18. 8. 2018 | Ladislav Vácha

Radim Pejchal: Musíme hrát náš hokej a nepřizpůsobit se soupeři

OPAVA – Urostlý obránce, který zaujme nejen dobrou hrou tělem, ale i kvalitní rozehrávkou a tvrdou střelou. Řeč je o osmnáctiletém Radimu Pejchalovi, kterým by měl být jedním ze stěžejních defenzivních pilířů juniorky. Poctivou prací si řekl o šanci v A-týmu, odjel s ním na Slezský pohár a trenérům se za důvěru hned odvděčil gólovou asistencí v utkání proti Orlové. „Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na vyšší tempo. Je to rychlejší a silovější hokej než v juniorce,“ přiznal talentovaný bek.

Orlovou jsme přesvědčivě porazili. Co na další povedený zápas říkáš?
Na začátku na nás vlétli a docela nás přehrávali, to jsme moc nečekali. Pak jsme si ale vzali time-out a obraz hry se po něm úplně změnil, pak už jsme měli navrch my.

Vypadalo to, že nám na začátku utkání moc nešly nohy a hodně jsme kazili. V čem byl podle tebe problém?
Nohy nám opravdu nešly, soupeř na nás navíc rychle vletěl. Možná jsme Orlovou i trochu podcenili. Potom jsme ale začali hrát naši hru. Zjednodušili jsme to, nahazovali jsme puky do útočného pásma a dobře za nimi chodili. Pak už to šlo.

Soupeř byl v první třetině hodně nepříjemný a vytvořil si dost šancí. Vedení 3:0 po první siréně nás tak určitě uklidnilo...
Ve druhé půlce první třetiny jsme rychle dali dva góly. Když se vede, tak už se pak hraje o poznání lépe. Potom už jsme utkání v klidu kontrolovali.

Při třetím gólu Honzy Milfaita sis připsal asistenci. Jak se tato situace zrodila?
Už při předchozím střídání jsem měl dvě střely. Pak se ke mně odrazil puk na modrou čáru, zavřel jsem oči, vystřelil golfákem a pak se puk odrazil k Milfimu, který pohotově dorážel.

Byl jsi docela často ve hře, nastupoval jsi v prvním obranném páru s Kryštofem Kulhánkem. Jak se ti s ním hrálo?
Byl jsem dost na ledě. Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem si zvykl na vyšší tempo. Přeci jen je to něco jiného než v juniorce. Je to rychlejší a silovější hokej. Kulhoš mi ale strašně moc pomohl a jsem rád, že jsem mohl hrát zrovna s ním.

Orlová hlavně v první třetině hrozila z nebezpečných šancí, ale nás hodně podržel v bráně Čenda Novák, souhlasíš?
Čenda chytal skvěle. Celý zápas předváděl skvělé zákroky a hodně nás držel. Jsem rád, že jsme mu pomohli k čistému kontu.

V poledním zápasu turnaje se proti nám postaví polská Osvětim. S jakou hrou bychom měli podle tebe na soupeře vyrukovat?
Hlavně musíme hrát náš hokej a nepřizpůsobovat se jim. Každý hráč k tomu musí přistoupit co nejlépe. Turnaj chceme určitě vyhrát!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu