4. 8. 2018 | Luboš Vácha, Dominik Adam

Juniorce vyšla i odveta! Znojmo doma přestřílela o tři góly

Junioři navázali na páteční duel se Znojmem sobotní odvetou. Orlům se podařilo vstřelit první branku zápasu, ale domácí tým dokázal vyrovnat a krůček po krůčku se dostat do vedení 3:1. V závěru po rychlých brankách Marka Kopice a Richarda Cachnína bylo v podstatě rozhodnuto. Stejně jako v předešlém utkání vstřelili Bruslaři pět gólů. Juniory čeká další přípravný duel v úterý 7. srpna. Kotlinu navštíví Kometa Brno.

Na úvodní gól zápasu se čekalo rovných třináct minut. Prvním radujícím se týmem byli znojemští Orli, a to po využité přesilovce. Jonáš Adam zavezl puk do útočné třetiny, kde vypálil z mezikruží. Odrazem od zadního mantinelu se kotouč dostal zpátky před branku, kde se ho lapačkou pokoušel ukrýt domácí brankář Arbelovský. Ten však na puk nedosáhl a důrazný Richard Sorger neměl před poloodkrytou brankou těžký úkol poslat hosty do vedení.

Jiří Najman, čerstvá posila z Litvínova

Početní výhodu dokázali následně dobře zúročit Bruslaři. Před koncem prvního dějství se v početní výhodě při tlaku na branku prosadil Jakub Petržilka, který za záda Radka Kocáka tečoval ránu Radima Pejchala.

Druhá dvacetiminutovka pokračovala s vystřídanými brankáři (v polovině třetiny) a za vyrovnaného stavu až do 39. minuty, kdy na svou stranu strhli vedení domácí. Pavel Vaňous s Lukášem Pokorným se svižně vydali do protiútoku. Vaňous vyslal tvrdou střelu na rameno Kuchanka. Puk odskočil k holi Lukáše Pokorného, který skóroval.

Bruslaři pokračovali ve střelecké fazóně na začátku posledního dějství. Krásnou nahrávku Richarda Cachnína před brankoviště dokonale zužitkoval sklepnutím mezi Kuchánkovy betony Marek Tecl.

Radost Bruslařů po gólu Lukáše Pokorného

Orli dokázali snížit ve 49. minutě po chybě brankáře Nedvěda, kterému se nepovedla rozehrávka, a puku se zmocnil Tadeáš Delfavero, jenž mohl v pohodě zakončit do prázdné branky. Domácí se ale příliš nezalekli. V čase 57:57 skóroval u levé tyče Marek Kopic. Půl minuty před koncem základní hrací doby se do sólojízdy vydal Richard Cachnín, který trefil jesle a stanovil tak konečné skóre zápasu na 5:2 pro Havlíčkův Brod.

Skórující Richard Cachnín

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, sobota 4.8.2018 od 10:00
5:2
(1:1, 1:0, 3:1)
Havl. Brod - Znojmo

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Petržilka (Pejchal, Kohout), 39. Pokorný (Vaňous), 41. Tecl (Cachnín, D. Vacík), 58. Kopic (Kohout, Pejchal), 60. Cachnín (Hromádka, D. Vacík) – 14. Sorger (Jo. Adam), 49. Delfavero. Rozhodčí: Jan Doležal – Jan Kubát, Filip Honza. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:20 (11:8, 15:5, 14:7). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2. Prodloužení: 1:0. Samostatné nájezdy: 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (29. Nedvěd) – Dudycha, D. Vacík, Pejchal, Dvořák, Ja. Adam, Krejčí, Najman – Tecl (C), Cachnín (A), Hromádka – Fiala, Kohout, Petržilka – Pokorný, Kopic, Vaňous

Znojmo

Kocák (29. Kuchanek) – Jo. Adam, Šána, Klus, Chlubna, Peří, Konečný, Marcinko, Ujjobbágy, Koudela – Bazala, Piš (C), Sorger, Fruvirt, Delfavero, Špaček, Kobylnik, Kratochvíl, Molnár, Vokurka, Bittner, Machala

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu