27. 8. 2018 | Štěpán Ondráček

Poslední domácí příprava: Bruslaři v Kotlině hostí Pelhřimov!

Havlíčkobrodský A-tým čeká poslední přípravné utkání na ledě Kotliny. V úterý 28. srpna (18:00) přivítá krajského rivala – HC Lední Medvědi Pelhřimov. Oba dva týmy vstoupí do zápasu v různém rozpoložení. Zatímco Bruslaři prohráli poslední divoké utkání s Hodonínem (6:7sn), Lední Medvědi si po skalpu Tábora (3:2) brousí zuby i na bojovníky z Kotliny, od kterých loni schytali hned dvakrát více než deset branek. Nenechte si ujít poslední přátelský zápas na domácím ledě!

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ
Trenér: Marek Melenovský

__________________________________________________________________________________

Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov - Tábor 4:5p
M. Budějovice - Pelhřimov 5:3
Tábor - Pelhřimov 2:3
Všechny zápasy

Pelhřimov se v loňské sezoně trápil. Nepomohly mu ani cenné skalpy z druhé poloviny soutěže, když porazil Kolín, Tábor, Žďár nad Sázavou a Moravské Budějovice. Lední Medvědi zůstali o propastných čtrnáct bodů za nejlepší osmičkou postupujících do play off. Tým z Vysočiny před startem sezony 2018/2019 převzal nový trenér Marek Melenovský, jenž má bohaté zkušenosti z nejvyšší soutěže. Lední Medvědi se i v nadcházející sezoně budou spoléhat na své opory, které doplní mladíci z jihlavské Dukly. Otazník visí nad brankářským postem, kde je k dispozici zatím nezkušené mládí v podání Daniela Šťastného, Jana Holíka, Ondřeje Josky a Martina Holaty.

Minulé kolo

Bruslaři nestačili v divoké přestřelce na Hodonín!

Zápas začali lépe domácí hokejisté, kteří šli zásluhou Luboše Voříška do vedení. Jenže hosté předvedli své kvality, když čtyřmi trefami otočili vývoj utkání. Dvakrát se trefil Erik Hložánek, kterého doplnili Sean Norris a Miroslav Kuba. Pětigólový předkrm byl jen takovou ochutnávkou, jelikož Bruslaři dokázali otočit vývoj utkání z 1:4 na 5:4. Postarali se o to zejména Jan Milfait s Davidem Michálkem a dvougólový střelec Patrik Přidal! Hodonínští do druhé přestávky srovnali krok, kdy byl na konci krásné akce Miroslav Kuba. Rozuzlení nepřišlo ani ve třetí třetině. Ve výhodné pozici byli Drtiči zásluhou Jana Matějky, aby 20 sekund před koncem svým hattrickem poslal utkání do prodloužení Patrik Přidal. V prodloužení žádné mužstvo neuspělo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté, kteří tak ukončili pětizápasovou šňůru Bruslařů bez porážky.

znak týmu 6 – 7sn znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Voříšek (Kulhánek, Vala), 29. Milfait (Kopic, Michálek), 30. Přidal (Kozlík, Holenda), 31. Přidal (Voříšek, Holenda), 33. Michálek (Beneš, Kulhánek), 60. Přidal (Vala) – 17. Hložánek (Kuba), 24. Norris (Miklík, Venclík), 25. Hložánek (Kuba, Ivičič), 28. Kuba (Ivičič), 35. Kuba (Ivičič, Hložánek), 55. Matějka (Žabčík, Charvát), rozh. náj. Norris. Rozhodčí: Jan Kubát – Jaroslav Žák, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 47:28 (9:8, 18:11, 17:7 – 3:2). Třetiny: 1:1, 4:4, 1:1 – 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4, 5:6, 6:6, 6:7sn.

BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Novák) – Nepokoj, Kříž, Kulhánek, Vala, Kopic, Pejchal – Beneš, Milfait (A), Michálek (C) – Ludvík, Voříšek, Chlubna – Holenda, Kozlík, Přidal – Beran, Cachnín, Tecl

SHK Hodonín: Juríček (30. – 33. Havlík) – Španko, Kobylík, Sedlák (A), Miklík, Jeřábek, Ševčík, Hladiš, Žabčík – Matula, Charvát (C), Matějka (A) – Norris, Venclík, Sokolík – Schildhabel, Polák, Říčka – Ivičič, Kuba, Hložánek

Pelhřimov si v odvetě poradil s táborskými Kohouty!

Pelhřimovští hokejisté měli náročný program, jelikož během tří dnů odehráli tři zápasy. V posledním utkání se vydali na led táborských Kohoutů, kde od 5. minuty museli dotahovat jednobrankovou ztrátu, když se trefil Jakub Matušík. Lední Medvědi odpověděli na začátku 24. minuty, když se po přihrávce Kadlečka prosadil Aleš Krtek. Domácí hokejisté zažili studenou sprchu, protože necelou minutu po Krtkovi skóroval Marek Hadrava, jenž mířil do odkryté klece. Pro Tábor bylo ještě hůř, jelikož v polovině utkání prohrával o dva góly. Tomáš Kohút nahodil puk od modré čáry a ten propadl za Dudáčkova záda. Kohouti na začátku posledního dějství hráli dvojnásobnou přesilovou hru, kterou po zásluze využili. Černého rána od modré sice neohrozila Holíkovu svatyni, ale puk se odrazil od zadního mantinelu k Jakubu Matušíkovi, který ukázal rychlý přehled ve hře. Domácí tým půl minuty před koncem vyrovnal, avšak autor této trefy přiznal, že jí dosáhl nedovoleným způsobem, a Pelhřimovští tak po gestu fair play slavili první výhru.

znak týmu 2 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Matušík (Syrovátka),41. Matušík (Černý, Březina) – 24. Krtek (Kadleček), 25. Marek Hadrava (F. Kasalý, Martin Hadrava), 30. Kohút (Vala). Rozhodčí: Pešina – Lang, Urban. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 22:24. Třetiny: 1:0, 0:3, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

HC Tábor: Dudáček (Novák) – Černý, Raiterman, Košař, Duben, Pípal, Růžek – Blažek, Matušík, Heřman – Březina, Kalaš, Seidl – Prášek, Kadilák, Točík – Syrovátka, Adamec, Rod, Strnad

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holata (30. Holík) – D. Kasalý, Slabý, Kohút, Pospíchal, Srnský, Krtek – F. Kasalý, Martin Hadrava, Marek Hadrava – Vala, Kaminsky, Votápek – Hrbatý, Adam, Kadleček

Pelhřimov v Táboře prohrával, ale předvedl skvělý obrat. Medvědi slavili vítězství 3:1!
(Foto: Pavel Šácha, hctabor.com)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři předvedli v Pelhřimově jedenáctigólový koncert!

Ticho před bouří. Tak by se dalo shrnout prvních 6 minut, potom přišli na řadu Bruslaři, kteří třikrát zaúřadovali. Nejprve se trefil Lukáš Endál, po něm obránce Tomáš Semrád a za nedlouho Jan Milfait. Medvědi se nevzdali a rychle kontrovali, když využili rychlé přečíslení, na jehož konci byl Stanislav Kaminski. Zbytek utkání patřil hostům z Havlíčkova Brodu, kteří střelecky excelovali. Na průběžných 10:1 z pohledu Bruslařů upravili skóre Filip Beneš, David Kozlík, dva góly zaznamenal Luboš Voříšek, hattrick dovršil Lukáš Endál a k úspěšným střelcům se přidal i Jan Milfait. Lední Medvědi jen kosmeticky upravili skóre z hole Davida Čermáka, avšak poslední slovo měl kapitán hostujícího týmu Miroslav Třetina.

znak týmu 2 - 11 znak týmu

Branky a nahrávky: 15. Kaminski (Oščádak), 52. Čermák (Kaminski, Oščádal) – 7. Endál (Třetina), 13. T. Semrád (Třetina, Endál), 14. Milfait (Voříšek), 25. Endál (T. Semrád, Třetina), 29. Voříšek (Kulhánek, Michálek), 40. Endál (Milfait, Vala), 43. Kozlík (Kuchta, Přidal), 46. Milfait, 49. Voříšek (Milfait), 51. Beneš (T. Semrád, Kuchta), 57. Třetina (Endál). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 4:3, navíc Port (PEL) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 26:49 (8:17, 9:12, 9:20). Třetiny: 1:3, 0:3, 1:5. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:10, 2:10, 2:11.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Urban (Hlaváč) – Kohút, Kabát, Oščádal, Port, D. Kasalý (C), Hráček – Vrátný, Moucha, Plachý (A), Čermák, F. Kasalý, Martin Hadrava, Kaminski, Šulák

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž – Přidal, Třetina (C), Endál – Voříšek, Milfait (A), Michálek – Beneš, Kuchta, Kozlík – Šuhaj, Ludvík

Lukáš Endál proti Medvědům řádil, když zaznamenal 5 bodů (3+2)!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu