15. 8. 2018 | Štěpán Ondráček

Daniel Král o nadcházející sezoně: Chceme udržet extraligu!

HAVLÍČKŮV BROD – Loňský ročník byl z jeho strany doslova průlomový, jelikož se během krátké doby dostal do reprezentačního výběru. Řeč není o nikom jiném než o mladém brankáři Danielu Královi (na snímku). S novými spoluhráči má za sebou dva přípravné zápasy, ve kterých byl důležitou oporou. Nadějný gólman promluvil o herních prověrkách a také o prvních zkušenostech v reprezentaci. Na adresu národního týmu se vyjádřil výstižně: „V reprezentaci je všechno rychlejší oproti klubu, kde lépe stíhám.“ Můžeme si jen přát, aby maskovaný muž napodobil úspěšné tažení z minulého ročníku.

Loňskou sezonu patřil k základním stavebním pilířům svého mužstva a letos se od něj očekávají podobné výkony, ne-li ještě lepší. Patnáctiletý brankář přes léto tvrdě makal, aby se udržel ve formě, která ho zdobila na konci minulého ročníku. S týmem absolvoval dva přípravné zápasy, ve kterých potvrdil předpoklady, aby byl jedním z nejlepších gólmanů dorostenecké ligy. „Obě utkání hodnotím kladně, jelikož jsme dokázali jednou vyhrát, navíc proti silnému Hradci Králové jsme uhráli slibný výsledek 2:4,“ ohlíží se za jednotlivými prověrkami.

Královi se v uplynulé sezoně dařilo obzvlášť v zimě, kdy pomohl k zisku zlatých medailí pro kraj Vysočina na Zimních olympijských hrách dětí a mládeže. Skvělou formu si posléze přinesl i do ligy, kde vynuloval brněnské střelce a v sezoně si připsal tři čistá konta. Také v přípravě na nový ročník začal slibně. Hned v prestižním posázavském derby nepustil za čtyřicet minut za svá záda ani jednu střelu žďárských hokejistů. „Musím pochválit kluky, kteří v zápase odvedli skvělou práci,“ chválí své spoluhráče maskovaný muž, který byl oporou i ve druhém utkání proti Hradci Králové.

Daniel Král přispěl výraznou měrou k zisku zlatých medailí na Zimních olympijských hrách dětí a mládeže
(Foto: Martin Voltr)

Východočeši si připsali vítězství o dvě branky, ale nebýt Daniela Krále, rozdíl by mohl být mnohem vyšší. „Byl jsem rád, že na mě šlo hodně střel, alespoň jsem byl v permanenci.“ Na druhé straně hradecký Tichý neměl moc práce, ale i on v důležitých momentech podržel svůj tým. „Před utkáním jsme si popovídali a zdravě se nabudili,“ říká havlíčkobrodský brankář o svém reprezentačním kolegovi do šestnácti let. Daniel Král přiváděl střelce Mountfieldu k zoufalství, jelikož dokázal chytit i nemožné. „Byl jsem spokojený. Vždycky je lepší, když na vás jde více střel, než aby jich šlo pár, navíc některá by mohla propadnout,“ říká nadšený gólman.

Svými výkony si řekl i o reprezentační pozvánku. První kemp proběhl v Jihlavě, kde ve velké konkurenci uspěl, ale své místo na slunci si musí vybojovat. „V reprezentaci je všechno rychlejší oproti klubu, kde lépe stíhám. Navíc tréninky s národním týmem mi pomohly, jelikož jsem byl na ledě o celé dva týdny dříve než kluci z Brodu,“ libuje si po přátelských utkáních. Letos mladého brankáře čeká poslední rok v dorostenecké kategorii a cíle na novou sezonu jsou více než jasné. „Chceme udržet extraligu, a kdyby se nám dařilo, tak postoupit do play off,“ představuje si ideální scénář maskovaný muž.

Daniel Král na tréninku reprezentačních gólmanů
(Foto: Juniorský hokej)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu