4. 9. 2018 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Brod ztratil dvougólový náskok, vítězství trefil nováček Procházka!

TÁBOR - Havlíčkobrodští hokejisté se vydali na poslední přípravný zápas do jihočeského Tábora. Svěřenci trenérů Jiřího Čelanského a Miroslava Dubna začali fantasticky, když po první třetině vedli 2:0. Domácí tým nedal svoji kůži lacino a průběh zápasu otočil na svoji stranu. Generálku před startem sezony rozsekly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Havlíčkobrodští. Do listiny střelců se z řad Bruslařů zapsali Miroslav Třetina (na snímku), David Michálek, Jan Milfait a nové posily Ondřej Procházka s Matějem Blinkou.

Bruslaři začali velmi aktivně a díky skvělému napadání soupeřovy rozehrávky měli tlak, který už ve 4. minutě vyústil v zasloužené vedení. Beneš sice střelou zblízka ještě gólmana Dudáčka neprostřelil, ale puk se odrazil k volnému Janu Milfaitovi, jenž skóroval do zcela odkryté brány. Svěřenci trenérů Čelanského a Dubna v koncovce rozhodně nelenili a na bránu Tábora dál létala jedna rána za druhou. Kohouti mohli těžit ze dvou přesilovek, ale proti oslabenému sokovi se neprosadili. Nejblíže gólu byl útočník Hrala, ale samostatný únik zakončil nepovedenou střelou. Parta z Kotliny na hrací ploše jednoznačně dominovala a v 16. minutě se radovala podruhé. Beneš už mohl z dobré pozice střílet, ale nádhernou nahrávkou našel osamoceného Davida Michálka, který si srovnal puk na hůl a zavěsil do odkryté brány.

Domácí si vytvořili v úvodu prostřední části slibnou šanci, ale přečíslení 2 na 1 skončilo nepřesnou nahrávkou, jež jen proletěla předbrankovým prostorem. Havlíčkův Brod byl více na puku a i nadále výborně forčekoval, což Jihočechům dělalo velké problémy. I přesto se ve 29. minutě dočkali snížení, když se David Blažek hezkým sólem protlačil až před bránu a vystřihl precizní blafák. Táborská radost ještě ani nestihla pořádně doznít a Bruslaři si vzali dvoubrankový náskok zpět. Kopic vypálil od modré čáry a Miroslav Třetina vykouzlil mezi kruhy jednu ze svých vyhlášených tečí. Efektní rybičkou potom poslal nováček Procházka do samostatného úniku dalšího novice Blinku, jenže jeho blafák Dudáček parádně vychytal. Domácí hokejisté pak mohli těžit z dalších dvou přesilovek, ale gólového efektu nedocílili. Další brodskou branku málem vsítil aktivní Procházka, jenže po skvělé spolupráci Semráda se Třetinou z úhlu kotouč do sítě neprocpal. Ve 36. minutě snížil Tábor na nejtěsnější rozdíl, když při přesilovce vypálil z pravého kruhu David Blažek a překonal brankáře Nováka podél bližší tyčky. Chvilku před sirénou byl ještě vyloučen Broďák Beneš, který navrch vyfasoval osobní trest na 10 minut.

Na začátku třetí periody byli hosté potrestáni za zdržování hry dvouminutovým trestem a Kohouti přesilovku 5 na 3 využili. Matušík narýsoval povedený pas Dominiku Točíkovi, jenž se z voleje trefil do volného koutu brány. Domácí hráči pokračovali v klasické přesilovce a dokonali při ní velkolepý obrat. Až příliš mnoho času dostal na levém křídle volný Kryštof Hrala, který si sjel až před brankoviště a chladnokrevně propálil Nováka svižnou střelou. Domácí, které hnali kupředu skvělí fanoušci, byli rázem na koni a dál nebezpečně hrozili. Ve 45. minutě svítil na tabuli znovu nerozhodný stav, když se po nepřesné Třetinově střele kotouč odrazil od zadního mantinelu k Matěji Blinkovi, jenž svůj debut v brodském dresu okořenil parádní trefou z těžkého úhlu. Hokejisté z Vysočiny pak nevyužili obrovské příležitosti. Semrádova bomba od modré čáry orazítkovala brankovou konstrukci, při oslabení neproměnil trestné střílení Blinka a vzápětí neuspěl v trháku Kuchta, jenž mířil do betonů.

Prodloužení se odvíjelo v režii hostů, kterým se hned po vhazování naskytla výhodná přesilovka 4 na 3, jíž při tlaku v útočném pásmu na chvíli ještě umocnili odvoláním gólmana Nováka, místo kterého naskočil do hry pátý hráč. K nebezpečným pokusům se dostali Semrád, Milfait a Nepokoj, ale skvěle chytající brankář Dudáček předvedl povedené zákroky. A když těsně před sirénou neuspěl v úniku ani táborský Heřman, jenž trefil jen Novákovy betony, došlo na samostatné nájezdy, které vyšly o poznání lépe Havlíčkovu Brodu. Zatímco na straně domácích neuspěl ani jeden z exekutorů, za Bruslaře skórovali Ondřej Procházka a David Michálek.

Podívejte se také na podrobnou reportáž minutu po minutě.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 4.9.2018 od 18:00
Zimní stadion Tábor
4:5sn
(0:2, 2:1, 2:1 - 0:0)
Tábor - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Blažek (Heřman), 36. Blažek (Matušík, Černý), 42. Točík (Matušík), 43. Hrala (Hlaveš) – 4. Milfait (Beneš), 14. Michálek (Beneš, Milfait), 30. Třetina (Kříž, Kopic), 45. Blinka (Třetina), rozh. náj. Procházka. Rozhodčí: Macák – Matějček, Lang. Vyloučení: 3:7, navíc Beneš (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 24:46 (5:12, 9:17, 9:11 – 1:6). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:5sn.

Sestavy

Tábor

Dudáček (M. Novák) – Havran, Duben, Černý, Raiterman, Hlaveš, Košař, Tesař, Pípal – Blažek, Matušík (C), Heřman – Březina, Kalaš, Točík – Prášek, Kadilák, Hrala

Havl. Brod

Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Šmíd, Vala, Kopic, Kříž – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek, Procházka – Kuchta, Ludvík, Kozlík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu