1. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Extraliga otevírá své brány, do bojů půjdou junioři i dorostenci!

Letní dril a herní prověrky skončily. Havlíčkobrodská mládež se pilně připravuje na nový extraligový ročník, který pomalu klepe na dveře. Hráči absolvovali poslední přípravné zápasy, které napověděly, v jakém herním rozpoložení se nachází oba extraligové celky juniorů a dorostu. V havlíčkobrodské Kotlině se opět po malé pauze probudí k životu dunění mantinelů, zvuk ostře nabroušených bruslí, radost i smutek z odehraných utkání. Právě tohle všechno uslyší fanoušci již ve čtvrtek 6. září (18:00), kdy junioři přivítají na svém ledě Mountfield HK! O dva dny později, tedy v sobotu 8. září (12:00), přijede do Kotliny pardubické Dynamo. Ostrou premiéru si připíší i dorostenci, kteří vyjedou v sobotu 8. září (13:00) na led brněnské Komety. Pokud nemáte nic v plánu, určitě přijďte podpořit mladé naděje havlíčkobrodského hokeje!

Junioři

Po reorganizaci mládežnických soutěží se do Havlíčkova Brodu vrací nejvyšší juniorská soutěž - DHL Extraliga juniorů! Soutěž byla v Kotlině naposledy v sezoně 2010/2011, kdy tým z Vysočiny spadl do nižší soutěže. Svěřenci trenérské dvojice Richarda Cachnína a Václava Adama se představí v šestičlenné skupině B. Havlíčkobrodští junioři narazí na Pardubice, Hradec Králové, Mladou Boleslav, Spartu Praha a Liberec. V přípravných utkáních si mladí Bruslaři připsali pasivní bilanci 5 vítězství a 7 porážek. Tým před sezonou opustil elitní útočník Tomáš Křehlík, kterého zastoupil obránce Jiří Najman.

Mountfield HK

Založení klubu: 2013
Stadion: ČPP Aréna (kapacita 6 890 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a červená
Webové stránky klubu: mountfieldhk.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ (skupina C), 9. místo o pořadí play off , osmifinále play off (s Sparta Praha 2:3 na zápasy).
Trenéři: Aleš Krátoška

HC Dynamo Pardubice

Založení klubu: 1923
Stadion: Tipsport aréna (kapacita 10 194 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hcdynamo.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ (skupina C), 6. místo o play off, čtvrtfinále play off (s Českými Budějovicemi 0:2 na zápasy).
Trenéři: Richard Král

Dorostenci

Stejný osud potkal i dorostenecký hokej, který se ještě nedávno mohl pyšnit dvěma kategoriemi, avšak do letošní sezony vstupuje jen s jednou - ELIOD Extraliga dorostu. Celek z Kotliny má své zastoupení v desetičlenné skupině Střed. Svěřenci trenérského tandemu Petra Beránka a Tomáše Harta mají za sebou povedenou přípravu. V ní dokázali čtyřikrát vyhrát a jen jednou poznali hořkost porážky, když nestačili na Lvy z Hradce Králové. Mladí Bruslaři budou v sezoně čelit Českým Budějovicím, Pardubicím, Táboru, Mladé Boleslavi, Liberci, Kometě Brno, Jihlavě, Žďáru nad Sázavou a Hradci Králové.

HC Kometa Brno

Založení klubu: 1953
Stadion: DRFG Aréna (kapacita 7 700 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hc-kometa.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo po ZČ (skupina Střed), 1. místo o play off , čtvrtfinále play off (s Plzní 1:2 na zápasy).
Trenéři: Marek Moskal

Nadcházející program Bruslařů

Junioři

BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK

Čtvrtek 6. září v 18:00, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – HC Dynamo Pardubice

Sobota 8. září v 12:00, on-line přenos

Dorostenci

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod

Pátek 8. září v 13:00, on-line přenos


Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu