václav Pecen vypálil od modré, puk před brankou tečoval Lukáš Křížek, jenž jej nasměroval nad brankářovu vyrážečku. V prodloužení přišla branka ve druhé minutě. Jan Jelínek vyslal do brejku Lukáše Berana, který si vykoupal Zvolánka a rozhodl zápas.

znak týmu 1 - 2p znak týmu

Branky a nahrávky: 33. Štros (Kalenský, T. Kratochvíl) – 52. Křížek (Pecen, Bancíř), 62. Beran. Rozhodčí: Čížek – Souček, Křivohlavý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 179. Střely na branku: 21:30 (8:8, 5:9, 6:5, 2:3). Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 0:1 Průběh utkání: 1:0, 1:0, 1:2p.

HC Světlá nad Sázavou: Zvolánek (Koubský) - Svoboda, Špatenka, Kořínek, Fibikar - Vantuch, Blažek, Štros, Kalenský, Dolinský, Kratochvíl, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Kopecký

BK Havlíčkův Brod „B“: Folvarský (Adam) - Lacina, Rubner, Suchý, Motl, Bancíř, Pecen - Piskač, Jelínek, Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek, Abbrent, Beran, Homola


Minulý vzájemný zápas

B-mužstvo hostilo v domácím prostředí lídra tabulky z Chrudimi, proti němuž mohlo v hodně oslabené sestavě jen mile překvapit. Úvodní dvacetiminutovku zvládli Bruslaři velmi dobře a drželi bezbrankový stav, ale v prostřední části dvakrát inkasovali. Východočeši už si vítězství utéct nenechali, ve třetí periodě si vytvořili náskok 4:0, a i když snížil Michal Přibyl, uzavřeli na konečných 5:1 a odvezli si domů zaslouženě všechny tři body.

znak týmu 1 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 51. M. Přibyl (Hynek, Hrabaň) – 27. Karásek, 29. J. Polák (Kišš), 45. Kišš (J. Polák, Budínský), 49. Plch (Mlejnek), 53. Plch (Novák, Dobiáš). Rozhodčí: Jan Čížek – Michal Laczko, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 2:4, navíc Piskač (HBR) 5 + OK [HRUB] a Klement (CHR) 5 + OK [HRUB]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 13:54 (5:11, 4:25, 4:18). Třetiny: 0:0, 0:2, 1:3 Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

BK Havlíčkův Brod „B“: Marek (Hanák) – Rubner, M. Semrád, Pecen, Hrabaň – Piskač, Hynek "A", Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek "C", M. Polák

HC Chrudim: Chalupa (Ament) – Pilař, Hudec, Machač, Budínský, Brožek, Urban, Mlejnek, Klement, Kalous – J. Polák, Dobiáš "A", Novák "C", Karásek, Štěpánek, Kišš "A", Koreček, Plch


Nadcházející program zápasů

DatumDenČasSoupeř
28.2.2018 středa 18:30 HC Chrudim – BK Havlíčkův Brod B
4.3.2018 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod B – HC Chrudim
7.3.2018 středa 18:30 HC Chrudim – BK Havlíčkův Brod B
(případný rozhodující zápas)

Věděli jste, že...

...Chrudim měla minulou sezónu shodný počet bodů jako celek z Kotliny?

...Bruslaři měli po základní části v této sezóně o 36 bodů méně?

...Broďáci porazili v krajské lize Chrudim pouze jednou?

...Havlíčkobrodští hráči v této sezóně inkasovali s Chrudimí vždy 5 branek?

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu