20. 8. 2018 | Ladislav Vácha

Pořád jsem nahrával, tak jsem jednou vystřelil, směje se Jan Milfait

Bruslaři o víkendu odvedli skvělou práci a ovládli Slezský pohár v Opavě. Po výhrách nad Opavou a Orlovou nakonec přetlačili i polskou Osvětim, když v prodloužení rozhodl parádní střelou kanonýr Jan Milfait. „Třéťa získal puk v našem obranném pásmu a hodil mi to na pravé křídlo. Celý turnaj jsem pořád jen nahrával, tak jsem to zkusil vzít jednou na sebe a padlo to do vinglu,“ usmíval se šikovný útočník.

Na závěr Slezského poháru jsme vydřeli výhru nad Osvětimí. Jak zápas hodnotíš?
Určitě pozitivně, protože jsme vyhráli, ale nebyl to bůhvíjaký výkon. Byl to třetí zápas ve třech dnech, myslím si, že únava se trochu projevila. Je ale důležité, že jsme to zvládli a v prodloužení vyhráli.

Poprvé na turnaji jsme prohrávali, ale dokázali jsme se z toho dostat. Znovu to ukázalo morální sílu týmu, co myslíš?
Ano, je důležité, že jsme se z toho nesesypali. Něco jsme si k tomu v kabině řekli, oklepali jsme se z toho a ve třetí třetině už jsme na ně vlétli. Škoda, že soupeř vyrovnal, ale to se prostě někdy stane. Jsme první, to je hlavní.

V utkání bylo dost vyloučení, navíc jsme se často dopouštěli zbytečných faulů v útočném pásmu. Do dalších zápasů by to chtělo se podobných zákroků vyvarovat...
Stoprocentně! V sezoně by nás to zbytečně sráželo, soupeři to dokážou potrestat. Některé fauly byly hodně zbytečné. Každý si na to prostě musí dát pozor, nebo se to bude pokutovat. Jinak to asi nejde.

Ty jsi zápas rozhodl v prodloužení. Jak se gólová situace zrodila?
Třéťa získal puk v našem obranném pásmu a hodil mi to na pravé křídlo. Celý turnaj jsem pořád jen nahrával, tak jsem to zkusil vzít jednou na sebe a padlo to do vinglu. (směje se)

Trochu jsme očekávali, že naším největším konkurentem na turnaji bude domácí Opava, ale nejvíce nás potrápila právě Osvětim. Přišla ti lepší než Slezan?
Osvětim kousala víc, ale bylo to dané také tím, že už to byl třetí zápas ve třech dnech. Řekl bych, že únava padla na každého.

K týmu s připojilo několik nových hráčů a do Opavy s námi jel i obránce juniorky Radim Pejchal. Jak podle tebe kluci zapadli do týmu?
Podle mě suprově. Pejchy hrál výborně, nebál se hrát a měl hodně střel. Kluci, co už jsou s námi déle, Holenďák, Veverák, Bery a Nepi, hrají dobře. Makají a snaží se, navíc dávají i góly. Zatím je to dobré.

V Opavě se hrálo o trofej. Cítil jsi kvůli tomu větší motivaci, nebo jsi to bral jako obyčejné přáteláky, i když to byl turnaj?
Já osobně jsem to bral jako každý jiný přátelák, ale turnaj jsme chtěli vyhrát. To se podařilo a dostali jsme trofej, kterou Beny hned při týmové fotce rozbil. Ale je doma, takže je to super. (směje se)

V pondělí máte volno a odpočinete si, ale už v úterý nás čeká doma utkání se Žďárem nad Sázavou. Bude to derby a zřejmě přijde i vyšší návštěva, chtělo by to udělat fanouškům radost a znovu vyhrát...
Určitě. V pondělí máme volno, tak si trochu odpočineme a vlétneme na to znovu. Půjdeme si to užít, pořád je to jen příprava a zkoušíme ještě různé věci. Nebudeme to nějak moc hrotit, ale určitě chceme vyhrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu