3. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Ostrá generálka je tady! Bruslaři vyjedou na led Tábora

Svěřence Jiřího Čelanského a Miroslava Dubna čeká generálka před novou sezonou 2018/2019! Havlíčkobrodští Bruslaři se představí v jihočeském Táboře, kde narazí na místní Kohouty. V minulém utkání nastříleli Bruslaři pět branek, ale na výhru to nestačilo. Kohouti jich dali šest a přejeli tak švýcarský celek Yverdon. Zápas je na programu v úterý 4. září od 18:00. Pojeďte Broďáky na poslední přípravný zápas podpořit!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 5. místo po ZČ, čtvrtfinále play off (s Moravskými Budějovicemi 0:3 na zápasy)
Trenér: Arpád Györi _________________________________________________________
Minulé vzájemné zápasy
Tábor – M. Budějovice 3:1
Pelhřimov – Tábor 4:5p
Tábor – Pelhřimov 2:3
M. Budějovice – Tábor 4:2
Tábor – Yverdon 6:0
Všechny zápasy

Jihočeský celek má za sebou sedm přípravných utkání, ve kterých si připsal tři vítězství a čtyři porážky. Kohouti, kteří v minulém ročníku vybojovali 5. místo v základní části a posléze vypadli v play off s Moravskými Budějovicemi, obměnili brankoviště i realizační tým. Družina okolo trenéra Arpáda Györiho si vyšlápla v přípravě na svého soka z vyřazovacích bojů, a také na švýcarský celek Yverdon, jenž hraje regionální ligu. Kohouty by měl v sezoně táhnout útočník Radek Seidl a klid mezi tyče by měl přinést Milan Dudáček.

Kohouti si přesvědčivě poradili se švýcarským Yverdonem!
(Foto: hctabor.com)

Minulé kolo

Bruslařům nepomohlo v derby Vysočiny ani pět branek!

Bruslaři šli na Bouchalkách do vedení díky Petru Kuchtovi, ale Plameny rychle vyrovnaly, když se trefil benjamínek Jan Tlačil. Talentovaný hráč domácích se prosadil ještě jednou, když využil trestné střílení. Bruslaři nedali svoji kůži lacino a dvěma góly otočili průběh utkání. Nejprve se výstavní ranou trefil obránce David Vala, aby na jeho počin navázal Martin Kříž. Plameny kontrovaly zásluhou Luboše Kunstmüllera a o několik sekund později vrátil vedení Havlíčkobrodským další obránce Martin Nepokoj. Diváci se rozhodně nenudili, když viděli další čtyři branky. Domácí otočili nepříznivý stav, když krásnou přihrávku využil Lukáš Bureš. Následný obrat dovršil Luboš Kunstmüller. Z brankového koncertu to nebylo zdaleka všechno, jelikož na přítomné diváky čekaly dva přídavky. Na 5:5 vyrovnal havlíčkobrodský Petr Kuchta a necelých šest minut před koncem utkání uzavřel skóre žďárský mladíček Jan Tlačil.

znak týmu 6 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Tlačil (Stehlík), 21. Tlačil (TS), 29. Kunstmüller (Gregar), 44. Bureš (Poizl), 48. Kunstmüller (Peslar), 54. Tlačil (Peslar) – 17. Kuchta (Nepokoj, Kopic), 24. Vala (Kozlík, Přidal), 27. Kříž (Kuchta), 31. Nepokoj (Michálek, Veverka), 53. Kuchta (Michálek, Kříž). Rozhodčí: Martin Homola – Martin Klouda, Marina Fiksa. Vyloučení: 8:5, navíc Peslar (ZDS) 10 min. OT [VRAŽ]. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 22:34 (1:12, 12:13, 9:9). Třetiny: 1:1, 2:3, 3:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3,3:4, 5:4, 5:5, 6:5. V prodloužení: 0:1 V samostatných nájezdech: 0:2

BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Nepokoj, Kopic, Šmíd, Vala, Vacík, Kříž – Beneš, Michálek, Beran, Holenda, Kozlík, Přidal, Veverka, Ludvík, Kuchta

SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (Sláma) – Poizl, Koželuh, Lojek, Peslar, Klodner, Půža, Marek – Bureš, Jícha, Kuřítko, Tlačil, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Jedlička, Kovářů, Nečas

Kohouti si s chutí zastříleli proti švýcarskému Yverdonu!

Domácí hokejisty poslal do vedení z trestného střílení Tomáš Syrovátka. První dvacetiminutovka byla sice vyrovnaná, ale smrtící úder pro švýcarský celek přišel v 18. minutě, kdy se dvakrát prosadil Michal Jelínek. V dalším průběhu hry navyšovali skóre Táborští, kteří ve druhé periodě udeřili jednou. Čtvrtý gól v síti Yverdonu měl na svědomí Jakub Drda. Jihočeský celek podtrhl svoji dominanci zásluhou Tomáše Syrovátky, který těžil z práce Štěpána Kadiláka. Půltucet uštědřil Yverdonu další dvougólový střelec Jakub Drda, jenž využil přihrávky Milana Kalaše.

znak týmu 6 – 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Syrovátka (TS), 18. Jelínek (Adamec), 18. Jelínek (Pípal), 38. Drda (Kalaš), 58. Syrovátka (Kadilák, Hlaveš), 59. Drda (Kalaš). Rozhodčí: Homola – Klouda, Zídek. Vyloučení: 4:4. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Třetiny: 3:0, 1:0, 2:0. Průběh utkání: 6:0.

HC Tábor: Vecka – Hlaveš, Raiterman, Košař, Duben, Pípal, Růžek – Syrovátka, Kadilák, Hrala – Prášek, Kalaš, Drda – Adamec (41. Komma), Přívozník, Jelínek (41. Chocholoušek)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři začali skvěle a Kohouti už nestihli zareagovat!

Havlíčkobrodský celek začal přípravné období na svém ledě, když přivítal Tábor. Domácí vstoupili do utkání pohádkově, když se trefili dvakrát v rozmezí dvou minut. Milfait našel Davida Michálka, jenž bekhendovým zakončením uspěl. Netrvalo příliš dlouho a Bruslaře do výhodného vedení poslal Filip Beneš, který se střelou k tyči nemýlil. Ve druhé části kontrovali hosté z jihu Čech. Košař našel přihrávkou Milana Kalaše a ten si pohrál s brankářem Novákem a snížil. Bruslařům se povedl husarský kousek, když skórovali třikrát během deseti minut. Nejprve navýšil stav utkání obránce Jiří Kopic. Na jeho úspěch navázal dvougólový střelec Luboš Voříšek. Poprvé se střelec trefil z první a u druhé branky využil krásné přihrávky Chlubny. V poslední třetině padly čtyři góly, když se nejprve prosadili domácí zásluhou Davida Michálka. Jihočeši udeřili z hole Radka Seidla, který se trefil nad rameno brankáře Nováka. Štafeta v brankách pokračovala a k puku se dostal Filip Beneš, jenž zametl volný kotouč do táborské svatyně. Účet celého utkání uzavřel svojí druhou trefou v utkání hostující Radek Seidl. Hráč Kohoutů neomylně trefil poloprázdnou branku domácích.

znak týmu 7 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Michálek (Milfait), 10. Beneš (Milfait), 30. Kopic (Beran), 32. Voříšek (Beran), 40. Voříšek (Chlubna, Beran), 45. Michálek (Milfait), 48. Beneš (Milfait) – 28. Kalaš (Košař), 46. Seidl (Havran), 55. Seidl (Blažek, Březina). Rozhodčí: Jan Kubát – Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 5:4, navíc Veverka (HBR) 5 + OK [PODR]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 285. Střely na branku: 43:26 (13:7, 14:9, 16:10). Třetiny: 2:0, 3:1, 2:2. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3. V prodloužení: 1:0. V samostatných nájezdech: 0:2.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Semrád, Benák, Vala, Kulhánek, Kříž, Kopic, Nepokoj – Michálek, Milfait (A), Beneš – Veverka, Voříšek, Přidal – Chlubna (C), Kuchta, Beran – Holenda, Ludvík, Kozlík – Cejpek

HC Tábor: Dudáček (M. Novák) – Havran, Tesař, Černý (C), Raiterman, Košař (A), Pípal, Duben, Růžek – Březina, Pechánek, Seidl (A) – Blažek, Kadilák, Prášek – Pastyřík, Syrovátka, Kalaš

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu