11. 9. 2018 | Ladislav Vácha

Musíme hrát týmově a neposr*t se z akademií, velí Dominik Arbelovský

Pohádkový začátek! Junioři vlétli do nové extraligové sezony jako uragán, když v domácím prostředí položili na lopatky Hradec Králové i Pardubice, získali 7 bodů z osmi možných a vyhřívají se na čele skupiny B. Lví podíl na tom má i osmnáctiletý brankář Dominik Arbelovský, jenž vynuloval střelce Mountfieldu a skvělými zákroky přispěl i k porážce Dynama. „Řekl bych, že zatím je to hlavně jen o štěstí. Chytám ve velké pohodě, za což musím poděkovat své rodině, přítelkyni i spoluhráčům,“ odmítá skromně veškerou chválu šikovný gólman.

Dominiku, máme za sebou velmi povedený víkend. Začněme prvním zápasem sezony proti Hradci Králové, ve kterém jsi udržel nulu. Jak zápas hodnotíš?
Myslím si, že vychytaná nula nebyla jen mojí zásluhou. Všichni kluci hráli dobře, hlavně beci zblokovali spoustu střel a tolik toho na mě nepustili.

V sobotu jsme porazili po skvělém obratu i silné Pardubice. I s nastavením jsi obdržel tři branky, ale vypadalo to, že jsi s gólovými situacemi asi nemohl nic dělat...
Se druhým gólem jsem něco mohl dělat. První střela se mi odrazila od lapačky, kdybych ji nastavil nějak lépe, mohl jsem to mít. Bohužel, nepovedlo se mi to.

Pomohlo nám proti Pardubicím i to, že první vítězství s Hradcem nás hodně nakoplo a začali jsme si díky němu víc věřit, i když soupeř byl papírovým favoritem?
Určitě ano. Obzvlášť bych chtěl vyzdvihnout Kubu Košťála, který dal vyrovnávací gól na 2:2. Parádně nás tím nakopl!

V obou utkáních nastoupili i kluci z áčka. Přišlo mi, že nám k důležitým výhrám hodně pomohli. Vojta Veverka nás navíc svou brankou na 1:4 nastartoval proti Pardubicím k obratu...
Kluci z áčka nám určitě hodně pomohli. Vojta Holenda hrál hodně dobře, Vojta Veverka dal gól a skvělou práci v obraně navíc odvedl Martin Nepokoj.

V týmu jsou noví mladí hráči narození v ročníku 2002, kteří hráli v minulé sezoně za mladší dorost. Jak se ti zatím jejich výkony líbí?
Líbí se mi, jak hrají. Hlavně útočník Marek Kopic, který je výbušný. Hodně si přidává i po tréninku, to se mi opravdu líbí. Je hodně bojovný a myslím si, že to jednou daleko dotáhne.

Už v přípravě jsi chytl skvělou formu, i díky tomu jsi nastoupil v obou utkáních. Zatím se vezeš na skvělé vlně...
Řekl bych, že zatím je to hlavně jen o štěstí. Chytám ve velké pohodě, za což musím poděkovat své rodině, přítelkyni i spoluhráčům.

V úvodních dvou zápasech jsme získali 7 bodů z osmi možných a vedeme tabulku. To asi vůbec nikdo nečekal, viď?
Myslím si, že to nečekal vůbec nikdo. (směje se) Snad se v tabulce udržíme nahoře co nejdéle.

V příštím kole nás čeká venku Liberec, potom hostíme doma Spartu. Určitě by to chtělo bojovat jako v prvních dvou utkáních...
Přesně tak, musíme hlavně dál takhle bojovat. Nesmíme se posr*t z toho, že to jsou akademie. Jak říkají naši trenéři, jsme hlavně bojovný tým. Tyto soupeře nepřehrajeme kvalitou, ale musíme pracovat jako dobrý kolektiv.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu