3. 8. 2018 | Štěpán Ondráček

Juniorce se vstup do přípravy podařil! Vyšlápla si na Znojmo

HAVLÍČKŮV BROD - K prvnímu přípravnému utkání na sezonu 2018/2019 vyjeli junioři, kteří vyzvali znojemské Orly. Výběr trenérů Václava Adama a Richarda Cachnína šel do vedení, ale hosté dokázali odpovědět. Zajímavý zápas, který nabídl dohromady osm branek nakonec opanoval výběr Havlíčkova Brodu. Mezi úspěšné střelce se zapsali Jakub Košťál, Marek Kopic, Filip Klofáč, Dan Fiala a Patrik Vacík.

Hned v úvodu zahrozil Šána, ale proti němu se zaskvěl Nedvěd. Znojmo mělo herní převahu, ovšem první branka jim nebyla přána. Mladí Bruslaři otevřeli stav utkání ve třinácté minutě. Patrik Vacík vystihl přihrávku hostujícího obránce a puk naservíroval na hůl Jakuba Košťála. Útočník domácího celku, který byl tísněn, pak dokázal poslat hrací předmět do pravého horního rohu Pathovy svatyně. Jihomoravský celek vyrovnal v přesilové hře. Vokurka sklepl kotouč na Mirka Bazalu. Útočník Orlů si sjel až před Nedvěda, naznačil zakončení na pravou tyč, přičemž gólman domácích reagoval rozklekem. Znojemský forvard tak po šikovném blafáku do bekhendu vyrovnal. Pár sekund před koncem prvního dějství mohl vrátit vedení Bruslařům Škareda, ale jeho pokus s vypětím všech sil vytáhl Patha.

Zkraje druhé třetiny měl šanci Kopic, avšak jeho rána postrádala potřebné parametry. Na druhé straně to zkoušel Šána, který to mířil mezi betony, ovšem neuspěl. Potom se oba dva týmy prezentovaly nepřesnou hrou, z čehož plynuly rychlé protiútoky, které branky nenabídly. Přesně v polovině utkání se ve slibné šanci ocitl Fruvirt, kterého vyslal dopředu Piš. Prvně jmenovaný projel, až před Nedvěda, ale ve slibné příležitosti přestřelil. Do vedení mohli jít Orli, ale Kratochvíl neproměnil stoprocentní šanci, a tak přišel trest. Fiala zablokoval střelu na modré čáře a jel se svými spoluhráči do brejku, který přinesl do brodských řad vedení. Havlíčkobrodský útočník si vyměnil puk s Markem Kopicem, který trefil poloprázdnou branku. Domácí celek mohl navýšit svůj náskok, avšak Pártl netrefil ideálně.

Do poslední periody vstoupili lépe brodští hráči, kteří odskočili na rozdíl dvou branek. Kulhánek našel najetého Filipa Klofáče, jež se blýskl krásnou akcí. Mladý Bruslař prošel přes tři hráče až ke střídajícímu Kocákovi, kterého propálil k levé tyči. Radost domácích trvala něco přes minuty, když se o slovo znovu přihlásili Orli. Střelu Molnára vyrazil náhradník Vácha před sebe, kde číhal Dmitrii Kobylnik. Hráč hostů měl lehkou situaci, když nadzvedl touš nad beton gólmana Bruslařů. Jihomoravané dokázali devět minut před koncem vyrovnat. Klus našel výtečným pasem Tadeáše Delfavera, který tváří v tvář propálil Váchu mezi betony. Stejně jako v případě domácího celku, tak i Orlům nevydržela radost z branky dlouho. Vyvial na sebe napoutal dva hráče soupeře a předložil puk Danu Fialovi, jenž si srovnal kotouč na holi a střelou do levého horního rohu rozvlnil síť. Definitivní pojistka na výhru Havlíčkova Brodu připlula devět sekund před koncem, kdy odvážnou power-play Znojma potrestal Patrik Vacík.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 3.8.2018 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
5:3
(1:1, 1:0, 3:2)
Havl. Brod - Znojmo

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Košťál (P.Vacík), 36. Kopic (Fiala, Košťál), 45. Klofáč (Kulhánek), 51. Fiala (Vyvial), 60. Vacík (Dudek, Najman) – 17. Bazala (Vokurka, Piš), 46. Kobylnik (Molnár), 51. Delfavero (Klus). Rozhodčí: Jan Kubát – Tomáš Krejčí, Vít Stehlík.. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 30:28 (10:9, 8:8, 12:11). Průběh utkání: . 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (od 31.Vácha) – Trupl, Brdičko, Škareda "C", Najman, Kerber, Prýl, Spilka – Fiala, Kopic, Košťál – Vyvial, P. Vacík, Dudek – Klofáč, Kulhánek, Pártl

Znojmo

Patha (od 31.Kocák) – Jonáš, Šána, Bazala, Piš, Vokurka, Klus, Konečný, Fruvirt, Delfavero, Sorger, Peří, Chlubna, Kobylnik, Kratochvíl, Molnár, Hrubý, Marcinko, Špaček, Bittner, Machala

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu