18. 8. 2018 | Ladislav Vácha

Špatný začátek, pak už jsme zápas kontrolovali, těší Vojtěcha Holendu

OPAVA – Havlíčkobrodští hokejisté zvládli i své druhé vystoupení na Slezském poháru a Orlovou skolili 5:0. Vítězství se ale rozhodně nerodilo tak hladce, jak by se podle konečného výsledku mohlo zdát. Úvod duelu se Bruslařům nepovedl a trenéři museli zvýšit hlas. Od té chvíle už však bojovníci z Kotliny na hrací ploše dominovali. K výhře je nastartovala trefa Vojtěcha Holendy, který zaúřadoval ve 14. minutě. „Při mém gólu jsem zachytil vyhazovaný puk na modré čáře, najel jsem si mezi kruhy, vystřelil jsem a padlo to tam,“ usmíval se spokojený střelec.

Vojto, Orlovou jsme porazili 5:0. Jak vítězné utkání hodnotíš?
Určitě je dobře, že jsme vyhráli. Začátek zápasu se nám ale nepovedl a v utkání bylo i pár dalších pasáží, kdy nás soupeř trochu zatlačil. Jinak si ale myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou.

Jak jsi zmínil, úvod duelu se nám nepovedl. Trenér Čelanský si dokonce už ve 12. minutě vyžádal oddechový čas. Hodně nám to pomohlo, co myslíš?
Určitě ano. Trenéři nám promluvili do duše a řekl bych, že od té chvíle se náš výkon hodně zvedl. Potom už to bylo dobré.

Řekl bych, že Orlová hrála úplně jiný hokej než Opava. Souhlasíš?
Od začátku na nás docela vlétli, Opava na nás včera až tak nenastoupila. Orlová si stejně jako Opava vytvořila několik slibných šancí. I když je ve 2. lize nováčkem a má nový tým, přišlo mi, že hrála podobně.

Proti Orlům jsi zaznamenal dva body, když jsi vstřelil první branku a připsal sis i jednu asistenci. Jak bys oba gólové momenty ze svého pohledu popsal?
Při mém gólu jsem zachytil vyhazovaný puk na modré čáře, najel jsem si mezi kruhy, vystřelil jsem a padlo to tam. Potom jsem nahrál Kopejtkovi zpoza brány a ten to od modré čáry parádně trefil.

Naskočil jsi ve třetím útoku po boku Tomáše Ludvíka a Davida Kozlíka. Jak se ti s nimi spolupracovalo?
Řekl bych, že to bylo docela dobré. Když jsme byli na ledě, tak jsme soupeře dostávali i pod tlak. Párkrát nám soupeř sice ujel, ale jinak si myslím, že nám to spolu docela sedlo. Bylo to dobré.

Připadá mi, že ses dospělému hokeji docela rychle přizpůsobil. Jsi silný v osobních soubojích a celkově se ti zatím daří. Jak to cítíš ty?
V prvním zápasu s Táborem to ještě nebylo úplně ono. Juniorský hokej je takový rychlejší, tady je to hodně o síle. Byl to už třetí přátelský zápas a myslím si, že už to bylo docela dobré. Už jsem se začal chytat a teď už to tam konečně i spadlo.

Zítra uzavřeme turnaj zápasem s Osvětimí. Chtělo by to zopakovat výkon proti Orlové, co myslíš?
Určitě, musíme na ně vlétnout. Myslím si, že když budeme hrát stejně jako proti Orlové, tak bychom to měli zvládnout a znovu vyhrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu