11. 3. 2018 | Dominik Adam

Béčko ztratilo vedení! Nakonec v prvním duelu o třetí místo vítězí

V havlíčkobrodské Kotlině se hrálo další utkání o Martincův Pohár. Tentokrát ale o třetí místo, jelikož Bruslaři Chrudimi podlehli. Utkání začalo dobře, když po první periodě vedli domácí o jednu branku. Ve druhém dějství ztratili Havlíčkobrodští dvoubrankový náskok a do třetí části hry se šlo za vyrovnaného stavu. Třetí třetinu sehráli lépe Broďáci, kteří nedovolili svému soupeři skórovat a trefovali se jen oni. Za havlíčkobrodskou družinu se dvakrát trefili Daniel Homola a Jiří Přibyl. Po jednom přesném zásahu měli Tomáš Cejpek a Václav Pecen

Do první periody vkročili lépe domácí hráči, kteří si hned z úvodu vytvářeli slušné šance. Nejblíže vstřelení první branky byl Daniel Homola, jenž byl zcela osamocený před brankářem, ale nedokázal jej prostřelit. V osmé minutě to na Folvarského zkoušel Nečas, ale nejprve trefil jeho pravý beton a následně branku minul. V čase 13:20 šli Bruslaři do vedení. Tomáš Cejpek našel u levé tyče Václava Pecna, jenž prostřelil přesouvajícího se Josku. Dvě minuty před koncem první části šli Broďáci do dvoubrankového trháku. Domácí zaměstnali Josku, který nebyl v optimální pozici, a puk už mířil za brankovou čáru, jelikož si Václav Pecen udělal šikovnou stahovačku, ale na brankové čáře ho vytáhl jeden z choceňských beků a poslal jej na hůl domácího kapitána Tomáše Cejpka, který bez problémů trefil prázdnou branku. Devětatřicet vteřin do konce prvního dějství skórovali také hosté. Marek Zavřel předal touš Danielu Královi. Choceňský útočník prošel mezi dvěma beky a zasunul puk mezi Folvarského betony.

V úvodu druhé třetiny měli domácí dvojnásobnou početní výhodu, kterou nedokázali využít. V šestadvacáté minutě šli Bruslaři opět do dvoubrankového vedení. Lukáš Beran vypálil do betonu brankáře, ten jeho ránu vyrazil. Před brankou se vytvořil obrovský houf, kterého využil Jiří Přibyl, jenž střelou pod víko překonal bezmocného Josku. Následovala přesilovka Chocně, která ji využila. Matěj Pilař vystřelil od modré čáry a puk po několika odrazech skončil před domácím gólmanem. Puku se zmocnil Michal Lichtág, jenž na několikátý pokus dostal puk za Folvarského záda. Zanedlouho přišlo vyrovnání. Lukáš Pilař vystřelil od modré čáry, jeho ránu vytěsnil Folvarský před sebe, kde byl Petr Marek, jenž svou bojovností protlačil puk do branky. Chvilku před koncem periody byl na lavici hanby poslán Voříšek, a začala tak přesilovka Bruslařů.

Do třetí periody vstupovali domácí hráči o jednoho hráče v poli více, čehož nedokázali využít. Hned po vypršení trestu však skórovali. Lukáš Beran našel najetého Jiřího Přibyla, jenž svou střelou bez přípravy překonal brankáře k levé tyči. Domácí gólová radost netrvala dlouho. Za minutu a čtyřicet vteřin bylo vyrovnáno. Marek Zavřel nahrál na modrou čáru Petru Markovi. Hostující bek se opřel do puku a překonal brankáře pod honí tyčku. Za malou chviličku si Broďáci mohli vzít své vedení zpět. Tomáš Kohout našel Václava Piskače, který přenechal puk Michalu Přibylovi, ale ten netrefil mezírku mezi brankářovými betony. V 51. minutě šli Bruslaři opět do vedení. Tomáš Cejpek objel branku a hned přihrál k bližší tyči na Daniela Homolu, který střelou ke vzdálenější žerdi překonal Josku. Michal Lichtág ujel sám na Folvarského, ale ten si pohlídal mezírku mezi svými betony, a udržel tak vedení svého týmu. Následovalo vyloučení domácích, které ale nemělo dlouhé trvání, jelikož na lavici hanby byl poslán i choceňský hráč. Čtyřicet dva vteřin do konce periody šli Bruslaři do početní nevýhody. Hráči Spartaku zkusili hru v šesti, na což doplatili. Lukáš Křížek vyhrál buly na Jakuba Lacinu, jenž vyhodil puk do středního pásma, kam jel Daniel Homola. Forvard havlíčkobrodského celku přebruslil oba hostující beky a pouze došťouchl puk do odkryté branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 0
Lukáš Beran 0 2 2 2 0
Tomáš Cejpek 1 2 3 2 2
Daniel Homola 2 1 3 2 2
Jan Jelínek 0 1 1 2 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Lukáš Křížek 0 2 2 2 0
Jakub Lacina 0 1 1 3 0
Lukáš Motl 0 0 0 1 0
Václav Pecen 1 1 2 3 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 -2 0
Jiří Přibyl 2 0 2 2 0
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 0 4 31 0 0

Ohlasy k utkání

O Pohár V.M. kolo, neděle 11.3.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
6:4
(2:1, 1:2, 3:1)
Havl. Brod - Choceň
Krajská liga mužů 2017/2018

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Pecen (Cejpek), 18. Cejpek (Homola, Pecen), 26. J. Přibyl (Beran, Křížek), 43. J. Přibyl (Beran, Křížek), 51. Homola (Cejpek, Jelínek), 60. Homola (Lacina) – 20. Král (Zavřel), 31. Lichtág (M. Pilař), 35. Marek (L. Pilař, Král), 44. Marek (Zavřel). Rozhodčí: Jiří Kareš – Petr Rulíček, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 35:31 (15:14, 7:8, 13:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský (Adam) – Lacina, M. Semrád, Motl, Bancíř, Pecen, Pejchal – Piskač, Jelínek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek (C), Beran, Homola, Kohout, Křížek

Choceň

Joska – Marek, Vacek, Voříšek, Dvořák, Březka – Nečas, M. Pilař, Kučera, L. Pilař (C), Lichtág , Zavřel (A), Král

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu